Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Prognoza meteo pe urmatoarele TREI LUNI. Cand vine primavara

Primavara

Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) a emis informatii estimative referitoare la prognoza meteo din Romania pentru intervalul februarie - aprilie 2012.

Ne despart doar 6 grade pana la minima absoluta inregistrata vreodata in Romania.Cat mai tine frigul

Potrivit ECMWF temperaturile si cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice normale in cea mai mare parte a tarii. Cu alte cuvinte, din pacate, nu trebuie sa ne asteptam la o primavara timpurie. Vestile bune sunt ca vineri este ultima zi sub cod portocaliu de ger. Tot de vineri va incepe sa ninga din nou in toata tara, spre bucuria impatimitilor sporturilor de iarna.

Imagini spectaculoase! Uite cum arata un hotel de gheata construit 100% din materiale naturale

Asadar, pentru februarie s-a estimat ca temperaturile medii ale aerului se vor situa in limite apropiate de mediile multianuale lunare in majoritatea regiunilor.

Vor face exceptie unele areale din estul, sud-estul si vestul tarii, unde valorile termice pot fi peste normele climatologice.

VEZI AICI temperaturile EXTREME de miercuri - mai frig ca la POLUL SUD

Cantitatile medii lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, iar local in vestul, nord-vestul si centrul tarii acestea pot fi peste mediile multianuale lunare.

Programul patinoarelor din Bucuresti. Uite unde va puteti distra pe bani putini cand afara e frig

In luna martie, regimul termic mediu lunar al aerului va inregistra valori apropiate de normele climatologice la scara intregii tari.

Sub aspect pluviometric, cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale in majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste normele climatologice.

In luna aprilie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, cu exceptia unor suprafete din sudvestul si sudul tarii unde local valorile termice pot fi sub mediile multianuale.

Cantitatile de precipitatii vor fi normale in cea mai mare parte a regiunilor, iar local in estul, centrul si nordul tarii, acestea pot fi peste normele climatologice lunare.

Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.

Prognoza meteorologica sezoniera se elaboreaza cu anticipatie de 1-3 luni avand un caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimari sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) si mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.

 

Sursa: Mediafax, Data publicarii: 1 Februarie 2012
Citeste mai multe despre: prognoza, meteo, vremea,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed