Turcia - Romania, 0 - 1. A treia VICTORIE CONSECUTIVA in preliminariile pentru CM 2014

Turcia - Romania COVER

Romania invinge Turcia in infernul de pe Saracoglu, in preliminariile pentru Mondialul din Brazilia. Echipa noastra a obtinut pana acum 9 puncte, in trei meciuri. Comenteaza Turcia - Romania pe www.sport.ro!

Reprezentativa Romaniei a invins, vineri, in pe stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul, cu scorul de 1-0 (1-0), selectionata Turciei si a obtinut a treia victorie consecutiva in grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Grozav, in minutul 45+1. Acesta, lansat in adancime de Pintilii, a profitat de iesirea gresita a portarului Volkan si a trimis mingea in poarta gazdelor. In minutul 47, in momentul in care se pregatea sa execute un corner, Alex Bourceanu a fost lovit in cap de un obiect aruncat din tribuna.

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Anglia, formata din Howard Webb (central), Michael Mullarkey, Darren Cann (asistenti) si Andre Marriner (rezerva).

Atacantul Adrian Mutu a jucat in acest meci pentru echipa Romaniei pentru prima data dupa aproximativ un an. In varsta de 33 de ani, Adrian Mutu nu a mai evoluat pentru echipa nationala din 7 octombrie 2011, cand a si inscris cele doua goluri ale Romaniei in partida cu Belarus.

Citește și
Sougou
Sougou nu e gata nici cu Galata. Senegalezul are ruptura musculara
Războiul din Ucraina s-ar încheia în două săptămâni, dacă Occidentul şi-ar înceta sprijinul, susţine Moscova

Mutu se afla la un singur gol de egalarea recordului de reusite detinut de Gheorghe Hagi (35). Stadionul Sukru Saracoglu, care are o capacitate de 50.509 locuri, a fost in mare parte plin, in public aflandu-se si aproximativ 1.500 de fani romani.

La meci au asistat si premierul turc Recep Tayyip Erdogan, presedintele federatiei turce, Yildirim Demiroren, presedintele FRF, Mircea Sandu, dar si fostii fotbalisti Gheorghe Hagi si Gheorghe Popescu. Nationala Romaniei a obtinut a 13-a victorie in confruntarile cu Turcia, natiune pe care a intalnit-o de 24 de ori. Turcia a inregistrat in aceste partide 4 victorii, iar 7 partide s-au terminat la egalitate.

Romania este prima adversara din istoria nationalei Turciei, jucand cu aceasta primul meci, un amical, la 26 octombrie 1923, cu trei zile inainte de proclamarea Republicii Turcia, scor 2-2. In grupa D, Romania a mai invins Estonia, scor 2-0, si Andorra, scor 4-0.

TURCIA: Volkan- Gokhan, Kaya, Omer Toprak, Kaldirim - Mehmet Topal, Emre, Altıntop, Sercan - Arda Turan, Umut Bulut

Rezerve: Gunok, Cenk Gonen, Egemen Korkmaz, Nuri Sahin, Tunay Torun, Ekici, Aydin Ylmaz, Emre Colack, Mevlut Erdinc, Caner Erkin, Bekir Irtegun

ROMANIA: Tatarusanu - Tamas, Chiriches, Goian, Rat - Bourceanu, Pintilii - Torje, Stancu, Grozav - Marica

Rezerve: Pantilimon, Luchin, Chipciu, Lazar, Mutu, Latovlevici, Cocis, Gaman, Maxim, Popa, Gardos, Grigore

Presa turca: "Am primit o palma din partea romanilor", "Turcia, lovita de Romania"

Presa turca a notat, vineri seara, dupa infrangerea, cu scorul de 1-0, din meciul cu Romania, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, ca echipa Turciei a primit "o palma" din partea tricolorilor, mentionand si "o tortura nationala" si "un rezultat neasteptat in Kadikoy".

"Am primit o palma din partea romanilor", a scris Hurriyet la finalul jocului de pe stadionul Sukru Saracoglu.

"Echipa nationala a fost ranita grav pierzand in fata Romaniei, scor 0-1", adauga jurnalul turc.

