EVALUARE NATIONALA 2013. Harta interactiva cu rezultatele la Evaluare Nationala. 75.91% note peste 5

×
Codul embed a fost copiat

EVALUARE NATIONALA 2013. Vezi aici harta interactiva a rezultatelor la EVALUARE NATIONALA 2013 cu toate judetele Romaniei. In Brasov au fost 20 de elevi din 3600 care au luat media 10.

 

EVALUARE NATIONALA LIVE UPDATE

DUMINICA, 3 IULIE, ora 22:00 Mai multe inspectorate judetene, Alba, Bihor, Covasna, Maramures, Mures, Olt, Satu-Mare, Vrancea, au afisat REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013.

 

Citește și
Elevi
E-book-ul ar putea inlocui manualele in scolile din Romania. Un proiect de 960 de milioane de lei
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

UPDATE ORA 17:00 Un numar de 20, din cei aproape 3.600 de elevi de clasa a VIII-a care s-au prezentat la examenul de Evaluare Nationala, au reusit sa obtina media 10, fata de noua, cati au obtinut media maxima anul trecut, iar 80,26 la suta au reusit sa obtina medii peste 5, fiind depuse 213 contestatii.

UPDATE ORA 14:20 Un numar de 26 de elevi care au sustinut Evaluarea Nationala au obtinut media 10 in urma celor doua examene, numarul acestora fiind dublu fata de anul trecut, cei care au obtinut 10 la Matematica fiind de zece ori mai multi decat cei care au primit nota maxima la Limba romana.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, la nivelul acestui judet peste 5.700 de elevi au participat la Evaluarea Nationala. Dintre acestia, 4.682 au obtinut medii peste 5, respectiv 81,94 la suta dintre cei evaluati, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Numarul celor cu note peste 5 este considerabil mai mare la Limba romana decat la Matematica. Astfel, 5.135 de elevi au primit note peste 5 la Limba romana, respectiv 89,73 la suta dintre cei evaluati, in timp ce la Matematica au obtinut note mai mari de 5 un numar de 4.447 de elevi, reprezentand 77,83 la suta dintre cei care au sustinut examenul.

In schimb, numarul notelor de 10 este de zece ori mai mare la Matematica decat la Limba romana.

Conform datelor furnizate de seful Inspectoratului Scolar Prahova, profesorul Horia Toma, la Limba romana in judetul Prahova au obtinut note de 10 un numar de 56 de elevi, in timp ce numarul celor care au obtinut nota maxima la Matematica este de 545.

Clasamentul general arata ca 26 de elevi au trecut de Evaluarea Nationala cu media 10, numarul acestora fiind dublu fata de anul trecut, a precizat Horia Toma.

In urma examenelor, au fost primite 366 de contestatii, dintre care 111 la Matematica si 255 la Limba romana.

UPDATE ORA 11:00 Un numar de 53 de elevi din Buzau au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, procentul celor cu medii peste 5 fiind de 78, 81, in total fiind depuse 232 de contestatii,, cele mai multe la Limba romana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Buzau, la Evaluarea Nationala de anul acesta s-au inscris 3.646 de elevi, 68 absentand la examen. Dintre cei care au sustinut testarea, 758 reprezentand 21, 19 la suta, au luat medii sub 5. La polul opus, un numar de 53 de elevi au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala.

Rezultate foarte bune s-au obtinut la Matematica, 361 de absolventi de clasa a VIII-a dintre cei care au sustinut testarea obtinand nota 10 la aceasta materie, in timp ce la Limba si literatura romana 86 de absolventi de gimnaziu din Buzau au obtinut nota 10.

De asemenea, un numar de 749 de elevi au obtinut medii intre 9.00 si 9.99.

Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Scolar Buzau, Geta Burducea, la Matematica au fost depuse 61 de contestatii, in timp ce la Limba romana au fost contabilizate 171 de contestatii.

Potrivit sursei citate, rezultatele obtinute de elevi anul acesta la Evaluarea Nationala nu reflecta intocmai realitatea, iar repetarea unor subiecte de examen foarte usoare ii va demotiva pe elevii foarte bine pregatiti.

