Trafic de cosmar dupa ninsorile abundente: masinile de deszapezire au ramas impotmolite. Fenomen neobisnuit in Brasov. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Romania a intrat in ultima luna din an cu un cod galben de vant extrem de puternic si ninsori abundente. Este iarna serioasa dincolo de Carpati, iar din cauza zapezii si a viscolului, s-au produs numeroase accidente.

Scandalizati, oamenii spun ca utilajele nu ar fi iesit pe traseu de la primul fulg. Deja in Pasul Tihuta sunt blocate mai multe TIR-uri. Iar drumul spre cota 1400, din Sinaia, a fost inchis. La fel si cel spre localitatea Ranca, din judetul Gorj, unde sute de turisti sunt izolati.

Drumul spre Pasul Tihuta a fost vineri unul de cosmar. In lipsa utilajelor de deszapezire, zapada s-a asternut periculos. La urcarea in Pasul Tihuta, masinile de mare tonaj au ramas blocate si asta pentru ca pe alocuri zapada asezata pe carosabil masoara si 10 centimetri.

Sofer: "Ninge, nu vine nimeni sa ne ajute, am pus si lanturile, s-au rupt. Stam si asteptam sa vina primavara."

Administratorii drumului sustin insa ca sararitele ar fi ramas fara material antiderapant pentru ca ar fi patrulat toata noaptea.

Citește și
Ninsoare in Bulgaria
Bulgaria se afla sub cod galben de ninsori si vant puternic. In unele zone, stratul de zapada are 20 de centimetri
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Sofer: "Nu au avut material antioderapant, spuneau baietii, l-au terminat azi noapte si cica dimineata nu au avut. Eu am sunat la dispecerat la CNADNR la Bucuresti. Pe astia cine ii amendeaza? Nimeni!"

Sofer: "Sunt masini blocate si aici, e un TIR blocat si mai sunt 2 sararite care stau pe deal acolo degeaba."

Sunt probleme serioase si in judetul Caras Severin, aflat pe termen scurt sub cod portocaliu de vant si ninsori. Drumul judetean care duce pe Muntele Mic este complet blocat.

Turist blocat la Muntele Mic: "Cu siguranta cateva zile nu mai iesim de aici. Asta e masina de deszapezire impotmolita. Care sta in fata noastra oprita. Asa arata masinile, cam asta e stratul de zapada."

Viscolul este atat de puternic incat, la cateva minute dupa trecerea utilajelor soseaua este alba din nou. Potrivit meteorologilor, urgia se va opri la noapte. In varful muntelui sunt peste 100 de turisti care isi petrec acolo vacanta de 1 Decembrie.

E rau si in orase. Un bulevard intens circulat din Baia Mare s-a transfomat in derdelus. Doua masini s-au lovit dupa ce unul dintre soferi a pierdut controlul asupra volanului si a intrat pe celalalt sens. La doar cativa kilometri departare, a avut loc un alt accident.

Sofer: "N-a curatat nimeni nimic."

Brasovenii in schimb au fost martorii unui fenomen cu totul neobisnuit iarna. In jurul pranzului, in timp ce ningea viscolit, a tunat si a fulgerat. Traznetul a fost vizibil in mai multe zone iar un localnic a reusit chiar sa il surpinda intr-o filmare.

Din pacate drumul de Poiana este infernal.O familie cu doi copii din Republica Dominicana a avut din aceasta cauza parte de o experienta neplacuta. Taxiul in care se aflau oamenii a fost izbit de o alta masina pentru ca soseaua nu era curatata.

Este mult mai bine la mare. In ciuda celor 3 grade, soarele a stralucit, iar cativa amatori de jogging au facut o cura de aerosoli. Abia de vineri noapte vantul va creste in intensitate pe litoral. 

Desfasurarea evenimentelor de vineri, livetext

UPDATE 17:17 Cele mai mari probleme au fost in Baia Mare, unde oamenii spun ca nu au vazut niciun utilaj de deszapezire, iar drumurile au devenit de cosmar. Primaria sustine insa ca 6 utilaje au intervenit totusi pe unele tronsoane de drum. S-a ajuns in acesta situatie deoarece nicio firma nu s-a prezentat la cele doua licitatii organizate de catre Primarie. Autoritatile au semnat abia in urma cu 3 zile un contract de servicii.  In pasul Tihuta se circula in conditii de iarna, dupa ce drumarii au reusit sa isi refaca stocurile de sare.  

UPDATE 15:00 O masina in care se aflau trei persoane a derapat, vineri, pe drumul care leaga statiunea Sinaia de Cota 1400 si a cazut intr-o rapa aproximativ 20 de metri, in conditiile in care carosabilul este acoperit cu zapada.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Raluca Brezeanu, trei persoane au fost ranite dupa ce masina in care acestea se aflau a derapat in timp ce coborau pe drumul care leaga Cota 1400 de Sinaia, soseaua fiind acoperita cu zapada. Astfel, autoturismul a parasit partea carosabila si a cazut aproximativ 20 de metri intr-o rapa, ocupantii acestuia reusind sa iasa singuri din masina si sa urce inapoi la sosea, a precizat Brezeanu. Cele trei persoane din masina au fost ranite, ele fiind transportate la spital pentru ingrijiri medicale.

UPDATE 14:05 ANM a prelungit Codul Portocaliu de ninsori pana la roa 20:00 pentru zonele de munte din judetele Caras-Severin, Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Buzau, Prahova, Arges si Dambovita.