"Tortura nationala!", a titrat Fanatik, in timp ce haber7.com a notat: "Brazilia este acum mai departe".

"Rezultat neasteptat in Kadikoy", a scris si Milliyet, iar Sabah a calificat rezultatul drept un "dus rece pentru nationala", adaugand ca greseala mare a portarului Volkan a adus Romaniei victoria.

"Turcia, lovita de Romania", a titrat cotidianul Star.

Un alt jurnal, Turkiye, a notat: "La un astfel de fotbal, un astfel de rezultat", iar Posta a scris: "Ne-am prabusit in Kadikoy".

Piturca: Am facut un meci exceptional

Selectionerul Victor Piturca a declarat, vineri seara, la TVR 1, ca nationala Romaniei a facut un meci exceptional cu Turcia, scor 1-0, la Istanbul, in preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

"Am spus ca-mi doresc cele sase puncte, prima lupta am castigat-o, o victorie mare si meritata. Am facut un meci exceptional. Puteam sa mai marcam, puteam sa mai si primim gol, dar raman cele trei puncte, care vor cantari foarte mult. Nu a existat un compartiment anume, faza de aparare aproape perfect, iar contraatacurile si atacurile au fost periculoase. Mai meritam sa mai marcam un gol. Intr-o oarecare masura am scos Turcia din lupta, sigur conteaza mult si meciul urmator, daca reusim un rezultat bun, atunci sansele noastre de a merge la baraj sunt foarte mari. Deja ma gandesc la meciul de marti, le-am spus baietilor sa ne bucuram acum, sa ne gandim la Olanda, a fost un joc epuizant, avem nevoie sa ne refacem cat mai repede si sa ne ridicam la nivelul fizic al Olandei", a declarat Piturca.

Grozav: Este cel mai important moment al carierei mele

Atacantul Gheorghe Grozav a declarat, vineri seara, la TVR1, ca traieste cel mai important moment al carierei, dupa ce a marcat golul victoriei Romaniei in meciul cu Turcia, scor 1-0, apreciind ca la reusita sa portarul Volkan Demirel a gresit.

"Nu realizez cat de important este golul, ma bucur ca am reusit sa marchez, am luat o optiune serioasa pentru calificare. Din cate imi aduc aminte, mi-a dat pasa Pintilii, portarul a gresit iesind, daca statea in poarta mai greu inscriam. Este cel mai important moment al carierei mele, am reusit sa joc bine, acum trebuie sa ne gandim la meciul cu Olanda. Am o usoara intindere la aductor, sper sa nu fie ceva grav, sper ca voi apt cu Olanda", a declarat Grozav.

Hagi, dupa victoria Romaniei in meciul cu Turcia: Este un rezultat extraordinar

Fostul international Gheorghe Hagi a declarat vineri seara, dupa victoria obtinuta de Romania in meciul cu Turcia, scor 1-0, in preliminariile Cupei Mondiale din 2014, ca este un rezultat extraordinar si ca spera intr-un rezultat similar si marti, in partida cu Olanda.

"Frumoasa victoria. Am zis ca putem obtine punct sau puncte aici, am avut ocaziile noastre, Turcia in a doua repriza a mai aratat cate ceva, dar este meritul Romaniei pentru victorie. E un rezultat extraordinar. Cred ca turcii sunt suparati, cand pierzi acasa contra unui rival cu care te bati la calificare este greu. Cu un gand bun si un joc foarte bun poate obtinem si marti o victorie", a spus Hagi.

Goian: Conteaza enorm aceste trei puncte

Fundasul Dorin Goian a declarat, vineri seara, la TVR1, ca victoria din meciul cu Turcia, scor 1-0, este foarte importanta pentru nationala Romaniei, apreciind ca jucatorii primei reprezentative spera sa faca si marti cu Olanda un joc bun.

