Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

A fost rapita de jihadisti si transformata intr-o sclava sexuala. Socul suferit de tanara cand a vazut fata atacatorilor

yazidi

O tanara yazidi care a fost tinuta cateva luni in captivitate de catre jihadisti si-a publicat experienta traumatizanta intr-o carte. Tanara a fost batuta, violata si fortata sa isi paraseasca bebelusul.

Shirin, pseudonimul sub care a semnat cartea, avea doar 17 ani cand a fost rapita din satul ei din nordul Irakului. Jihadistii au incercuit localitatea si s-au asigurat ca niciuna dintre femeie si adolescente nu au fost lasate sa fuga.

"Eram atat de oarbe. Nu ne dadeam seama ca suntem in pericol. Apoi, intr-o dupa-amiaza, la 4 pm, luptatorii ISIS le-au spus conducatorilor satului nostru ca nu vor face nimic daca nu le vor aduce toate fetele pana in ora 6 pm. In doua ore au vrut ca toate fetele sa ajunga la ei. Seful satului ne-a spus sa incercam sa fugim."

Din pacate, Shirin si familia ei nu au reusit sa fuga la timp. Ea a fost luata ca sclava sexuala si abuzata de-a lungul a catorva luni de zile, potrivit Deutsche Welle. Mai tragic este ca tanara si-a recunoscut abuzatorii - erau chiar fostii ei vecini.

Barbatii obisnuiau sa poarte masti pe fata, insa dupa cateva luni au renuntat la ele. "Cand le-am vazut fata pentru prima data, abia atunci am realizat ca ma uitam la fetele fostilor mei vecini."

"Kurzii musulmani, arabii si yazidi erau ca o mare familie inainte de asta. Dupa ce jihadistii au preluat puterea insa, vecinii nostri nici nu au mai vrut sa manance cu noi, brusc. Muncitorii, profesorii si doctorii - toti vecinii nostri arabi pareau sa fi aderat la Statul Islamic."

Adolescenta povesteste ca barbatii le-au tratat ca pe niste obiecte. Ea a fost vanduta de 9 ori ca nevasta - odata unui barbat de 60 de ani, care a lasat-o si insarcinata. Impreuna cu alte fete, era "lovita, atacata si violata de barbati drogati" si "lasata flamanda si fara apa".

"Fiecare viol s-a simtit ca si cum as fi fost taiata pe dinauntru, ca si cum fiecare organ ar fi fost ranit, a fost asa o durere, o umilire! Abdomenul meu ardea, ca si cum cineva presa sticla taiata intre picioarele mele."

Din fericire, ultimul barbat cu care a fost maritata a ajutat-o sa evadeze in Germania. Tanara nu a ramas fara sechele. Ea a scris in cartea recent publicata ca intra in panica ori de cate ori vede un barbat cu barba pe strada si ca a incercat sa se sinucida.

Intr-un interviu acordat publicatiei Deutsche Welle, jurnalista Alexandra Cavelius, cea care i-a scris povestea, a spus ca tanara trece printr-o perioada cumplita, in ciuda faptului ca este libera, si ca refuza sa se gandeasca la viitor din cauza traumei prin care a trecut.

carte adolescenta yazidi

 

Sursa: Business Insider, Data publicarii: 1 Martie 2016
Citeste mai multe despre: carte, tanara, rapita, jurnalista,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed