La primele ore ale diminetii cerul era variabil si senin in aproape toata tara. Cativa nori mai erau prin sud-vest si nord-est, iar vantul sufla slab si moderat.

Romania tremura la -31 de grade Celsius. Gerul a rapus in total 13 oameni

Cea mai scazuta temperatura se inregistra la Intorsura Buzaului, - 32,5 grade, iar cea mai ridicata la Oravita, -7 grade.

In acelasi timp, azi dimineata la statia de cercetare americana din Antarctica, la Polul Sud, erau -30 de grade Celsius. VEZI TABELUL din stanga.

Miercuri, vremea va fi geroasa, mai ales dimineata si noaptea. In nordul Moldovei, pe litoral si in sud-vest vor fi ceva sanse sa fulguiasca, dar cu totul izolat.

Va ninge slab abia dupa lasarea noptii in regiunile sudice. Vantul va fi destul de nervos in sudul Banatului, pe litoral si in zona montana inalta, iar dimineata si seara in zonele joase va fi ceata asociata cu depuneri de chiciura.

Cum sa te distrezi pe bani putini. Uite cele mai ieftine statiuni de ski din Bulgaria

Maximele vor fi de la -15 la -5 grade cu valori ceva mai mari in Crisana si in Banat.

Joi va ninge slab in sud si in sud-vest, vineri va ninge in toata tara, dar mai ales seara si noaptea în regiunile sudice, izolat mai abundent.

Sambata va ninge in toata tara. Pe suprafete restranse cantitatile vor fi insemnate, iar in sud-est va fi lapovita si se va forma polei.

Temperaturile incep sa creasca, gerul naprasnic se mai domoleste. Asta nu inseamna ca va fi vreme calda.