Alina Gorghiu a fost aleasa presedinte al PNL. "Acest partid va fi un partener de incredere al lui Klaus Iohannis"

×
Codul embed a fost copiat

Alina Gorghiu a fost aleasa, joi, in functia de presedinte al vechiului PNL, copresedinte al PNL alaturi de Vasile Blaga,, surclasandu-l pe Ludovic Orban.

Alina Gorghiu a obtinut 47 de voturi, in timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi, au mentionat sursele citate.

Simt nevoia sa le multumesc tuturor colegilor mei care astazi au inteles un lucru pe care populatia l-a inteles de foarte multa vreme, si anume ca PNL este un partid mare, este un partid care a fost obligat de votul din 16 noiembrie sa mearga intr-o directie in care electoratul din Romania o cere. Am avut astazi o eleganta competitie și dati-mi voie sa-l felicit pe Ludovic, colegul si prietenul meu Ludovic Orban, pentru felul in care a inteles sa ne raportam astazi la aceasta functie interimara in cadrul PNL”, a declarat Gorghiu.

Noul președinte al PNL a susținut ca, indiferent cum ar fi fost rezultatul votului din BPN, a promis ca alaturi de Ludovic Orban va sta la aceeași masa. ”Vom fi doi oameni care au discernamant politic in continuare, vom lucra in aceeasi echipa, iar mesajul pe care l-am dat colegilor mei care au avut astazi vointa, increderea de a-mi da votul a fost unul de unitate a PNL, unitate care in ultima vreme a avut sincope”, a mai afirmat Gorghiu.

Ea a menționat este nevoie de o reforma in interiorul PNL, dar si o reforma a institutiilor fundamentale ale statului si cresterea credibilitații parlamentare. ”O sa ne deschidem ca partid, o sa acceptam orice resursa de valoare si chiar daca s-a discutat despre cat de greu va fi din punct de vedere organizatoric, din punct de vedere al resurselor umane, din punct de vedere sentimental chiar, in anumite zone, sa reorganizam PNL. Nu am uitat nicio secunda ca adversarul nostru politic este PSD si ca vom avea o strategie foarte curand sa abordam inclusiv aceasta parte politica a guvernarii extrem de serios”, a declarat noul președinte PNL.

Citește și
Klaus Iohannis, Crin Antonescu
Crin Antonescu, despre Klaus Iohannis: "Poate ca stiu ca este un om care vorbeste putin si gandeste cat vorbeste"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Gorghiu a tinut sa menționeze ca PNL va fi ”un partener de incredere al presedintelui Romaniei” si va continua proiectele pe care le-a asumat in frunte cu Klaus Iohannis in campania electorala.

Avocat de profesie, Alina Gorghiu este parlamentar de Bucuresti din 2008. Are 36 de ani, este necasatorita si se declara pasionata de mersul pe bicicleta.

Ludovic Orban s-a simtit nedreptatit

Liberalul Ludovic Orban a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu Alina Gorghiu, ca s-a simtit nedreptatit pentru faptul ca presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut-o pe aceasta la sefia partidului, in detrimentul sau, Gorghiu precizand: „in gand”.

M-am simtit, in mod evident, ca asa este uman, nedreptatit pentru faptul ca presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, nu m-a sustinut pe mine - si nici nu i-am cerut lucrul acesta - ci a sustinut-o pe Alina Gorghiu”, a spus Orban. In acel moment, Gorghiu a intervenit si a precizat ca Iohannis a sustinut-o ”in gand”.

Ea s-a referit astfel, probabil, la faptul ca Iohannis a demisionat din PNL si din toate functiile din partid inainte de votul pentru sucesiune. Orban nu a avut obiectii la interventia Alinei Gorghiu si a continuat cu discursul sau.

Desi (Klaus Iohannis, n.r.) a avut o alta optiune, vreau sa spun limpede si clar: sunt in prima linie a bataliei pentru punerera in practica a proiectului Klaus Iohannis. Voi veghea din pozitia de prim-vicepresedinte al PNL, alaturi de presedintele PNL, Alina Gorghiu, ca marele PNL sa fie un partener solid, un partener credincios, un partener corect pentru Klaus Iohannis in indeplinirea obiectivelor fundamentale pentru Romania din programul prezidential”, a adaugat Orban.

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Alina Gorghiu

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat ca o felicita public pe Alina Gorghiu pentru castigarea presedintiei PNL, mentionand ca felul in care BPN a actionat si a votat ii confirma dorinta PNL de a se reforma, de a se moderniza.

"Astazi, in fata colegelor si colegilor, mi-am anuntat demisia din PNL si din toate functiile detinute in partid pentru a fi in situatia potrivita pentru preluarea mandatului de presedinte al Romaniei, lucru care se va intampla duminica. In cadrul acestui Birou Politic a fost ales noul presedinte al PNL, al vechiului PNL, copresedintele noului PNL, in persoana doamnei Alina Gorghiu si tin cu aceasta ocazie sa o felicit public pentru castigarea acestei presedintii", a spus Iohannis. El a apreciat ca felul in care Biroul Politic a votat ii confirma dorinta PNL de a se reforma.

"Felul in care Biroul Politic a actionat, felul in care a votat imi confirma dorinta PNL de a se reforma, de a se moderniza, de a fi partidul care arata cum trebuie sa se faca politica in Romania pentru a fi mai aproape de oameni, pentru a veni in intampinarea asteptarilor oamenilor care ne voteaza si care ne pun in aceste pozitii publice", a adaugat el.

Victor Ponta a felicitat-o pe Alina Gorghiu

"Felicitari Alinei Gorghiu pentru alegerea sa in functia de presedinte al PNL! Un lider politic femeie si din generatia tanara este un semn bun. Desi suntem adversari politici, sper sa putem colabora pentru binele general asa cum am colaborat si in cadrul USL!", a scris Ponta, pe Facebook.

 

Vasile Blaga saluta alegerea Alinei Gorghiu

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, ca saluta alegerea Alinei Gorghiu in fruntea PNL si este convins ca impreuna cu aceasta va reusi sa atinga "obiectivul major privind unificarea dreptei intr-o singura forta politica".

"Salut alegerea doamnei Alina Gorghiu. Sunt convins ca vom reusi sa atingem obiectivul major privind fuziunea deplina dintre PDL si PNL si unificarea dreptei intr-o singura forta politica", a precizat Blaga.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Lupta pentru sefia PNL. Alina Gorghiu si-a anuntat candidatura si este sustinuta de Klaus Iohannis
Lupta pentru sefia PNL. Alina Gorghiu si-a anuntat candidatura si este sustinuta de Klaus Iohannis

Rasturnare de situatie in cursa pentru functia de presedinte al Partidului National Liberal, ce devine vacanta de joi, odata cu retragerea lui Klaus Iohannis.

Crin Antonescu, despre Klaus Iohannis:
Crin Antonescu, despre Klaus Iohannis: "Poate ca stiu ca este un om care vorbeste putin si gandeste cat vorbeste"

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, marti, pentru Gandul, ca ”poate” stie ca presedintele ales Klaus Iohannis este ”un om care vorbeste putin si gandeste cat vorbeste”.

Ludovic Orban si-a anuntat candidatura la sefia PNL: Sunt sustinut de foarte multi membri ai partidului
Ludovic Orban si-a anuntat candidatura la sefia PNL: Sunt sustinut de foarte multi membri ai partidului

Ludovic Orban si-a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, decizia de a candida la sefia PNL, dupa alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, el aratand ca este sustinut de "foarte multi membri" ai partidului.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.