Recomandat de medicul Mihaela Bilic: ”Profitați!”. Aceasta este ”garnitura perfectă”, ”proaspătă, congelată sau în conservă”

Mihaela Bilic
Facebook.com

În această perioadă a sărbătorilor, în care suntem asaltați de mâncăruri grele, medicul nutriționist Mihaela Bilic, realizatoare a emisiunii ”Doctor de bine”, difuzată la PRO TV, are un sfat pentru cei care sunt preocupați de alimentația ”ușoară”.  

Ea recomandă păstăile de fasole verde sau albă, care nu sunt doar dietetice, ci și sănătoase, deoarece nu au ”niciun strop de grăsime”.

Fasole păstăi…de orice culoare! Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și sănătoase sunt legumele pentru siluetă, ca atunci când vorbim despre fasolea verde...sau albă: niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea reprezentate majoritar de fibre (2,5g la 100g produs).

Ce nutrienți găsim în fasolea verde? Apă in principal și fibre in special, un pic de vit. C plus satisfacție maximă - nu e de colea să ai burta plină cu doar 35cal/100g.

Acesta e rolul legumelor în alimentația umană: să aducă vitamine, minerale, apă si fibre. Să fie clar, nu din legume creștem, ci din produse hrănitoare, bogate in grăsimi și proteine. Cât despre energia pentru mișcare, ea vine din alimentele bogate în carbohidrați/amidon, adică din făinoase si leguminoase (de ex. fasolea boabe).” - spune Mihaela Bilic.

Citește și
Cartofi prăjiți
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți, sub lupa experților
Reacții după maneaua cântată la concertul Coldplay. Adrian Despot: „Te invidiez că nu am fost eu în locul tău” / Gelu Duminică: „România în toată splendoarea ei”

Care este beneficiul fasolei verde

Medicul nutriționist mai spune că fasolea verde este ”garnitura perfectă”, deoarece ”ne creează satisfacția că avem o porție mare, generoasă” - indiferent dacă este proaspătă, congelată sau în conservă.

”Înapoi la fasolea verde! Care este beneficiul ei? Dă volum mâncării, e garnitura perfectă, ne creează satisfacția că avem o porție mare, generoasă. Bineînteles că o putem consuma ca fel unic, însă nu o să țină prea mult de foame.

Ca să o “îmbogățim” putem adauga unt sau ulei, pesto verde sau roșu, parmezan, bacon etc. Merge perfect cu usturoi si pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește.

Proaspătă, congelată sau în conservă, rece (ca salată) sau caldă (tocăniță sau garnitură), fasolea verde ne colorează si ne umple farfuria indiferent de sezon. Profitați!” - mai spune Mihaela Bilic într-un mesaj postat pe Facebook.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
Cum să păstrăm alimentele în mod corect, pentru evita risipa în timpul sărbătorilor. Ce recomandă specialiștii
Cum să păstrăm alimentele în mod corect, pentru evita risipa în timpul sărbătorilor. Ce recomandă specialiștii

Luna sărbătorilor înseamnă cămări și frigidere pline. Cu greu vom găsi loc pentru preparatele din carne, legume, fructe și prăjituri.

Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți, sub lupa experților
Alimentele favorite pot deveni aliate sau dușmani: cartofii fierți și prăjiți, sub lupa experților

Vitamina D menține așa-numita barieră intestinală. Ajută bacteriile, prezente în intestin, să fie puternice. În privința acestora, ne uităm la două tabere: una se ocupă de vegetale, una de produse animale.

Cămara de iarnă - ce să pregătești pe ultima sută de metri. Cum să te asiguri că ai tot ce trebuie
Cămara de iarnă - ce să pregătești pe ultima sută de metri. Cum să te asiguri că ai tot ce trebuie

În pragul iernii, gospodinele fac inventarul cămării și a alimentelor pregătite pentru sezonul rece. Află cum să îți pregătești cămara înainte de venirea iernii, astfel încât să nu îți lipsească nimic pe perioada anotimpului geros.

Cum deosebești mâncarea făcută din insecte. Produsele vor fi plasate pe rafturi separate, bine semnalizate
Cum deosebești mâncarea făcută din insecte. Produsele vor fi plasate pe rafturi separate, bine semnalizate

Ca să fie siguri că niciun român nu cumpără din greșeală alimente cu făină de insecte în compoziție, parlamentarii români au votat miercuri o lege prin care aceste produse să stea pe rafturi separate și bine semnalizate.

Legea privind comercializarea în România a produselor din făină de gândaci, adoptată de deputați
Legea privind comercializarea în România a produselor din făină de gândaci, adoptată de deputați

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul de lege privind reglementarea preparării şi comercializarea produselor alimentare cu făină de insecte, ca urmare a autorizării introducerii pe piaţă ca alimente noi, provenite din spaţiul Uniunii Europene.

Recomandări
Tensiunile continuă în Sectoarele 1 și 2. Radu Mihaiu acuză că sacii cu buletinele de vot dintr-o secție au fost rupți
Tensiunile continuă în Sectoarele 1 și 2. Radu Mihaiu acuză că sacii cu buletinele de vot dintr-o secție au fost rupți

Sunt tensiuni mari în Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, unde actualii primari acuză fraudarea votului. Edilul de la 2, Radu Mihaiu, care a obținut renumărarea buletinelor în una dintre secții, a anunțat miercuri noapte rezultatul procesului.

Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”
Reacțiile românilor după ce Babasha a cântat la concertul Coldplay. „Ce am reușit noi să facem ca nație, să huiduim un băiat”

Arena Națională s-a transformat miercuri seară într-un tărâm al emoțiilor intense. Britanicii de la Coldplay au urcat pe scenă în fața a peste 50 de mii de oameni și au făcut spectacol. Show-ul a fost completat de baloane colorate, lumini și artificii.

Cum se dezvoltă energia verde în România. Numărul românilor care sunt prosumatori a depășit 120.000
Cum se dezvoltă energia verde în România. Numărul românilor care sunt prosumatori a depășit 120.000

Piața energiei verzi din România se află într-o continuă creștere, spun specialiștii. Am depășit 100.000 de prosumatori, adică oameni care își produc propria energia și furnizează și în rețea.