Stratul de zapada de pe DJ 792 B Sebis - Moneasa a ajuns la circa 20 de centimetri in urma ninsorii care a cazut in noapte joi spre vineri, informeaza Raul-Gicu Groza, viceprimarul comunei Moneasa.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora (14:35), in judetul Brasov, traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna pe DN1 Brasov - Ploiesti. Din aceasta cauza, vizibilitatea este scazuta sub 50 de metri si pe alocuri, sub 30 de metri. In aceleasi conditii se circula si pe DN1A Cheia – Sacele.

De asemenea, politia recomanda conducatorilor auto care se deplaseaza pe autostrada A1 Sibiu – Deva sa adapteze viteza la conditiile meteo-rutiere, sa mareasca distanta de siguranta intre masini si sa nu bruscheze comenzile autovehiculului, intrucat pe tronsonul kilometric 235 – 260 se circula in conditii de iarna (ninge abundent). Lucratorii de la drumuri actioneaza pentru curatarea partii carosabile.
 

UPDATE A fost emis Cod Portocaliu de ninsori si in zona de munte a judetelor Sibiu si Brasov, valabil pana la ora 18:00.

Un alt judet afectat de ninsori abundente este Covasna. Zonele vizate: Covasna, Intorsura Buzaului, Targu Secuiesc, Barcani, Borosneu Mare, Brates, Bretcu, Catalina, Cernat, Dalnic, Dobarlau, Estelnic, Ghelinta, Lemnia, Mereni, Moacsa, Ojdula, Ozun, Poian, Reci, Sanzieni, Sita Buzaului, Turia, Valea Mare, Zabala, Zagon;
 

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit Codul Portocaliu pentru zona de munte a judetelor Neamt si Suceava, valabila pana la ora 16:00.

Potrivit meteorologilor, la altitudini de peste 1.700 de metri, se vor semnala intensificari ale vantului ce vor atinge si depasi la rafala 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada. In aceste zone vor aparea si ninsorile.

De asemenea, judetul Caras-Severin se afla sub atentionare Cod Portocaliu de viscol pana la ora 14:00.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, pana la ora 14:00, in zona de munte a judetelor Bistrita-Nasaud si Maramures, la peste 1.700 de metri altitudine, se vor semnala intensificari ale vantului care la rafala vor depasi 90 km/h, viscolind ninsoarea. Acest fenomen va determina si reducerea vizibilitatii, izolat, sub 50 de metri.

Tot pana la ora 14:00, se va afla sub Cod portocaliu de viscol zona de munte ale judetelor Cluj si Caras-Severin, unde la peste 1.700 de metri altitudine se vor intensificari ale vantului care la rafala vor depasi 90 km/h, iar ninsoarea va fi spulberata.

Bistrita-Nasaud: Circulatie in conditii de iarna in judet; s-a intervenit cu peste 500 tone de material antiderapant

Circulatia se desfasoara in conditii de iarna pe toate drumurile din judetul Bistrita-Nasaud, ca urmare a ninsorilor abundente, drumarii intervenind cu peste 500 de tone de material antiderapant in ultimele 12 ore, potrivit comunicatului de presa remis, vineri, de Comitetul judetean pentru situatii de urgenta.

Pentru a face drumurile practicabile, in ultimele 12 ore s-a intervenit cu 29 de utilaje si 154 de tone de material antiderapant pe drumurile nationale si cu 60 de utilaje de deszapezire si 405 tone de material antiderapant pe drumurile judetene.

"La nivelul judetului Bistrita-Nasaud, 60 de echipaje de politie rutiera si ordine publica, cu peste 100 de politisti, actioneaza zilnic, pe trei schimburi, pentru monitorizarea traficului rutier si pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de fenomenele meteo periculoase. Nu au fost persoane sau autovehicule care sa fi ramas blocate pe drumurile din judet. In continuare, toate drumurile nationale si judetene sunt deschise traficului rutier, insa se circula in conditii de iarna", se precizeaza in comunicat.

Soferii sunt sfatuiti sa se informeze in privinta avertizarilor meteorologice inainte de a porni la drum, iar in situatia in care sa raman blocati sa apeleze numarul de urgenta 112.

La ora pranzului, stratul de zapada proaspat depus depaseste 10 centimetri in municipiul Bistrita, iar in zona de munte cantitatea este dubla.
 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
COD GALBEN de ninsori viscolite si polei in toata tara, pana sambata noaptea. Vantul va atinge 100 de km/h la munte
COD GALBEN de ninsori viscolite si polei in toata tara, pana sambata noaptea. Vantul va atinge 100 de km/h la munte

Meteorologii au emis cod galben de ninsori, care va intra in vigoare joi, ora 17:00, si va cuprinde treptat toata tara.

Bulgaria se afla sub cod galben de ninsori si vant puternic. In unele zone, stratul de zapada are 20 de centimetri
Bulgaria se afla sub cod galben de ninsori si vant puternic. In unele zone, stratul de zapada are 20 de centimetri

Bulgaria se afla sub cod galben de ninsori si vant puternic. In capitala, dar si in alte zone din vestul tarii, stratul de zapada a ajuns de la 20 de centimetri.

COD GALBEN de ninsoare in mai multe judete din tara. Atentionarea a fost emisa de ANM in aceasta dupa-amiaza
COD GALBEN de ninsoare in mai multe judete din tara. Atentionarea a fost emisa de ANM in aceasta dupa-amiaza

ANM a emis, duminica, o serie de atentionari nowcasting Cod galben de ninsoare si intensificari ale vantului, valabile pe durata urmatoarelor ore, in judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures si Caras-Severin.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat
Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat

Surse din interiorul coaliției de guvernare PSD-PNL afirmă că, în discuția de luni, PSD l-a propus pe Cristian Popescu Piedone candidat comun la Primăria Generală, dar liberalii au refuzat să susțină această variantă.