PNL cere ALEGERI ANTICIPATE, PSD vrea sa ramana la guvernare. Ce spun Alina Gorghiu si Liviu Dragnea despre aceasta varianta

×
Codul embed a fost copiat

Cum era de asteptat, a fost agitatatie miercuri in Parlament. Partidele politice au inceput sa discute despre posibilitatile formarii noului guvern.

-►Reactia lui Liviu Dragnea, presedintele PSD: Nu suntem de acord

Liberalii au cerut anticipate, insa social democratii nici nu vor sa auda si sustin ca au majoritatea in Parlament, alaturi de partenerii de coalitie.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca de indata ce va avea pe masa demisia premierului Ponta vrea sa cheme liderii politici la Palatul Cotroceni, pentru consultari. Intre timp, Victor Ponta l-a propus interimar pe ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Declaratiile facute de Alina Gorghiu

Citește și
Victor Ponta, Rusia, Moldova
Reactii in urma demisiei lui Victor Ponta: "Cu o intarziere de un an, in sfarsit a facut ceea ce ar fi trebuit sa faca"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"In numele PNL, va exprim toata compasiunea noastra pentru cei care au suferit in incendiul de la clubul Colectiv. Chiar daca suntem mai tacuti de obicei, suntem alaturi de victime. Le dorim tot binele celor care sunt in spital.

Vreau sa le multumim celor care au ajutat la rezolvarea, cat s-a putut de mult, a situatiei de acolo, oameni care au dat o mana de ajutor.

In alta ordine de idei, PNL a inteles foarte clar un lucru. Ca manifestarea de aseara, la care au participat zeci de mii de romani este o manifestare impotriva neglijentei, a arogantei, a coruptiei din administratiei. E un avertisment puternic pe care societatea civila il da clasei politice, societatii in ansamblul sau. Nu este o surpriza pentru nimeni ca PNL solicita alegeri anticipate. Solicitam asta din ianuarie 2015.

Sper ca vom avea lideri politici responsabili care vor intelege ca nu trebuie sa ignoram solicitarile celor care au protestat. N-avem voie, nici eu, nici Vasile Blaga, sa ramanem indiferenti la opinia publica.

Am inchis un telefon chiar inainte sa intru in conferinta de presa. Vreau sa-mi cer scuze fata de o declaratia lui Calimente, una total neinspirata si asta e o eticheta blanda. Credeti-ma ca in privat discutia cu domnul Calimente va avea loc in alti termeni", a spus Alina Gorghiu.

Declaratia lui Mihaita Calimente despre care a vorbit Alina Gorghiu a fost facuta astazi la un post TV: "Daca poporul nu ne vrea pe noi, sa ii voteze pe bulgari”.

DECLARATIILE LUI VASILE BLAGA

"NU ii vom primi in PNL pe cei din UNPR. Ne-am fi dorit un Guvern minoritar, la motiunea de cenzura, exista o solutie pe care nu am acceptat-o pentru ca nu vrem sa abdicam de la solutiile noastre", a spus si Vasile Blaga.

Tehnic, putem sa ajungem la alegeri prin caderea a doua guverne. Putem face insa un acord politic prin care sa ne dam cu totii demisia.

Dragnea: Nu suntem de acord cu alegeri anticipate. PSD vrea sa ramana la guvernare

PSD nu agreeaza propunerea PNL de a fi organizate alegeri anticipate in urma demisiei premierului Victor Ponta si va merge la consultarile de la Cotroceni cu o propunere de premier, a declarat miercuri, la Parlament, liderul social-democratilor, Liviu Dragnea. "Am stabilit astazi, in coalitie, ca, dupa ce primul-ministru va transmite la Cotroceni demisia si propunerea ca domnul Dusa sa fie premier interimar, vom astepta chemarea la Cotroceni pentru consultari cu presedintele. Vom merge cu o propunere de prim-ministru, care speram sa fie acceptata si care sa poata intruni sustinere in Parlament. Vom face o propunere care sa tina cont de evolutia si dinamica din societate. Nu agream propunerea PNL de a se organiza alegeri anticipate, pentru ca ar insemna ca, incepand de astazi, cateva luni de zile sa fie un guvern instabil, cu un premier interimar, in conditiile in care trebuie adoptata legea bugetului, in conditiile in care vine iarna si un guvern instabil nu poate tine toate lucrurile sub control", a spus Dragnea, la finalul sedintei coalitiei de guvernare.

