Cod galben de ninsori si vant in sud-estul tarii si Revelion cu zapada la mare. Prognoza meteo pentru ultimele zile din an

×
Codul embed a fost copiat

Daca va doriti un Revelion cu zapada, mergeti pe litoral. In ultima zi din acest an acolo sunt anunate ninsori. Meteorologii au emis deja si un cod galben de viscol valabil pana sambata dimineata in judetele Constanta, Calarasi si Ialomita.

Vantul puternic a pus inca de joi stapanire pe litoral, unde marea furioasa s-a dat in spectacol.

Din cauza vantului extrem de puternic, in zona Cazinoului din Portul Tomis, marea s-a risipit in valuri spectaculoase. In timp ce manevrele de navigaţie din porturile maritime au fost suspendate din motive de siguranta, zeci de trecatori au riscat enorm pentru cateva fotografii rare.

Vijelia va ramane pe litoral pana vineri seara, dar nu o sa fie o placere nici in zonele de munte ale judetelor Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea. Vantul va avea la rafala peste 70 de kilometri pe ora.

De maine dimineata va intra in vigoare si un cod galben de ninsori viscolite, insa nu in statiunile de pe Valea Prahovei, ci in judetele Constanta, Ialomita si Calarasi. Ulterior se va forma polei.

Citește și
zapada
Fenomen meteo nemaivazut pana acum, in Dakota de Nord. Ninsoarea de Craciunul a fost insotita de vant puternic si... fulgere
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

 

Atentionarile emise de meteorologi

11 judete din estul, sudul si sud-estul tarii vor fi, de joi pana sambata, sub avertizare cod galben de ninsori si vant, care la rafala poate depasi 70 de kilometri pe ora.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de joi, ora 12.00, pana vineri, la ora 23.00, in Dobrogea, estul Munteniei si sudul Moldovei, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala de 55-65 de kilometri pe ora.

Pe litoral si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea, temporar vor fi rafale de peste 70 de kilometri pe ora.

Judetele Constanta, Ialomita si Calarasi vor fi, de vineri, ora 08.00, pana sambata, la aceeasi ora, sub avertizare cod galben de ninsori viscolite.

In cele trei judete, vineri si in noaptea de vineri spre sambata, temporar, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusa. Pe litoral, ar putea fi si precipitatiile mixte, cu formare de polei.

Prognoza pentru joi

Vremea continua sa se raceasca si valorile termice ajung sub normalul perioadei in cea mai mare parte a tarii. In jumatatea estica si la munte vor fi innorari si ninsori slabe; in rest asteptam timp frumos.

Vantul va avea intensificari sustinute la munte, unde o sa fie viscol, dar si prin Moldova, Baragan si Dobrogea. Maximele termice vor fi cuprinse intre minus 5 grade in depresiuni si 6 grade in Oltenia.

In Dobrogea si Baragan gasim atmosfera inchisa; cateva ninsori slabe si vant intens. 

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vantul sufla cu putere. Astazi innorarile persista; va fulgui din cand in cand, iar dupa pranz termometrele vor indica valori modeste: de zero, cel mult 1 grad.

Se raceste si in jumatatea nordica a Moldovei. Norii vor fi numerosi si vor aduce ninsori slabe. Vantul va avea intensificari, asa ca temperaturile resimtite vor fi mai scazute decat cele pe care le indica termometrele.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures gasim atmosfera insorita, dar rece. Nu sunt anuntate precipitatii; nici vantul nu exagereaza, iar maximele se opresc sub limita de inghet.

In tinuturile vestice cerul va fi mai mult senin, insa si aici se va simti o racire a vremii. La amiaza se vor inregistra cel mult 2 grade, iar dupa lasarea noptii temperaturile vor cobori spre minus 8 grade si ar putea sa apara ceata.

In centrul Romaniei se anunta multi nori, ninsori slabe si scurte momente cu soare. Vantul sufla tare in zona de munte, pe unde va viscoli sau spulbera zapada.Temperaturile vor fi negative chiar si pe timpul zilei, iar noaptea se va instala gerul.

In sud-vestul tarii asteptam o zi frumoasa, cu mult soare si temperaturi comparabile cu cele de miercuri. Pe aici va fi mai cald decat in celelalte regiuni: maximele vor urca pana la 5...6 grade.

In tinuturile sudice mai apar ceva innorari si fulguieli sporadice, dar se va aratasi soarele trecator. Vantul mai are unele porniri, iar in regimul termic nu sunt schimbari importante fata de ziua trecuta.

In Bucuresti norii se aduna temporar si e posibil sa fulguiasca. Vantul ramane destul de activ si maxima se opreste pe la 3 grade. La noapte temperatura ajunge la minus 5 grade in centrul orasului, dar in zona limitrofa va fi putin mai frig.

La munte gasim vreme foarte rece si cateva ninsori slabe in Carpatii Orientali si in Meridionali. Vantul continua sa sufle cu putere. In zonele de creasta va depasi viteze de 60...65 km/h, asa ca ninsoarea va fi puternic viscolita.

Vineri se face si mai frig, iar dimineata si noaptea va fi ger in nordul si in centrul tarii. Prin est si sud-est se mai aduna norii si o sa ninga slab, iar vantul mai are unele porniri in zonele montane, in Moldova, Muntenia si Dobrogea.

Sambata ramanem cu vremea rece. Dimineata e posibil sa fulguiasca in sud-est, unde si vantul va fi mai intens. In rest avem atmosfera insorita, dar la inceputul zilei, in zonele joase, se anunta ceata si chiciura.

Duminica se incalzeste usor pe timpul zilei. Vom avea vreme frumoasa in cea mai mare parte a tarii. Mai apar unele innorari in sud-est, iar spre sfarsitul noptii in nord si in nord-est, insa conditiile de precipitatii sunt reduse.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Vremea se raceste iar in mai multe zone va ninge. Prognoza meteo pentru urmatoarele patru zile
Vremea se raceste iar in mai multe zone va ninge. Prognoza meteo pentru urmatoarele patru zile

Se anunta un scurt episod de vreme rea, cu ninsori si viscol, dupa care temperaturile scad simtitor, iar noptile devin geroase in nordul si centrul tarii.

Fenomen meteo nemaivazut pana acum, in Dakota de Nord. Ninsoarea de Craciunul a fost insotita de vant puternic si... fulgere
Fenomen meteo nemaivazut pana acum, in Dakota de Nord. Ninsoarea de Craciunul a fost insotita de vant puternic si... fulgere

A fost un Craciun periculos de alb pentru americanii din Dakota de Nord. In unele zone, stratul de zapada a atins jumatate de metru, asa ca, vrand-nevrand, localnicii si-au petrecut sarbatorile acasa.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.