"Rezultatele sunt foarte bune, aceasta se datoreaza insa si gradului de dificultate scazut al subiectelor, nu stim daca reflecta intocmai pregatirea elevilor, dar pentru nota de repartizare o sa intervina si media de absolvire de la gimnaziu si atunci se mai echilibreaza lucrurile. Evaluarea se va face pe patru ani si este mai relevanta decat ce s-a intamplat in doua zile de examen. A fost o tragere la sorti, n-a gandit nimeni sa se intample asa, pentru cei care erau elevi de 10 aceste subiecte n-au facut decat sa-i demotiveze si daca se va mai intampla vreo doi ani la rand asta nu va mai invata nimeni. Poate insa ca a fost nevoie si de o astfel de situatie ca sa-i incurajeze si pe ceilalti copii", a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX inspectorul general adjunct al ISJ Buzau, Geta Burducea.

UPDATE ORA 08:00 Un procent de 75,91 dintre elevi au luat note peste 5 la Evaluarea Nationala, cele mai bune rezultate fiind in judetul Braila, respectiv 89,82%, iar cele mai scazute in Olt, cu 60,98%, potrivit datelor finale, inainte de rezolvarea contestatiilor, centralizate de Ministerul Educatiei.

CITESTE SI: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. Lista extremelor la examen. Care e singurul loc cu 87 note de 10

La examenele din cadrul Evaluarii Nationale 2013, inainte de rezolvarea contestatiilor, 123.503 elevi, reprezentand 75,91%, au obtinut note peste 5, a anuntat Ministerul Educatiei Nationale (MEN), dupa centralizarea rezultatelor din toate judetele si din Bucuresti, inainte de solutionarea contestatiilor.

Evaluare nationala din 2013 a elevilor din clasa a VIII-a s-a desfasurat la aceleasi discipline ca cele din 2012. Elevii au sustinut examenele de Capacitate 2013 sub supraveghere video, iar repartizarea computerizata in licee va avea loc in 3 etape.

Elevii care au absolvit clasa a opta asteapta acum cu sufletul la gura REZULTATELE LA EVALUARE NATIONALA 2013, care se vor publica astazi, pana in ora 16:00.

Elevii nemultumiti de note au putut face contestatii sambata, intre orele 16:00-22:00.

REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NATIONALA 2013 vor fi afisate miercuri, trei iulie.

 

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013, LIVE UPDATE SAMBATA, 29 IUNIE

17:00 Promovabilitatea este mai mare cu 10% fata de anul trecut la nivelul intregii tari.

16:50 Pana la ora 16.00, Ministerul Educatiei Nationale a centralizat aproximativ 90% din totalul rezultatelor obtinute la examenele din cadrul Evaluarii Nationale 2013. Datele partiale arata astfel: 115.730 de elevi, reprezentand 77,17% din totalul centralizat, au obtinut note peste 5 la acest examen.

Afisarea rezultatelor s-a realizat in ziua de sambata, 29 iunie, in fiecare centru de examinare, intre orele 15.45 si 16.30.
Contestatiile se depun in ziua de sambata, 29 iunie, intre orele 16.00 – 22.00.

Ministerul Educatiei Nationale va reveni cu rezultatele finale, imediat ce acestea vor fi centralizate.

16:15 Rezultatele au inceput sa fie afisate, iar site-ul EDU.ro a picat, la fel ca site-urile multor Inspectorate Scolare Judetene.

13:47 Inspectoratul Scolar din Covasna anunta pe site-ul oficial ca rezultatele de la Evaluare Nationala 2013 vor fi publicate astazi la ora 15:55.

13:10 Inspectoratul Scolar Bucuresti va prezenta rezultatele oficiale de la evaluarea nationala 2013, pentru Bucuresti, intr-o conferinta de presa organizata la ora 16:00, LIVE VIDEO pe ProTV News.

12:20 Primele rezultate s-au afisat. Descarcati de aici notele obtinute de elevii din Salaj

10:30 REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. Cum se va face admiterea daca doi elevi vor avea medii egale.

In primul rand, va conta media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a, apoi media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, pentru ca apoi sa conteze nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale.

Nota obtinuta la proba de matematica este al patrulea criteriu, pentru ca ultimul criteriu sa fie nota la proba de limba materna, in cazul candidatilor care vor sa intre la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor.

08:30 EVALUARE NATIONALA 2013 CONTESTATII

Programul pentru depunerea contestatiilor la evaluarea nationala, ce are loc sambata, a fost prelungit cu doua ore, pana la ora 22.00, la cererea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, intrucat enoriasii sai nu pot intreprinde in aceasta zi niciun fel de activitati laice pana la apusul soarelui.

