MRU la lansarea Aliantei Romania Dreapta: "Romania e mutilata, strambata si trebuie indreptata"

ungureanu

PDL, PNTCD si Forta Civica a lui Mihai Razvan Ungureanu au lansat sambata Alianta Romania Dreapta.


Update 14:15

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, sambata, la lansarea ARD, ca Romania este o tara mutilata, desfigurata, jefuita, strambata de cele cinci luni de guvernare a stangii, care, insa, a rezistat puterii "rau-facatoare" a stangii si care trebuie indreptata.

"De cinci luni puterea de stanga mutileaza Romania. Dupa cinci luni de putere a stangii, Romania e o tara desfigurata, strambata, si inca nu s-a terminat.

Citește și
Cristian Preda
Cristian Preda: Ii rog pe amicii MRU si Neamtu sa fie retinuti in declaratii si moderati in decizii
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Guvenantii calca in picioare statul de drept, democratia, optiunea euro-atlantica. Guvernantii, in toiul crizei economice globale, isi antreneaza cetatenii inr-o criza politica si institutionala profunda, cu efecte negative asupra credibilitatii externe, a nivelului de trai, a investitiilor", a spus Ungureanu.

El a spus ca Romania este o tara jefuita, pentru ca guvernantii vand un combinat ca Oltchim oricui si oricum si o tara batjocorita, pentru ca un "premier plagiator" deschide anul scolar.

"Romania e o tara in suferinta, strambata. O tara in care guvernantii isi bat joc de cetateni vanzand Oltchim oricui si oricum este o tara jefuita, o tara strambata. O tara in care un prim-ministru plagiator deschide anul scolar este o tara batjocorita, o tara strambata. Romania a rezistat puterii rau-facatoare a stangii, nu s-a frant, dar este o tara strambata", a spus Ungureanu.

El a sustinut ca Romania trebuie indreptata si a aratat ca acesta este si motivul pentru care fortele politice de drepta s-au unit.

"Romania trebuie sa se indrepte. De aceea ne-am unit in alianta fortelor de dreapta: pentru o Romania dreapta!", a spus Ungureanu.

El a precizat ca in scurt timp ARD va propune un indreptar politic si de guvernare, iar la parlamentare va sustine candidati onesti si drepti.
 

 13:18

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat, sambata, la lansarea ARD, ca alianta se opune "unei conspiratii impotria romanilor, o conspiratie de tip mafiot, cu radacini in sistemul securisto-comunist".

"Alianta se opune in lupta politica nu unei forte politice de stanga, ci unei conspiratii impotriva romanilor, o conspiratie de tip mafiot, cu radacini in sistemul securisto-comunist. USL nu este altceva decat o masina de propaganda sustinuta de baronii abonati la banii publici", a spus Pavelescu.

El a aratat ca USL este "antinationala si antieuropeana" si a mentionat ca Alianta Romania Dreapta "are obligatia sa continue drumul european al Romaniei".
 

13:00

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat, sambata, la Parlament, cu ocazia reuniunii de validare a ARD, ca guvernarea USL a insemnat promisiuni neonorate, instabilitate, insecuritate, fiind caracterizata de minciuna, care a ajuns politica de stat, el aratand ca pirmul mincinos este premierul Ponta.

"Uitati-va in ce hal au adus tara Ponta, Antonescu, Voiculescu. Peste tot ura, vrajba, dezbinare. Societatea e polarizata, nimic nu se mai construieste. In cinci luni de guvernare, stanga socialista a dovedit incompetenta, a reusit sa sadeasca samanta vrajbei in viata noastra", a spus Blaga.

"Guvernarea USL isi arata roadele: promisiuni neonorate, instabilitate, insecuritate, cresterea saraciei. Minciuna a ajuns politica de stat, dar primul mincinos din pacate este chiar primul-ministru", a spus Blaga.

El a spus ca in patru luni Romania a fost parjolita de-a dreptul, institutiile statului au fost ravasite, destabilizate, iar USL a reusit sa aduca Romania in anii '90.