Potrivit acestuia, in prezent, coalitia este o structura politica stabila. El a aratat ca nu poate spune acum numele celui pe care il va propune ca premier pentru ca vrea mai intai sa il comunice presedintelui.

"Am stabilit ca in momentul in care vom avea invitatia la Cotroceni ne vom intalni si atunci o sa ii informez (n.r.- pe cei din coalitie) care este propunerea. UNPR poate sustine noul Guvern ca orice partid parlamentar. Nu am avut o discutie in amanunt despre cum va fi format noul Guvern", a spus Dragnea.

Acesta a precizat ca viitorul premier nu trebuie sa fie neaparat de la PSD, iar partidul sau doreste sa ramana la guvernare. Intrebat daca el va face parte din noul Guvern, Dragnea a spus: "Este exclus".

Liderul PSD a afirmat ca va fi greu sa propuna un om politic pentru functia de premier si a adaugat ca George Maior nu poate fi luat in calcul acum pentru aceasta calitate pentru ca este ambasador in Statele Unite si "isi face treaba foarte bine". "Va fi foarte greu sa propunem si sa sustinem un premier om politic. Despre demisia lui Victor Ponta am vorbit in aceasta dimineata, iar cu presedintele Iohannis nu am vorbit pana acum", a mai spus Dragnea.

Declaratiile lui Klaus Iohannis

Intre timp presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca ar putea incepe chiar de maine discutiile cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou guvern

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: "Vreau ca inca din aceasta saptamana sa finalizez prima runda de consultari politice//Aceste schimbari sunt doar un nou pas spre o politica eficienta pragmatica transparenta."

Partidele politice au la dispozitie 45 de zile pentru formarea unui nou guvern. Pana atunci premier interimar a fost propus ministrul Apararii

Potrivit unor surse, si PSD, si PNL se gandesc la noi formule de guvernare din care sa nu mai faca parte partidul lui Gabriel Oprea. In Senat si in Camera Deputatilor, UNPR are 60 de parlamentari. In conditiile in care pentru investirea unui guvern este nevoie de cel putin 276 de voturi, atat puterea cat si opozitia trebuie sa se coalizeze cu alte formatiuni pentru a trece de Parlament un nou cabinet.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Cele PATRU SCENARII posibile dupa demisia Guvernului Ponta
Cele PATRU SCENARII posibile dupa demisia Guvernului Ponta

Dupa demisia guvernului Ponta, presedintele Klaus Iohannis este cel care va avea ultimul cuvant in desemnarea candidatului pentru functia de premier, cel care trebuie sa-si gaseasca majoritate in parlament.

Reactii in urma demisiei lui Victor Ponta:
Reactii in urma demisiei lui Victor Ponta: "Cu o intarziere de un an, in sfarsit a facut ceea ce ar fi trebuit sa faca"

Premierul Victor Ponta si-a anuntat demisia miercuri, la ora 10:45, ca urma a tragicelor evenimente de la Clubul Colectiv. Imediat dupa ce a facut anuntul, au inceput sa apara reactii.

Klaus Iohannis a primit demisia premierului. Victor Ponta:
Klaus Iohannis a primit demisia premierului. Victor Ponta: "Imi doresc ca viitorul guvern sa fie si mai bun"

Clasa politica de la Bucuresti a facut un pas inapoi, dar nu din decenta. Pentru ca acest cuvant lipseste din vocabularul celor care si-au imaginat eronat ca Romania se va da la nesfarsit din calea coloanelor oficiale ce trec sfidatoare pe langa noi.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare
Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare

Partidele politice au închis negocierile pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector din București. La fiecare dintre cele șase primării s-au înscris cel puțin câte trei candidați.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.