Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Tratament miraculos cu celule stem pentru vindecarea muschiului cardiac

Stem

Veste incredibila din lumea stiintifica americana. Folosind mult laudatele celule stem, cercetatorii au reusit sa regenereze muschiul cardiac al unui pacient care suferise un infarct.

Este un imens pas inainte, avand in vedere ca bolile de inima sunt cauza numarul unu de deces in lume.

In plus, tratamentul e lipsit de controversele care insotesc studiile referitoare la celulele stem.

Ken Milles este primul pacient care a beneficiat de tratamentul miraculos. In urma cu doi ani, el a suferit un infarct, care i-a afectat o treime din muschiul cardiac.

Cum nu mai avea mare lucru de pierdut, s-a inscris intr-un studiu clinic. Medicii i-au prelevat celule stem din inima, le-au inmultit artificial si i le-au injectat in zonele distruse de infarct. Asa cum sperau, tesutul afectat a inceput sa se regenereze.

Iar Ken Milles este dovada vie ca tratamentul a functionat.

Inainte ca procedura sa fie aprobata si eventual aplicata in spitale, cercetatorii trebuie sa organizeze un alt studiu, care sa aiba si el rezultate bune. Totul ar putea dura aproximativ 2 - 3 ani.

Alti 16 pacienti care au participat la studiu au beneficiat de acelasi tratament. Si, in toate cazurile, cicatricile de pe muschiul cardiac au fost vizibil reduse. In plus, cercetatorii au constatat si o imbunatatire a capacitatii inimii de a pompa sange in organism.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 16 Noiembrie 2011
Citeste mai multe despre: celule stem, medicina,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed