Ploi si ninsori in toata Romania; maxime de 12 grade. Cum arata vremea in urmatoarele zile

ploi, ploaie

Marti vremea va fi in continuare rece. Atmosfera va fi inchisa, dar norii se vor risipi treptat dupa-amiaza si seara, incepind din sud-vest.

 

Vremea, marti, 30 octombrie:

Pana atunci va ploua pe zone vaste in est si in sud-est, iar la munte si din loc in loc in regiunile intracarpatice e posibil sa apara precipitatii mixte.

Vantul va avea unele porniri in sud, in sud-est si pe crestele Carpatilor, iar maximele termice se vor situa intre 2 si 12 grade.

Citește și
meteo
Precipitatii si temperaturi sub medie. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Va ploua local in Moldova si izolat in Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Vantul va sufla slab si moderat. iar ceata era prezenta in sud-est si in nord-vest.

La ora 7 dimineata, cel mai frig era la Oravita 0 grade, iar cea mai ridicata temperatura se inregistrase la Sulina si Slatina 7 grade.

La munte va fi lapovita sau va ninge. In nordul Transilvaniei si in Maramures innorarile persista, va ploua trecator, dar e posibil sa apara si lapovita. Maximele se opresc la doar 5 grade, iar peste noapte temperaturile coboara usor sub pragul inghetului.

Cerul va fi mai mult noros, va ploua trecator sau vor cadea precipitatii mixte, indeosebi in zona de munte. Peste noapte se lasa frigul: in depresiuni se pot inregistra chiar si minus 5 grade.

In Bucuresti vom avea vreme mai rece decat in mod obisnuit la sfarsit de octombrie. Va ploua slab din cand in cand, vantul va fi mai activ in prima parte a zilei, iar maxima se va opri la 9-10 grade. Miercuri dimineata vor fi in jur de 0 grade.

Marti noapte, norii incep sa se imprastie si aria precipitatiilor se restrange. Vantul continua sa sufle cu putere in zona crestelor.
 

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Incepand din 31 octombrie si pana in 2 noiembrie vremea se va incalzi treptat, dar din 3 noiembrie valorile termice vor scadea de la o zi la alta, iar pana in 8 noiembrie

Temperaturile vor ajunge la maxime de 12 grade si minime de 4 grade. Precipitatii mai importante cantitativ vor fi in 27-29 octombrie si 4-8 noiembrie.

In Crisana, temperaturile vor scadea cu aproximativ 12 grade in perioada 27-30 octombrie.

In intervalul 31 octombrie-2 noiembrie, temperaturile vor creste treptat, apoi vor scadea usor si constant pana in 8 noiembrie, cand vor ajunge la 11 grade ziua si 3-4 grade noaptea.

Vor cadea precipitatii pe arii extinse intre 27 si 29 octombrie si dupa 4 noiembrie. In restul intervalului de prognoza vor fi ploi pe arii mai restranse si mai slabe cantitativ.

In Transilvania, temperaturile vor scadea din 28 octombrie pana pe 30 octombrie, ajngand la aproximativ 6 grade in timpul zilei, iar pe 31 octombrie, temperaturile minime din timpul noptii vor cobori sub pragul limitei de inghet.

Ulterior vremea se va incalzi treptat, iar pana in 8 noiembrie mediile valorilor termice vor deveni apropiate de mediile multianuale ale primei decade din luna noiembrie. Va ploua pe 28 si 29 octombrie, precum si in jurul datei de 4 noiembrie.

In Maramures, incepand din 27 octombrie vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada, dar dupa 30-31 octombrie se va incalzi treptat, ajungand pana in 8 noiembrie la temperaturi normale pentru prima decada a lunii noiembrie. Precipitatii, mai ales ninsori, insemnate cantitativ si pe arii extinse vor fi intre 27 si 29 octombrie.

In Moldova, incepand din 29 octombrie, temperaturile maxime din timpul zilei vor cobori spre aproximativ 7 grade, iar pe 31 octombrie minimele nocturne vor ajunge in jurul valorii de zero grade.

Dupa 30-31 octombrie vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta pana pe 2 noiembrie, apoi va urma o usoara scadere, cu temperaturi de aproximativ 11 grade ziua si 4 grade noaptea. In 28 si 29 octombrie s-ar putea inregistra precipitatii mixte, iar in rest vor fi predominant ploi, pe arii mai restranse, in general slabe cantitativ.

In Dobrogrea, vremea se va raci accentuat in intervalul 29-31 octombrie, cand temperaturile maxime vor scadea cu aproximativ 10 grade.

