"Un proiect absolut senzational". Vezi cum va arata TNB in 2013

Teatru National Bucuresti

Teatrul National din Bucuresti intra in renovare. Schimbarea la fata a institutiei va dura 28 de luni dar, la final, teatrul va avea cinci sali de spectacol, un amfiteatru in aer liber situat pe acoperisul cladirii, galerii de arta, cafenele si magazine.

Gandul: Renovarea se bazeaza pe doua expertize, potrivit carora cladirea TNB este subrezita si se poate darama la primul cutremur. Asa ca, teatrul va scapa de fatada, care cantareste 1200 de tone, sustine Romeo Belea, arhitect. Tot el spune ca "actuala Sala Mare va avea doar 900 de locuri fata de 1100 cate numara-n prezent. Sala Amfiteatru va disparea cu totul, la fel si doua ateliere ale teatrului, inclusiv cel de pictura. In locul lor vor fi sali de repetitie. Astfel, teatrul va avea cinci sali de spectacole si un amfiteatru construit chiar pe acoperis, unde ramane si Laptaria lui Enache". Sala Studio, singura din lume care se modifica in 20 de minute in sala tip italian sau elisabetan, va reveni in folosinta TNB. Schimbari vor fi si la exteriorul cladirii. Parcarea de acum se va transforma in loc de promenada. Un parc verde cu alei, banci, poate si o fantana, afirma arhitectul Belea. "Acolo unde faci un spatiu foarte bine gandit si il si intretii, lumea se poarta extrem de civilizat. Spatiul impune respect", mai spune acesta.

Romania Libera: Cum s-a construit prima cale ferata din Romania In 1856, teritoriul pe care se afla astazi Dobrogea era sub ocuparea Imperiului Otoman. Constanta nu era altceva decat un vechi sat de pescari, care putea adaposti cu greu cateva nave locale, zona fiind inconjurata de hectare de pamant nefertil. Oamenii de afaceri straini isi doreau construirea unei cai ferate care sa traverseze acest tinut aspru, pana in Cernavoda, scurtand astfel distantele si eliminand pericolele sloiurilor de gheata care se adunau pe canalul navigabil cuprins intre Dunare si bratul Sulina. 1856 este anul cand ia sfarsit si razboiul din Crimeea. In ciuda influentei Imperiului Otoman, navele comerciale englezesti au devenit din ce in ce mai numeroase in Marea Neagra si pe Dunare, si Marea Britanie a incercat sa gaseasca modalitati pentru colectare si transportarea marfurilor. O cale ferata era necesara pentru transferul marfurilor din si inspre port.

Adevarul: Strategia Dunarii, sansa de relansare a Romaniei Oficial, se numeste „Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii" si este un amplu proiect multinational prin care comunitatea europeana si-a propus sa reduca decalajele - in primul rand economice - dintre tarile aflate pe cursul superior al batranului fluviu si cele de pe cursul inferior. Adica dintre Germania, Polonia, Croatia, Slovenia, Slovacia, Cehia Austria si Ungaria - pe de-o parte - si Serbia, Bulgaria, Romania, Republica Moldova si Ucraina - de cealalta parte. Observati ca unele state nu sunt membre UE si totusi sunt cuprinse sau pot fi implicate in aplicarea Strategiei Dunarii - aceasta este, de fapt, marea provocare lansata de comunitatea europeana pentru tarile riverane. Si, atentie, parteneri sau generatori de proiecte pot sa fie nu doar autoritatile publice locale, regionale sau centrale, cum s-ar putea crede la prima privire, ci si organizatii private, cum sunt companiile, fundatiile nonprofit, organizatiile neguvernamentale, patronatele, dar mai ales unitatile de invatamant, culturale sau de cercetare.

Citește și
Autostrada Soarelui
"Fara numar". Dedicatie de 5 milioane de euro la "Autostrazi"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat
Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Ce sa faci cand nu mai poti plati creditul pentru casa
Ce sa faci cand nu mai poti plati creditul pentru casa

Daca ai dificultati la plata imprumutului pentru locuinta, incearca sa negociezi din timp cu banca reducerea ratei. Cu cat actionezi mai devreme, cu atat ai sansa sa obtii conditii mai bune.

"Fara numar". Dedicatie de 5 milioane de euro la "Autostrazi"

La CNADNR s-a pus la cale cel mai mare tun pe asistenta juridica din ultimii ani. Un pachet de 5 licitatii, cu o valoare totala de aproape 5 mil de euro, pentru asigurarea asistentei juridice a fost practic directionat catre o anume casa de avocatura.

Ce profituri au facut bancile din Romania in anul de criza 2010
Ce profituri au facut bancile din Romania in anul de criza 2010

In pofida faptului ca anul trecut a fost unul de criza, iar creditarea a fost aproape inghetata, cele mai multe dintre primele zece banci din Romania au incheiat anul cu castiguri consistente.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.