20.000 de credinciosi din toata tara s-au rugat la mormantul lui Arsenie Boca. 25 de ani de la moartea "Sfantului Ardealului"
Au trecut 25 de ani de cand cel supranumit Sfantul Ardealului a parasit aceasta lume, iar cei care l-au cunoscut povestesc despre harul si minunile pe care le-a infaptuit inainte si dupa moarte.
Cu toate acestea, Biserica Ortodoxa Romana nu a luat in calcul pana acum canonizarea sa.
Rugaciuni fierbinti si multe lacrimi de speranta au curs la mormantul lui Arsenie Boca, parintele considerat de ucenicii sai unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului XX.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Intr-o atmosfera inaltatoare, mii de oameni au asteptat smeriti ore in sir sa se apropie de crucea lui, considerata de multi credinciosi facatoare de minuni. In acest an, mormantul a fost acoperit cu o mantie de flori albe.
Sutele de pelerini ajunsi la manastirea Prislop si-au petrecut noaptea sub cerul liber, in rugaciune, afara, pe o temperatura de minus 5 grade. O femeie a venit din Targu Mures cu un grup numeros de credinciosi.
Felicia Buciu: "Nu mi-a fost greu pentru ca in jurul mormantului este un puternic har dumnezeiesc, ne ocroteste, ne apara si parintele sfant ne transmite prin energia care iese din sfantul mormant si caldura trupeasca si caldura duhovniceasca."
De 16 ani, tanti Rodica isi serbeaza ziua de nastere la Prislop: "Vin inainte cu o zi, este nemaipomenit, nu simt oboseala, nu simt frigul, ma simt ca un fulg."
Mai multi pelerini sositi de la Cluj au inceput sa cante colinde.
Ioana Hossu: "E prima oara si sper sa mai ajung si la anul si in urmatorii 10 ani."
Teolog format la Muntele Athos, calugar vizionar si pictor de biserici, parintele Arsenie a fost staret la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, apoi la Prislop.
Persecutat de comunisti pentru ca i-a ajutat pe luptatorii din Muntii Fagaras, a fost arestat si a patimit ca un martir, inclusiv la Canal. Chiar si dupa eliberare a fost prigonit si torturat. Cu toate ca, in fiecare an, la mormantul parintelui vin tot mai multi pelerini, Biserica Ortodoxa Romana nu ia deocamdata in discutie canonizarea sa.