Secretele murdare ale unei delicatese. Ce se ascunde in spatele unei industrii de miliarde de dolari
Un video socant despre o industrie lipsita de scrupule si bazata pe o actiune ilegala in multe tari.
Supa de inotatoare de rechin este o delicatesa, simbol al clasei de sus asiatice, in special cea din China urbana.
Pentru ca bogatii Asiei sa se resfete la masa, mor anual milioane de rechini, ucisi in cel mai crud mod cu putinta: pestii sunt prinsi vii, le sunt taiate inotatoarele, apoi sunt eliberati inapoi in ocean si lasati sa moara prin inec.
Imaginile de mai jos, care demonstreaza amploarea fenomenului, au fost filmate pe strazile din Hong Kong.
Inotatoare au fost lasate in Sheung Wan pentru a fi sortate, povesteste autorul filmului, Gary Stokes, care a postat imaginile pe site-ul de video-sharing Vimeo. Acestea sunt alese si colectate apoi in cosuri de plastic.
Crud este si adevarul ca fameile si barbatii care apar in video se distreaza atunci cand sunt intrebati despre natura reprobabila a meseriei lor.
Insa supa de inotatoare de rechin devine din ce in ce mai populara, mai ales printre chinezii bogati, care cred ca are si beneficii medicale si o servesc la receptii. Pentru placerea si amuzamentul lor mor anual 100 de milioane de rechini.
O farfurie de supa din inotatoare de rechin poate ajunge pana la 108 lire.
Aceste practici de tortura si ucidere a rechinilor au loc pe fiecare coasta a tarilor care nu au legi impotriva acestui obicei crud.
Printre cele care au declarat astfel de practici nelegale se numara SUA, Canada, Brazilia, Namibia, Africa de Sud, dar si Uniunea Europeana. Iar recent, Hawaii a scos in afara legii comercializarea supei de inotatoare de rechin.
HK Street Sharks from Gary Stokes on Vimeo.
Sursa: Daily Mail
Etichete: animale, rechini, gastronomie, alimentatie, violente, cruzime fata de animale,
Dată publicare:
08-03-2012 07:47