Intre 31 octombrie si 2 noiembrie va avea loc o incalzire, dar apoi temperaturile vor scadea din nou, usor si treptat, devenind normale pentru aceasta perioada. Va ploua pe arii mai extinse in jurul datei de 29 octombrie, in restul intervalului ploile fiind putine si slabe cantitativ.

In Muntenia, pe 29 si 30 octombrie, temperaturile maxime vor scadea pana la 12 grade, iar cele minime vor ajunge la 3 grade. Intre 31 octombrie si 2 noiembrie, vremea se va incalzi, iar din 2 pana in 8 noiembrie temperaturile vor scadea usor de la o zi la alta, devenind apropiate de cele climatologic normale pentru prima decada a lunii noiembrie. In 28 si 29 octombrie va ploua pe arii extinse, iar dupa aceste date vor fi ploi slabe cantitativ si pe arii mai restranse.

In Oltenia, pe 30 octombrie vor fi temperaturi de aproximativ 11 grade ziua si 1-2 grade noapte. Ulterior, pana pe 2 noiembrie, vremea se va incalzi treptat, iar intre 2 si 8 noiembrie, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru inceput de noiembrie, ajungand la 13 grade ziua si 4 grade noaptea.

Va ploua pe arii mai extinse in perioada 27-29 octombrie, in rest ploile vor fi in general slabe cantitativ si pe arii restranse. La munte, din 28 pana in 30 octombrie temperaturile vor scadea cu aproximativ zece grade, ajungand in medie la zero grade ziua si la minus cinci grade noaptea.

Ulterior vremea se va incalzi treptat pana pe 2 noiembrie, cand temperaturile vor ajunge din nou pana la 10 grade, dupa care vor scadea usor de la o zi la alta, devenind normale pentru prima decada din noiembrie. Pe 29 si 30 noiembrie vor fi precipitatii, predominant ninsori, pe arii mai extinse, dupa care vor fi ploi slabe cantitativ si pe arii restranse.

Previziunile meteo pentru urmatoarele 3 luni:

Cu exceptia unor cresteri de temperatura peste limita normala, care se vor inregistra saptamana viitoare, in rest vom avea parte de multe precipitatii.

In octombrie temperaturile sunt normale pentru aceasta perioada cu mici exceptii in sudul extrem, unde va fi putin mai cald. Aproape peste tot insa se anunta ploi, chiar si peste cantitatile normale.

Si mai rau vor sta lucrurile in noiembrie. Temperaturile se anunta sub mediile multianuale de aproape 4 grade, iar meteorologii nu exclud posibilitatea sa asistam la prima ninsoare serioase in mai toate localitatile.

Decembrie. Din primele estimari se pare ca nu va fi una geroasa, dar va fi plina de zapada. Meteorlogii vorbesc chiar si despre viscol la fel de puternic precum cel de la inceputul anului care a paralizat o tara intreaga.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
Citește și...
Luna octombrie, cea mai calduroasa din ultimii 10 ani. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
Luna octombrie, cea mai calduroasa din ultimii 10 ani. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Ne-am bucurat cu totii de o zi ireala in mijlocul toamnei. Au fost 31 de grade Celsius la Giurgiu, si 27 la Bucuresti. Sunt maxime de sfarsitul lunii august.

Precipitatii si temperaturi sub medie. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni
Precipitatii si temperaturi sub medie. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

Romania a avut parte de prima zapada din sezon intr-o noapte de septembrie. A nins ca in plina iarna la mare altitudine.

Recomandări
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”
INTERVIU. Sebastian Burduja: „Am toate șansele să câștig. Nicușor Dan nu are rezultate în București”

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, este încrezător în șansele sale în cursa pentru șefia PMB.

Stare de asediu în Istanbul. Violențe la manifestațiile de 1 Mai. Peste 40.000 de polițiști arestează protestatari. VIDEO
Stare de asediu în Istanbul. Violențe la manifestațiile de 1 Mai. Peste 40.000 de polițiști arestează protestatari. VIDEO

Zeci de manifestanţi adunaţi la Istanbul pentru a sărbători 1 Mai au fost reţinuţi miercuri de forţele de ordine, relatează AFP.

Ucraina ridică în aer avioanele de luptă F-16. Kievul a anunțat de când vor începe să facă ravagii pe front
Ucraina ridică în aer avioanele de luptă F-16. Kievul a anunțat de când vor începe să facă ravagii pe front

Kievul a transmis că va începe să opereze cu avioanele de luptă F-16 mai curând de cât se preconiza.