Scandal urias la un liceu din Capitala. Un profesor e acuzat ca a pus un elev sa se tarasca in genunchi pentru marirea notei

Ultimul update: Luni 08 Februarie 2016 06:58
Data publicarii: Vineri 05 Februarie 2016 13:53
Categorie: Social

"Cine vrea o nota mai mare la teza trebuie sa se tarasca in genunchi, pana la catedra". Asta le-ar fi spus unor elevi de clasa a 10-a un profesor de matematica de la Colegiul de Informatica Tudor Vianu din Capitala.

Un liceu de elita, de altfel, acum zguduit de o ancheta. "Este o pata aruncata asupra institutiei", spune Inspectoratul Scolar, care trebuie sa stabileasca daca profesorul Severius Moldoveanu recurge intr-adevar la astfel de practici .

Marcel Bartic, denuntator: "Am luat contact cu acest incident prin intermediul unor prieteni care au copilul la o clasa de a 10-a din liceul respectiv si va marturisesc ca subiectul orelor de matematica e frecvent in discutiile noastre."

Marcel Bartic, profesor si el, este cel care a aruncat in "aer" linistea colegiului Vianu, un liceu de top din Capitala, recunoscut pentru rezultatele exceptionale ale elevilor. Cel incriminat se numeste Severius Moldoveanu.

Totul s-a intamplat, dupa cum a marturisit dascalul care a demascat practicile umilitoare, in semestrul intai cand elevii unei clase de a 10-a au primit rezultatele tezei de matematica. Rezultate dezastruoase, in viziunea profesorului de la clasa, care a venit cu uimitoarea propunere: cine vrea un punct in plus la nota trebuie sa se tarasca in genunchi pana la catedra.

Accident frontal intre un microbuz plin de elevi si un autobuz cu 60 de pasageri. Ce au gasit politistii la fata locului

Marcel Bartic, denuntator: "In momentul ala s-a facut liniste, dar un copil efectiv s-a asezat in genunchi probabil speriat de varianta asta ca cine stie ca va avea de suferit, s-a pus si a facut cativa metri. Mi se pare incredibil. Este un simptom al unei arogante supreme fata de niste copii pe care simti ca faci orice, ca ii ai in puterea ta si stii ca nimeni nu-ti face nimic si lipsa de reactie din partea copiilor si a parintiilor, inteleg ca multi dintre ei spun ca e normal sa se intample asa ceva, e un fel de gluma."

O gluma care poate avea efecte pe termen lung asupra elevilor, spun si psihologii.

Adriana Buda, psiholog: "Este un om care isi satisface orgoliul umilindu-i pe ceilalti. nici in gluma nu emiti asemenea propuneri, este ceva asumat. Pentru copil dorinta de a nu isi supara parintii a fost mai mare decat refuzul acestui comportament aberant."

Reprezentantii Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu" nu au vrut sa comenteze situatia.

Inspectoratul scolar a pornit o ancheta. Severius Moldoveanu, profesorul vizat, mai are si functia de inspector scolar.

"Deocamdata nu poate sa stie daca acuzatiile sunt reale, se va face o ancheta in acest sens luni. Este un profesor excelent, cu activitate fara pata, nu au existat plangeri la adresa prof sau liceului. E o pata pentru imaginea liceului", spun reprezentantii inspectoratului.

Incidentul de la colegiul Vianu nu ar fi insa singurul de acest fel. Parintii vorbesc despre diverse practici umilitoare la care ar fi supusi elevii ca sa fie motivati sa nu ramana cu invatatura in urma fata de olimpici.

Marcel Bartic, denuntator: "Nu exista cursuri de pregatire psiho-pedagogica, nu se mai gandeste nimeni dupa 20 de ani cum o mai preda profesorul ala, stie sa vorbeasca frumos cu copilul, stie ce inseamana inteligenta emotionala? Are habar de asta sau are 2 olimpici si ajunge cu ei la NASA si restul lasa-i acolo ca o trece ei, iau ei bacul in 10-15 ani."

 

Fetita de 6 ani din Sibiu, batuta de un coleg de clasa. Reactia tatalui baiatului acuzat de agresiune

Fetita de 6 ani din Sibiu, batuta de un coleg de clasa. Reactia tatalui baiatului acuzat de agresiune

Studenti

1 din 5 studenți are probleme emoționale: teamă, anxietate și depresie

O familie, care a rămas fără locuință în prag de iarnă, are nevoie de ajutor

Campanie de prevenție în licee. Elevii simulează efectul alcoolului si al drogurilor asupra șofatului

Bonele pentru animale, tot mai căutate în România. Cât plătesc stăpânii patrupedelor

Primăria Capitalei o să angajeze 2000 de funcționari. Actualii angajați amenință cu greva

„Porcul somon”, printre preferințele consumatorilor. Fermierii, încurajați să-i crească

cinema culinar

Cinefilii s-au delectat cu specialități din rață la film. Prețul unui bilet la cinema-culinar

Reacția Poștei Române după ce mesajul unui bărbat căruia i s-a cerut adeverinţă pentru livrarea unui colet s-a viralizat

Magazinele au intrat în competiția vitrinelor de Crăciun, încă din noiembrie

Specialiști: 1 din 7 tineri are probleme psihice sau de comportament. Semnele evidente

Semnal de alarmă pentru România. "Revoluţia fiscală" ne-ar putea lăsa fără investiţiile private

Ionuț, un copil care suferă de cancer, are nevoie de bani pentru a se trata în Turcia