"In general fotbalul este greu, a fost dificil, am jucat contra unei echipe foarte bune, au jucatori de mare valoare, care joaca in campionate puternice. Am tratat foarte serios acest meci, stiam ca trebuie sa scoatem cel putin un punct. Conteaza enorm aceste trei puncte, am reusit sa lasam Turcia numai cu trei puncte din trei partide. Sansele noastre au crescut, vrem sa scoatem maxim din orice partida, chiar daca in unele momente mai suferim. Eu spun ca se formeaza o echipa frumoasa, suntem increzatori si cred ca si marti vom face un meci bun", a spus Goian.

Torje: Am reusit ce ne-am propus, sa nu primim gol si sa marcam

Mijlocasul Gabriel Torje a declarat, vineri seara, la TVR 1, ca Romania si-a indeplinit obiectivul in meciul cu Turcia, scor 1-0, in preliminariile CM-2014, acela de a nu primi gol si de a marca.

"Am fost impresionat de public si acest stadion. Am reusit ce ne-am propus, sa nu primim gol si sa marcam. Ne bucuram pentru acest rezultat. Inca este devreme sa spunem ca am scos Turcia din carti, mai sunt meciuri, acum ne gandim la Olanda. Marti, astept sa fie o atmosfera exceptionala pe Arena Nationala si cred ca lumea va veni la stadion. Speram sa facem o bucurie fanilor", a declarat Torje.

Nationala Romaniei, aplaudata de public la finalul meciului cu Turcia

Jucatorii din nationala Romaniei au fost aplaudati de public la finalul meciului cu Turcia, castigat cu scorul de 1-0, pe stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul, in preliminariile Cupei Mondiale din 2014, informeaza ajansspor.com.

Potrivit sursei citate, fotbalistii romani au impartasit bucuria victoriei cu fanii veniti din Romania.

"De asemenea, suporterii turci i-au aplaudat pe jucatorii romani in timp ce acestia mergeau catre vestiare. Fotbalistii romani au raspuns aplaudand publicul", scrie ajansspor.com.
_______________________

LIVE TEXT SPORT.RO:

Min 95: OCAZIE MUTU!!! Demirel scoate mingea peste poarta!

Min 87: Faza buna de atac a Romaniei, Cocis abia se misca si turcii se repliaza.

Min 85: Ultimele 5 minute din acest meci! Rat incearca sa degajeze dar era sa il loveasca pe Bulut! Jocul continua!

<<>> Iese Stancu, intra Mutu
<<>> Iese Marica, intra Chipciu
<<>> Iese Emre, intra Sahin

Min 78: Ce faza face Bogdan Stancu! Acesta este faultat in marginea careului dupa ce a driblat 2 turci!

Min 76: OCAZIE pentru Arda Turan, care trage de la marginea careului insa Tatarusanu reuseste sa retina mingea.

Min 75: Ocazie pentru Romania, insa Torje trage cu stangul, mult peste poarta.

Min 70: Turcia e aproepe sa dea gol dupa o gafa a fundasilor nostri!! Scapam in cele din urma!

<<>> Iese Sercan, intra Emre Colack

Min 66: Erdinc trimite in plasa lateral!!!

Min 65: Tatarusanu retine cu usurinta sutul lui Hasan Ali.

Min 63: COCISSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!! Ratare incredibila a lui Cocis, singur cu portarul, din marginea careului!!!

<<>> Iese Altintop, intra Erdinc

Min 60: Marica da pe langa minge din pozitie buna, la 10 metri de poarta!

Min 59: Torje trage in bratele lui Volkan dupa o cursa de 30 de metri!

Min 57: Turcii pun presiune desi nu reusesc sa isi faca ocazii. Echipa noastra s-a retras in defensiva.

<<>> Iese Grozav, intra Cocis

Min 48: Romania este aproape de gol din corner insa turcii ies pe contraatac si Goian vede galben pentru un fault!

Min 47: Bourceanu este lovit cu un obiect in cap cand se pregatea sa bata cornerul. Arda vine si arunca "ceva" in tribune! Webb opreste meciul!

Min 46: Ocazie buna pentru Romania! Stancu patrunde pe stanga pana aproape de careul mic iar turcii resping in ultima clipa.

A inceput meciul. Nicio schimbare in cele doua formatii.

PAUZA! Romania conduce cu 1-0 dupa golul lui Grozav!