"Niciodata Romania nu a fost mai aproape de prapastie. Era sa ne prabusim. Experimentele USL au adus Romania aproape de izolare, ne-au rupt de lume. Ponta si Antonescu si-au batut joc de ani intregi de munca ai acestui popor. USL a departat Romania de Schengen", a spus Blaga.
Liderul PDL a aratat ca e momentul ca aceasta pagina neagra de istorie sa fie rupta.

"Noi propunem normalitatea, care inseamna democratie, stat de drept, domnia legii. Proiectul nostru e sa ne unim fortele intr-o alianta puternica, curata, care sa indrepte raul facut Romaniei de guvernarea socialista, care sa apere democratia si statul de drept, care sa consolideze democratia, pentru o Romanie dreapta", a spus Blaga.

El a aratat ca incepand de sambata ARD este gata de drum.
"A venit vremea sa turam motoarele sa intram in linie dreapta. Romania are nevoie de normalitate", a spus Blaga.

Ora 12:24

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat ca "a ajuns sa se sature de plangaciosi si bocitoare politice", referindu-se la reprezentantii USL.

"Eu sunt femeie. Am ajuns sa ma satur sa vad plangaciosi. Am ajuns sa ma satur sa vad bocitoare politice. Vreau sa vad oameni de stat dedicati interesului national, vreau sa vad oameni bataiosi", spus Raluca Turcan.

Ea a mai afirmat ca PDL este sustinator al statului de drept.
Turcan a facut aceste afirmatii inainte ca democrat-liberalii sa aprobe platforma program a Aliantei Romania Dreapta.

12:12

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda le-a spus, sambata, participantilor la CNC al partidului, sa fie "solidari in PDL, corecti in ARD si necrutatori cu USL", el aratand ca pentru USL coabitarea inseamna razboi, asa ca, "daca vor razboi, razboi vor avea".

Preda l-a criticat pe Victor Ponta pentru ca are un discurs in tara si altul "pentru export", amintind ca premierul a spus la Bruxelles ca in Romania s-a incheiat criza politica.

"Criza politica nu s-a incheiat si nu se va incheia cata vreme Victor Ponta este la Guvern. Criza politica nu se va incheia pana cand Victor Ponta nu va pleca de la Guvern, deoarece coabitare cu forta nu se poate", a spus Cristian Preda.
El a aratat ca singurul interes al USL este acela de a acapara institutiile statului, in dispretul legii.

"Coabitare pentru USL inseamna fie suspendare, fie razboi. Daca vor razboi, razboi vor avea", a adaugat prim-vicepresedintele PDL, care a aratat ca Alianta Romania Dreapta a fost constituita pentru "a pune capat aventurii numite USL".

Preda a apreciat ca prima proba a acestei aliante o constituie alegerile parlamentare din 9 decembrie si a avertizat ca, in cazul in care aceasta proba nu va fi o reusita, atunci cea de a doua proba va fi abia in 2014. El a mai spus ca democrat-liberalii trebuie sa-si propuna sa obtina 30% din mandate, iar cuvantul cheie in interiorul partidului ar trebui sa fie "solidaritate".

"Mi s-ar parea sinucigas ca la nivelul filialelor sa inceapa dispute, sa inceapa rafuieli. Orice fisura in filiale ne va costa pe toti", a subliniat Preda. El le-a mai spus democrat-liberalilor ca in relatiile cu partenerii de alianta vor trebui sa fie corecti in ce priveste candidaturile.

"Nu va fi o competitie politica intre noi si aliatii nostri", a adaugat Preda, care a apreciat ca PDL are nevoie si de mobilizarea celor care lucreaza atat in mediul privat, cat si in sectorul public

 

Fiecare dintre partidele componente ale Aliantei Romania Dreapta va aproba separat, in forurile statutare, plaforma program si protocolul aliantei, dupa care se vor reuni pentru lansarea aliantei.

PDL va avea o sedinta a Consiliului National de Coordonare, care ii reuneste pe toti parlamentarii PDL, pe presedintii organizatiilor judetene, precum si pe membrii BPN, primarii democrat-liberali si alesii locali si nationali.

