Dr. Ovidiu Penes explica riscurile consumului de ciorba calda
Din cauza ritmului alarmant in care oamenii se imbolnavesc de cancer la stomac, medicii romani vor sa preia modelul japonez si controlul la stomac (endoscopia) sa fie obligatoriu pentru cei trecuti de 30 de ani.
Dieta dezordonata face ca 2.000 de romani sa afle in fiecare an ca au cancer gastric. Poate surprinzator pentru modul de viata traditional al romanilor, una din cauze ar putea fi ciorba calda.
Daca vrem o viata mai sanatoasa, ar trebui sa o scoatem din meniu, recomanda Dr. Ovidiu Penes, fondatorul primei clinici de management al varstei din Romania.
Iata cum explica riscurile dr. Ovidiu Penes: "Cati dintre noi nu stiau ca o alimentatie sanatoasa incepe cu o ciorba calda? Stiai ca distensia calda a stomacului este unul din principalii factori de risc in geneza cancerului gastric? Pe langa asta, o ciorba nu iti aduce principii nutritionale de calitate. Pana si vitaminele care aveau pretentia ca exista in aceasta fiertura sunt distruse prin procesul termic. Deci, inlocuieste ciorba cu o portie de carne slaba, de preferat de peste, legume in forme cat mai naturala, cat mai putin procesate termic, salata din abundenta si uleiuri de origine vegetala."