Traian Basescu: Statul nu poate fi necompetitiv sau corupt fara un partener - mediul privat

Traian Basescu

Traian Basescu a abordat din nou tema coruptiei din Romania, insa de aceasta data el s-a referit si la mediul privat. Presedintele a spus ca statul roman nu poate fi considerat necompetitiv sau corupt fara un partener: sectorul privat.

"Competitivitatea unei tari nu poate fi data numai de Guvern si administratie. Sectorul privat este parte a indicatorilor de competitivitate a unei tari", a declarat presedintele Traian Basescu.

Retoric, seful statului s-a intrebat cum a contribuit sistemul bancar la competitivitatea Romaniei. "Cat de competitiva a fost analiza in finantarea aproape fara limita? Cat de competitiv este sa dai credite cu buletinul?", a spus Basescu.

El a mai spus ca exista si alte exemple, cum ar fi Nokia, Ford sau "marile consultante cu nume mari din Romania care in buna intelegere cu constructorul dau ministerului facturi mai mari cu 50%". Traian Basescu este de parere ca un functionar nu poate fi corupt daca nu exista cineva care sa dea mita, la fel cum un minister nu poate plati cu 50% mai mult pentru un contract daca nu exista un consultant care sa faca o expertiza in acest sens.

"Sa iesim din ipocrizie. Daca exista coruptie, singur statul nu poate fi corupt, are un partener. Statul nu poate fi singur neperformant. Are un partener si acesta este economia privata", a declarat presedintele Basescu.

Citește și
Camera ascunsa
CAMERA ASCUNSA: "Dreptul e cat amenda". Inspectorii care ii storc de bani pe agentii comerciali
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”
Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Romania, mai corupta ca anul trecut, anunta Transparency International. Vezi topul tarilor corupte
Romania, mai corupta ca anul trecut, anunta Transparency International. Vezi topul tarilor corupte

Romania ocupa locul 75 in clasamentul Transparency International pe anul 2011 privind perceptia coruptiei, cu 3,6 puncte, fiind la egalitate cu China si in coborare cu sase pozitii fata de anul precedent.

CAMERA ASCUNSA:
CAMERA ASCUNSA: "Dreptul e cat amenda". Inspectorii care ii storc de bani pe agentii comerciali

"Atentia statului ne sufoca", spun reprezentantii firmelor verificati aproape saptamanal de institutiile care au atributii de control.

Igas e convins ca in perioada urmatoare vor iesi la iveala
Igas e convins ca in perioada urmatoare vor iesi la iveala "elemente de coruptie din zona opozitiei"

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, nu crede ca PDL este cel mai corupt partid si este convins ca "in perioada urmatoare vor iesi la iveala" elemente de coruptie din zona opozitiei.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.