Depunerea contestatiilor fata de rezultatele la evaluarea nationala se va face, sambata, intre orele 16.00 - 22.00, s-a decis printr-un ordin al ministrului Educatiei, ministerul de resort notificand inspectoratele scolare judetene si pe cel al municipiului Bucuresti sa puna in aplicare, imediat, actul normativ.

Prelungirea programului cu doua ore a fost decisa in urma unei solicitari din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, care a informat Ministerul Educatiei Nationale (MEN), printr-o adresa, ca enoriasii sai "respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot intreprinde niciun fel de alte activitati laice, pana la apusul soarelui".

"Prin decizia adoptata, MEN intelege sa respecte drepturile garantate de Constitutia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinta si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care apartin acestia", arata ministerul intr-un comunicat.

07:30 EVALUARE NATIONALA 2013. Calculeaza-ti nota la matematica..

Pentru cei inca nesiguri de ceea ce au facut la Evaluare Nationala 2013, la matematica, in ziua afisarilor rezultatelor inca mai pot sa-si calculeze nota. Stirileprotv.ro a lansat o aplicatie speciala prin care nota poate fi calculata cu doar cateva clickuri. Mai multe aflati aici.

07:00 EVALUARE NATIONALA 2013. Examenul lui "Ana are mere" de la mate, prea usor pentru elevi. "Iau 10,50"

Peste 160 de mii de elevi care au terminat clasa a 8-a au sustinut evaluarea nationala la matematica. A fost ultima proba, pe care asolventii au trecut-o se pare cu brio pentru ca, spun ei, subiectele au fost exagerat de simple.

Cei mai multi dintre elevi au iesit din examen cu zambetul de buze. Se asteptau ca subiectele sa fie cel putin la fel de dificile ca cele de la simulare.

"Luam 10.50. A fost foarte usor", se lauda un elev.

ADMITEREA LA LICEU

Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.

Din 5 pana in 10 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli.

Citeste si: Cum se completeaza fisa de admitere la liceu

Dupa ce baza de date va fi verificata de Comisia Nationala de Admitere, in 16 iulie va avea loc repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa.

Listele cu candidatii vor fi afisate in 17 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 26 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.

A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie - 1 august, pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.

Citeste si: Lista locurilor libere la liceele din tara

In perioada 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati.

Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee.

Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 25-26 iulie.

In 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 5-6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Pentru invatamantul seral si cel cu frecventa redusa, admiterea este programata in perioada 1 mai - 26 iulie. Inscrierea la invatamantul seral sau cu frecventa redusa a candidatilor din seriile anterioare va avea loc in 23 si 24 iulie, iar repartizarea candidatilor, in perioada 24-26 iulie.

 

Update 24 iunie:

Peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a vor sustine pe 25 iunie, la evaluare nationala 2013, probele scrise la limba si literatura româna, pe 26 iunie la limba si literatura materna si pe 27 iunie la matematica.

REZULTATE EVALUAREA NATIONALA 2013 vor fi afisate in 29 iunie, pana la ora 16.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 16.00 si 20.00.

In perioada 30 iunie – 2 iulie vor fi solutionate contestatiile, iar pe 3 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Examenele pentru evaluare nationala 2013 incep la ora 9:00, cand se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se sustine proba.

Elevii trebuie sa intre in sali cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise.
 

Cursurile la clasa a VIII-a se incheie pe 14 iunie 2013, iar in perioada 17-19 iunie are loc inscrierea la evaluare nationala, potrivit Ordinului privind organizarea si desfasurarea acestei testari in anul scolar 2012-2013.

Candidatii la examenul de Capacitate 2013 vor sustine probele scrise in 25 iunie la Limba si literatura romana, in 26 iunie la Limba si literatura materna si in 27 iunie la Matematica.

Rezultatele examenului de Capacitate 2013 vor fi afisate in 29 iunie, pana la ora 16.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 16.00 si 20.00. In perioada 30 iunie - 2 iulie vor fi solutionate contestatiile, iar in 3 iulie 2013 vor fi afisate rezultatele finale.

Calendarul de desfasurare a evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a in anul scolar 2012-2013 a fost aprobat prin Ordin al ministrului Educatiei.

Si la evaluare nationala din 2013 elevii vor fi supravegheati in salile de examen cu camere video.