Min 45: SUT al lui Pintilii, deviat in corner! Romania domina acest meci!

Min 44: GOOOOOOOOOOL Romania!!!!!! Grozav trimite in poarta goala de la 30 de metri dupa o iesire gresita a lui Volkan!

Min 40: Bogdan Stancu trage iar din marginea careului, Kaya opreste mingea ciudat si romanii cer penalty!!!

POSESIE - TURCIA 54% - ROMANIA 46%

Min 35: Sercan are o cursa fantastica pe stanga si ajunge pana la 6 metri de poarta, insa pasa sa este oprita prin tackling de Goian! Interventie cruciala a lui Goe!

Min 33: Hasan Ali trimite din marginea careului, in bratele lui Tatarusanu.

Min 25: Bogdan Stancu scapa bine in coltul careului insa trage slab la poarta.

Min 21: Tamas isi loveste un adversar cu palma in sprint, insa arbitrul nu acorda nimic.

Min 17: Bulut trimite cu capul din centrarea lui Emre, putin pe langa poarta! Turcia si-a creat mai multe ocazii de gol pana acum.

Min 15: Grozav il loveste pe Emre insa scapa fara galben. Howard Webb i-a dat doar un avertisment.

Min 11: Grozav scapa singur spre poarta turcilor insa se grabeste si trage slab de la peste 25 de metri, mult pe langa poarta!

Min 9: Kaya trimite cu capul dupa o centrare din corner iar Tatarusanu scoate de pe linia portii!!! Cea mai mare ocazie a meciului!

Min 8: Goian respinge din 2 metri dupa o faza buna a turcilor, pornita din pasa geniala a lui Emre.

Min 7: Goian si Chiriches trimit doua pase nesigure! Turcii fac pressing si pun presiune pe apararea noastra!

Min 2: Torje trimite din lovitura libera putin pe langa vinclul lui Volkan!!!

Min 1: A inceput meciul cu un moment mai putin fair play. Turcii au fluierat imnul Romaniei.

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Leonard Doroftei: Daca nu lupt cu Balbi la meciul meu de retragere, poate boxez cu Obreja
Leonard Doroftei: Daca nu lupt cu Balbi la meciul meu de retragere, poate boxez cu Obreja

Fostul campion mondial la box profesionist Leonard Doroftei a declarat, vineri, ca discuta perfectarea unui meci de retragere in primavara anului viitor. El a precizat ca, daca nu va lupta cu Balbi, poate o va face cu Rudel Obreja.

Sougou nu e gata nici cu Galata. Senegalezul are ruptura musculara
Sougou nu e gata nici cu Galata. Senegalezul are ruptura musculara

Sunt sanse mici ca Sougou sa fie recuperat pentru meciul cu turcii. Africanul a efectuat un consult medical si in mod normal va reveni pe gazon in noiembrie.

Conflict in vestiarul CFR. Portughezii fac legea la Cluj, iar prima victima ar putea fi Ioan Andone
Conflict in vestiarul CFR. Portughezii fac legea la Cluj, iar prima victima ar putea fi Ioan Andone

Meciul pierdut cu Steaua a agitat si mai mult vestiarul celor de la CFR Cluj. Practic, doar o minune va mai face ca CFR sa reintre in lupta pentru campionat, distanta dintre echipa patronata de Arpad Paszkany si Steaua fiind de 12 puncte!

Recomandări
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important

"Ați depășit toate așteptările!" Asta i-a transmis Joe Biden lui Klaus Iohannis într-o discuție purtată la Casa Albă. Președintele american a lăudat relația bună și de durată cu România, cu atât mai importantă în contextul conflictului din Ucraina.

Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București
Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București

Adus de la Cluj cu un avion SMURD, îndrăgitul actor Florin Piersic are o infecție generalizată în organism. Potrivit medicilor, de la spitalul Matei Balș care îl îngrijesc acum, este în stare stabilă, iar o echipă multidisciplinară îl evaluează.

Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare
Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare

În țara în care încă se petrec numeroase abuzuri în grădinițe și școli, apare în sfârșit o completare a legii pentru protecția copilului, care interzice pedepsele corporale și umilirea celor mici.