FINALA Europa League 2012. Atletico Madrid a invins Athletic Bilbao cu 3-0

Gol Falcao

Atletico Madrid a castigat Liga Europa pentru a doua oara in istorie, dupa ce a invins, cu scorul de 3-0 (2-0), pe Athletic Bilbao, miercuri seara, pe Arena Nationala din Bucuresti.

Golurile au fost marcate de Falcao '7, '34 si Diego '85. Falcao a deschis scorul in minutul 7, cand, lansat in adancime de Diego, a patruns in careu, a intors un fundas si a inscris cu un sut de la 11 metri lateral dreapta, la coltul lung.

Radamel Falcao a inscris si al doilea gol a madrilenilor, cu un sut de la aproximativ sase metri, dupa o centrare a lui Arda Turan, care a recuperat o minge pierduta de Amorebieta.

Diego a marcat ultimul gol al partidei, dupa o actiune personala de la 40 de metri de poarta formatiei Athletic, driblandu- pe Amorebieta si sutand de la 11 metri, la coltul lung.

23:37 FINAL DE MECI

Citește și
Trofeul Europa League
Europa League aduce in Romania cea mai scumpa asigurare incheiata vreodata in aceasta tara
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

23:35 Susaeta primeste cartonasul galben

23:29 Muniain s-a prabusit pe teren si a inceput sa planga.

23:28 GOOOOOLLL Diego. Atletico Madrid conduce cu 3-0.

23:24 Falcao, la un pas de al 3-lea gol. Sutul sau a fost oprit de bara.

23:19 Inigo Perez vede galben pentru un fault la Adrian, la 18 metri de poarta.

23:17 Ibai patrunde pe partea stanga, centreaza in fata portii, Curtois respinge pana la De Marcos, iar acesta reia din prima peste poarta.

23:09 Amorebieta primeste cartonas galben dupa un fault la Falcao.

23:07 Ocazie uriasa Adrian. Sutul sau la coltul lung cu efect s-a dus pe langa poarta de data asta.

23:05 Sunt oficial 52.347 de spectatori prezenti la aceasta finala.

23:03 Peluza lui Bilbao a inceput sa tremure. Llorente le-a luat fata fundasilor adversi pentru un moment, dar a fost deposedat in cele din urma.

22:55 Un spaniol venit in Capitala la finala Europa League a fost transportat la Spitalul de Urgente Oftalmologice, din cauza unei hemoragii oculare, iar alti 13 spectatori au ajuns la cabinetele medicale ale Arenei Nationale, cu probleme medicale minore, au declarat surse medicale.

22:51 Doua schimbari efectuate de Bilbao la pauza: Inigo Perez si Ibai in locul lui Aurtenetxe si Iturraspe.

22:50 Athletic Bilbao a inceput in forta a doua repriza cu un atac al lui Muniain, nefinalizat din pacate.

22:49 Fluier de inceput de repriza

22:45 Doi suporteri ai echipei Athletic Bilbao, care au avut o altercatie inainte de finala Europa League, au fost dusi la Sectia 8 de Politie, unde au fost identificati si eliberati, pe baza de semnatura, dupa ce s-au impacat, au declarat surse judiciare.

22:33 SFARSITUL PRIMEI REPRIZE

22:31 De Marcos suteaza si el de la marginea careului, mingea deviata iese in corner!

22:28 Cei doi spectatori care au intrat pe teren in minutul 19 al finalei Ligii Europa aveau imprimat pe spate mesajul "Justice for Craiova". Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Georgian Enache, confirmand ca acestia sunt fani ai Universitatii Craiova.

22:19 GOOOOOOOL Falcao. Atacantul lui Atletico inscrie al 2-lea gol in minutul 34 al partidei.

22:12 Falcoa vede si el cartonasul galben, dupa un fault la Iturraspe.

22:07 Primul cartonas galben al partidei. Herrera l-a faultat din spate pe Diego.

22:04 Meciul a fost OPRIT. Doi suporteri au intrat pe teren.

22:00 Bilbao are primul corner al partidei. Madridul a respins.

21:52 GOL Falcao. Atletico Madrid este in avantaj in finala Europa League dupa numai 7 minute de la inceperea meciului. A preluat in careu, a intors un adversar si a tras incredibil la vinclul coltului lung.

21:45 FLUIERUL DE INCEPUT DE MECI. A INCEPUT FINALA EUROPA LEAGUE

21:30 Municipalitatea Bucuresti anunta ca finala dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao este prima a Europa League cand UEFA, in calitate de organizator al competitiei, a acceptat vizionarea publica a evenimentului, acordand o singura licenta in acest sens - respectiv in Piata Constitutiei.

21:08 Cele doua finaliste ale Ligii Europa, Atletico Madrid si Athletic Bilbao, au iesit la incalzire, miercuri, in jurul orei 21.00, cu 45 de minute inainte de inceperea meciului de pe Arena Nationala.

Primii au iesit la incalzire jucatorii basci, urmati de cei madrileni. De asemenea, pe Arena Nationala isi fac incalzirea si arbitrii brigazii conduse de Wolfgang Stark.