De asemenea, salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si cele in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise trebuie sa aiba camere de supraveghere.

Programele pentru disciplinele la care va fi sustinuta evaluare nationala 2013 sunt aceleasi cu cele din ultimii doi ani, respectiv cele aprobate in 2010 prin ordin al ministrului Educatiei.

Notele obtinute de elevi la evaluare nationala 2013 vor conta pentru admiterea la liceu.

Admiterea in invatamantul liceal in 2013 se va desfasura conform aceleiasi metodologii de organizare si desfasurare ca si cea din anul scolar 2011-2012.

Pregatirile pentru admiterea la liceu vor incepe in 31 ianuarie 2013 si se vor incheia in 8 iulie. Pana in 19 iunie, fiecare scoala va transmite catre comisia de admitere judeteana si, respectiv, cea a municipiului Bucuresti baza de date cu mediile generale de absolvire a elevilor clasei a VIII-a, lista corigentilor, repetentilor, a celor cu situatie neincheiata si a celor exmatriculati.

Comisiile de admitere vor trimite, pana in 21 iunie, Comisiei Nationale de Admitere baza de date cu mediile generale de absolvire a elevilor clasei a VIII-a. Pana in 4 iulie, Comisia Nationala de Admitere va retransmite comisiilor judetene baza de date cu mediile de admitere si ierarhia pe fiecare judet. Pana in 5 iulie 2013 va fi afisata in fiecare scoala lista candidatilor, in ordinea descrescatoare a mediilor.

Totodata, vor fi completate de catre secretariatele scolilor fisele de inscriere cu datele absolventilor, mediile generale de absolvire, notele si mediile obtinute la evaluarea nationala si mediile de admitere si va fi anuntata ierarhia absolventilor. Pana in 8 iulie vor fi eliberate fisele de inscriere pentru candidatii care participa la admitere in alt judet.

Elevii care vor sa candideze la liceele vocationale sau cei care vor sa participe la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna se pot inscrie in perioada 27-29 mai, urmand sa sustina testarile in 30 mai - 1 iunie.

Rezultatele vor fi afisate in 3 iunie si in aceeasi zi vor fi depuse contestatiile, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate in 4 iunie.

Locurile speciale pentru candidatii romi vor fi afisate in 15 mai, iar cererile de inscriere pentru acestea pot fi depuse pana in 21 iunie.

Repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi va avea loc in perioada 8-10 iulie. Inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special va avea loc in perioada 11-13 iulie.

Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.

Din 5 pana in 10 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli.

Dupa ce baza de date va fi verificata de Comisia Nationala de Admitere, in 16 iulie va avea loc repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa.

Listele cu candidatii vor fi afisate in 17 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 26 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.

A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie - 1 august, pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.

In perioada 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati.

Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee.

Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 25-26 iulie.

In 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 5-6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Pentru invatamantul seral si cel cu frecventa redusa, admiterea este programata in perioada 1 mai - 26 iulie. Inscrierea la invatamantul seral sau cu frecventa redusa a candidatilor din seriile anterioare va avea loc in 23 si 24 iulie, iar repartizarea candidatilor, in perioada 24-26 iulie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Inceput de an scolar in decapotabile si haine de firma. Cum s-au pregatit elevii pentru cursuri
Inceput de an scolar in decapotabile si haine de firma. Cum s-au pregatit elevii pentru cursuri

Desi este sambata, unii elevi au inceput scoala, traditional, pe 15 septembrie. Au venit la festivitate in uniforme dichisite, cu genti scumpe asortate la pantofii de firma.

E-book-ul ar putea inlocui manualele in scolile din Romania. Un proiect de 960 de milioane de lei
E-book-ul ar putea inlocui manualele in scolile din Romania. Un proiect de 960 de milioane de lei

Ministrul Educatiei si-ar dori sa inlocuiasca manualele cu e-book-uri, pentru a usura munca profesorilor. Dispozitivele ar putea fi cumparate din fonduri europene.

Clasa pregatitoare, un ESEC.Cum arata salile in care vor invata copiii si ce
Clasa pregatitoare, un ESEC.Cum arata salile in care vor invata copiii si ce "scuza" au autoritatile

Mai sunt cateva zile si incepe scoala, dar multi dintre parintii care-si trimit copiii in clasa pregatitoare nu-si gasesc linistea. Si pe buna dreptate.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.