Scandal urias la un liceu din Capitala. Un profesor e acuzat ca a pus un elev sa se tarasca in genunchi pentru marirea notei

Ultimul update: Luni 08 Februarie 2016 06:58
Data publicarii: Vineri 05 Februarie 2016 13:53
Categorie: Social

"Cine vrea o nota mai mare la teza trebuie sa se tarasca in genunchi, pana la catedra". Asta le-ar fi spus unor elevi de clasa a 10-a un profesor de matematica de la Colegiul de Informatica Tudor Vianu din Capitala.

Un liceu de elita, de altfel, acum zguduit de o ancheta. "Este o pata aruncata asupra institutiei", spune Inspectoratul Scolar, care trebuie sa stabileasca daca profesorul Severius Moldoveanu recurge intr-adevar la astfel de practici .

Marcel Bartic, denuntator: "Am luat contact cu acest incident prin intermediul unor prieteni care au copilul la o clasa de a 10-a din liceul respectiv si va marturisesc ca subiectul orelor de matematica e frecvent in discutiile noastre."

Marcel Bartic, profesor si el, este cel care a aruncat in "aer" linistea colegiului Vianu, un liceu de top din Capitala, recunoscut pentru rezultatele exceptionale ale elevilor. Cel incriminat se numeste Severius Moldoveanu.

Totul s-a intamplat, dupa cum a marturisit dascalul care a demascat practicile umilitoare, in semestrul intai cand elevii unei clase de a 10-a au primit rezultatele tezei de matematica. Rezultate dezastruoase, in viziunea profesorului de la clasa, care a venit cu uimitoarea propunere: cine vrea un punct in plus la nota trebuie sa se tarasca in genunchi pana la catedra.

Marcel Bartic, denuntator: "In momentul ala s-a facut liniste, dar un copil efectiv s-a asezat in genunchi probabil speriat de varianta asta ca cine stie ca va avea de suferit, s-a pus si a facut cativa metri. Mi se pare incredibil. Este un simptom al unei arogante supreme fata de niste copii pe care simti ca faci orice, ca ii ai in puterea ta si stii ca nimeni nu-ti face nimic si lipsa de reactie din partea copiilor si a parintiilor, inteleg ca multi dintre ei spun ca e normal sa se intample asa ceva, e un fel de gluma."

O gluma care poate avea efecte pe termen lung asupra elevilor, spun si psihologii.

Adriana Buda, psiholog: "Este un om care isi satisface orgoliul umilindu-i pe ceilalti. nici in gluma nu emiti asemenea propuneri, este ceva asumat. Pentru copil dorinta de a nu isi supara parintii a fost mai mare decat refuzul acestui comportament aberant."

Reprezentantii Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu" nu au vrut sa comenteze situatia.

Inspectoratul scolar a pornit o ancheta. Severius Moldoveanu, profesorul vizat, mai are si functia de inspector scolar.

"Deocamdata nu poate sa stie daca acuzatiile sunt reale, se va face o ancheta in acest sens luni. Este un profesor excelent, cu activitate fara pata, nu au existat plangeri la adresa prof sau liceului. E o pata pentru imaginea liceului", spun reprezentantii inspectoratului.

Incidentul de la colegiul Vianu nu ar fi insa singurul de acest fel. Parintii vorbesc despre diverse practici umilitoare la care ar fi supusi elevii ca sa fie motivati sa nu ramana cu invatatura in urma fata de olimpici.

Marcel Bartic, denuntator: "Nu exista cursuri de pregatire psiho-pedagogica, nu se mai gandeste nimeni dupa 20 de ani cum o mai preda profesorul ala, stie sa vorbeasca frumos cu copilul, stie ce inseamana inteligenta emotionala? Are habar de asta sau are 2 olimpici si ajunge cu ei la NASA si restul lasa-i acolo ca o trece ei, iau ei bacul in 10-15 ani."

 

Fetita de 6 ani din Sibiu, batuta de un coleg de clasa. Reactia tatalui baiatului acuzat de agresiune

Fetita de 6 ani din Sibiu, batuta de un coleg de clasa. Reactia tatalui baiatului acuzat de agresiune

batrana

Bătrânii noștri, uitați de statul român, dar ajutați de belgieni și elvețieni

Maraton în Alba Iulia: doi kenyeni s-au rătăcit, au alergat în plus, dar tot au câștigat

Localnicii așteaptă acasă ajutorul social, iar strugurii sunt culeși de zilieri din alte județe

Castelul Brukenthal a ajuns o ruină și este un pericol pentru turiști

Legumele exotice profitabile pentru producătorii români

Restaurantele din România dau faliment din cauza bucătarilor slabi

ghid divort

Ghidul care îi va ajuta pe părinţii divorţaţi. "Copilul crede că el e cauza"

Primarii cer ajutoare pentru calamitate de la Guvern ca să refacă plaje sau saloane de nunţi

O cățelușă și-a așteptat stăpânul ore întregi la ușa unui spital din Iași. VIDEO

Nava şcoală ”Mircea” s-a întors acasă după 4 luni de antrenamente pe mare

Două femei lăsate fără bijuterii prin metoda "Pomana Regelui Cioabă". Scenariul înșelăciunii

Exercițiu în Bacău. Jaf cu luare de ostatici la o casă de schimb valutar