"Reintregirea salariilor nu e un anunt populist". Argumentele aduse de presedinte pentru majorare

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, ca decizia de revenire a salariilor la nivelul anterior taierilor nu a fost luata din populism, ci deoarece s-au indeplinit conditiile stabilite.

Intrebat pe tema declaratiilor facute privind revenirea la nivelul salarial anterior pentru bugetari, presedintele a spus ca anuntul facut nu a fost "in niciun caz din populism".

"Dar toti trebuie sa participam la o guvernare responsabila, iar mesajul meu nu putea fi decat responsabil. Un presedinte care si-a asumat masuri de austeritate, iar cand s-au indeplinit conditiile nu cere relaxarea lor, poate fi considerat un presedinte care a mintit poporul", a explicat presedintele.
Traian Basescu a prezentat si argumente in sprijinul revenirii la nivelul salarial anterior.

Presedintele a aratat ca, potrivit datelor Ministerului Finantelor, numarul salariatilor in sectorul public era, in aprilie 2009, de 1.396.129, iar in ianuarie anul acesta de 1.196.067.

"Deci, de la intrarea in acord, s-a produs o reducere cu 200.000 de salariati in sectorul bugetar", a spus presedintele.
El a mai explicat ca, in 2009, "anvelopa salariala, totalul salariilor era 9,6 din PIB, iar obiectivul pentru 2014 era sa ajungem la 7% din PIB".

Citește și
Victor Ponta la organizatia de femei a PSD
Alegeri 2012: Traian Basescu nu crede intr-un Guvern PSD-PDL. "Nu uitati ca USL e doar o alianta"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Am atins 7%, de fapt, cu acuratete 6,94%, la sfarsitul anului trecut. Deci conditiile de revenire s-au indeplinit la 31 decembrie. In numele prudentei, si Guvernul Boc si Guvernul Ungureanu au zis: «Discutam dupa primul trimestru, sa vedem ce se intampla». Dar parametrii conveniti cu fondul s-au atins", a spus presedintele.

"Ca sef al statului, eu nu pot sa mint ca nu s-au indeplinit conditiile de revenire a salariilor. Si eu cred ca niciun guvernant nu isi permite", a spus presedintele.

Totodata, el a subliniat ca nu a luat decizia revenirii la salariile anterioare pentru bugetari, ci doar a cerut Parlamentului si Guvernului sa analizeze posibilitatea revenirii acestora la nivelul anterior.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in Parlament, ca puterea are datoria de a gasi solutii ca in jurul datei de 1 iunie sa fie "reintregite" salariile bugetarilor.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Traian Basescu:
Traian Basescu: "Cu tocuri inalte si pantaloni stramti, Udrea a avut cea mai mare rata de absorbtie"

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, ca Elena Udrea, "cum era ea, cu tocuri inalte, cu pantaloni stramti", a avut cea mai buna rata de absorbtie a fondurilor europene.

Alegeri 2012: Traian Basescu nu crede intr-un Guvern PSD-PDL.
Alegeri 2012: Traian Basescu nu crede intr-un Guvern PSD-PDL. "Nu uitati ca USL e doar o alianta"

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, ca nu crede in posibilitatea unui Guvern PSD-PDL dupa viitoarele alegeri, el precizand insa ca "o varianta care sa apropie doua partide este PDL-PNL".

Basescu:
Basescu: "Functia de presedinte a reprezentat cea mai mare umilinta". Vezi "Dupa 20 de ani" integral

Traian Basescu a vorbit la "Dupa 20 de ani" despre reintregirea salariilor dar si despre ce va face dupa ce ii va expira mandatul. 

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.