20:30 Echipa de start a lui Atletico Madrid: Courtois - Juanfran, Godin, Joao Miranda, Filipe Luis - Mario Suarez, Gabi - Diego, Adrian, Arda Turan - Falcao. Antrenor: Diego Simeone.

20:26 Echipa de start a lui Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe - Herrera, Iturraspe, De Marcos - Susaeta, Muniain - Llorente. Antrenor: Marcelo Bielsa.

20:15 Brigada de arbitri din Germania, condusa de Wolfgang Stark, care va oficia la finala Ligii Europa dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, a sosit la Arena Nationala, cu doua ore inainte de inceperea partidei.

Stark, in varsta de 42 de ani, este arbitru FIFA din 1999 si a condus trei meciuri la Cupa Mondiala din 2010. Stark va fi ajutat de asistentii Jan-Hendrik Salver si Mike Pickel si de asistentii suplimentari Florian Meyer si Deniz Aytekin, toti din Germania.

Arbitru de rezerva pentru central va fi francezul Stephane Lannoy, in timp ce germanul Mark Borsch va fi rezerva pentru asistenti.

19:50 Componentii echipei Atletico Madrid au ajuns la Arena Nationala, unde vor juca finala Ligii Europa si unde madrileniii sunt considerati "gazde", dupa trei minute la stadion sosind si autocarul cu jucatorii formatiei Athletic Bilbao. Din autocarele celor doua echipe se auzea muzica la volum maxim, iar jucatorii bateau ritmul in geamuri.

19:30 Ne vor incanta doua echipe care valoreaza peste 300 de milioane de euro, cu doua vedete incontestabile. Llorente si Falcao nu s-au facut cunoscuti prin scandaluri siropoase cu femei, bauturi si cluburi de prost gust, ci printr-un talent extraordinar.

Cine sunt starurile lui Athletic Bilbao si Atletico Madrid:

Fernando Llorente este ''El Rey Leon'' sau ''Regele Leu'', cum il alinta fanii si presa. Un fotbalist cotat la 50 de milioane de euro, produs 100% la Athlethic Bilbao. Dar ca orice jucator extrem de bun este curtat si de Barcelona sau Manchester United.

La fel de pretios este si Radamel Falcao. "El Tigro" sau "Tigrul". Columbianul a fost cumparat acum un an de Atletico Madrid pentru 40 de milioane de euro de la detinatoarea trofeului, FC Porto. Flacao face toti banii dupa un sezon in care a marcat zece goluri doar in Europa League.
Paradoxal, doi dintre cei mai buni fotbalisti ai Europei sunt si printre cei mai discreti.

Rareori ii gasesti pe Llorente sau Falcao in presa mondena, cu atat mai putin in cea de scandal. Daca primul isi tine departe de ochii jurnalistilor relatia cu o doctorita, despre Falcao se stie doar ca s-a casatorit cu o argentinianca pe vremea cand juca acolo.

Nici la capitolul masini nu se dau in spectacol. In timp ce Llorente conduce un Porsche Panamera de 85.000 de euro, Falcao se multumeste cu o broscuta Volkswagen Beetle, cam de doua ori mai ieftina.

Cat valoreaza cele doua echipe din finala Europa League:

Echipele pentru care isi vor da sufletul sunt adevarate mine de aur. Bursa transferurilor estimeaza ca jucatorii lui Bilbao valoreaza peste 140 de milioane de euro, iar cei de la Madrid aproape 180 de milioane de euro.

Cu totii joaca in tara cu cel mai frumos fotbal din lume. Athletic Bilbao a fost infiintata in 1898 si isi traieste cea mai mare performanta din istorie. De acealalta parte, Atletico Madrid are deja in vitrina trofeul Europa League.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Bascii de la Athletic au consumat 70 kg de scoici si 200 de sampanii in timpul zborului spre Romania
Bascii de la Athletic au consumat 70 kg de scoici si 200 de sampanii in timpul zborului spre Romania

Jurnalistii cotidianului As noteaza ca in timpul zborului spre Bucuresti, care a durat peste 3 ore, in aeronava Boeing 747 de 580 de locuri, s-au consumat 70 de kilograme de scoici si 200 de sticle de sampanie.

Europa League aduce in Romania cea mai scumpa asigurare incheiata vreodata in aceasta tara
Europa League aduce in Romania cea mai scumpa asigurare incheiata vreodata in aceasta tara

Sarbatoarea fotbalului, de miercuri, aduce in prim-plan o suma fabuloasa, de 6.200.000 de euro, la care se ridica polita de asigurare a spectacolelor organizate la finala Europa League.

Ce zic spaniolii care au venit la Bucuresti pentru finala Europa League:
Ce zic spaniolii care au venit la Bucuresti pentru finala Europa League: "Nu e chiar asa de rau"

stirileprotv.ro/stiri/sport/finala-europa-league-harta-traficului-bilete-la-negru-transport-si-ghidul-suporterilor.htmlAutoritatile de la Bucuresti anunta ca sunt proape gata sa-i intampine pe cei 30.000 de suporteri straini, care vor umple strazile Capitalei incepand de luni.

Recomandări
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.