Reprezentantii PDL, PNTCD si ai Fortei Civice intentioneaza ca alianta sa fie o alternativa la stanga, la USL, in alegerile parlamentare din decembrie.

La reuniunea de la Palatul Parlamentului vor vorbi cei trei copresedinti ai aliantei, Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu, iar organizatorii manifestarii promit cateva "surprize", placute spera ei, pe care nu au vrut sa le precizeze.

Alianta Romania Dreapta are ca sigla inima, iar culoarea dominanta este albastru.

Membrii aliantei stabilesc listele parlamentare, presedintele PDL, Vasile Blaga, sustinand ca "traseistii", adica parlamentarii care au plecat din PDL, nu se vor mai regasi pe aceste liste.

De asemenea, alianta a infiintat o comisie de etica, aflata sub conducerea Monicai Macovei, comisie care a stabilit un set de criterii de integritate pe care viitorii candidati pentru parlamentare trebuie sa le indeplineasca.

Conducerea PDL a spus in mai multe randuri ca parlamentarii actuali ai partidului isi vor pastra candidaturile, singura care nu a fost acceptata pana in prezent fiind Monica Iacob Ridzi, care era trimisa in judecata si care a demisionat saptamana aceasta din PDL.

De asemenea, presedintele PDL, Vasile Blaga, i-a atentionat pe partenerii din alianta sa nu aiba pretentii la locurile in Parlament, aratand ca acestea se vor repartiza in functie de ponderea formatiunilor si de studiile sociologice.

"In politica nu se fac cadouri", anunta Blaga la inceputul lunii septembrie, mentionand ca PDL este singura formatiune care are structurile necesare sa se masoare in lupta cu PSD.

Manifestarea de sambata reprezinta lansarea oficiala a Aliantei Romania Dreapta si inceputul neoficial al campaniei electorale, democrat-liberalii sperand ca alaturi de Mihai Razvan Ungureanu si Pavelescu vor castiga alegerile.

Liderii partidelor semnatare ale protocolului ARD au stabilit, de principiu, colegiile in care vor candida pe 9 decembrie.

Astfel, Vasile Blaga vizeaza, cel mai probabil, o candidatura in Timis, Aurelian Pavelescu si Mihai Razvan Ungureanu alegand Capitala. Pe de alta parte, raspunzand unei intrebari, liderul PDL Vasile Blaga a declarat ca inca nu stie daca Ungureanu va candida la Bucuresti.

Potrivit unor surse politice, pentru Elena Udrea este luat in calcul un colegiu din Neamt.

De asemenea, Gheorghe Falca ar urma sa candideze intr-un colegiu din Arad, iar Roberta Anastase, in Prahova.

Consiliul de Coordonare Judetean al PDL Suceava a stabilit intreaga lista de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, a anuntat, joi, liderul organizatiei, Gheorghe Flutur, care a precizat ca vor candida atat oameni cu experienta cat si tineri, el candidand pentru postul de senator.

Surse din ARD sustin ca, desi si-ar fi dorit sa candideze la parlamentare, Teodor Baconschi nu se va regasi pe listele aliantei.

De asemenea, vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat ca intentioneza sa candideze pentru un nou mandat de parlamentar in colegiul din Sibiu, iar liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, a precizat ca va candida din nou la Galati.

Ramane de discutat, in acelasi timp, ce urmeaza sa se intample cu o eventuala candidatura a lui Stefan Pirpiliu, plecat de la PDL la partidul condus de Ungureanu.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
Blaga, Ungureanu si Pavelescu au semnat protocolul Aliantei Romania Dreapta
Blaga, Ungureanu si Pavelescu au semnat protocolul Aliantei Romania Dreapta

Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica) si Aurelian Pavelescu (PNTCD) au semnat, duminica, protocolul Aliantei Romania Dreapta, la sediul central al PDL, urmand ca documentul sa fie depus in cursul zilei la BEC.

Cristian Preda: Ii rog pe amicii MRU si Neamtu sa fie retinuti in declaratii si moderati in decizii
Cristian Preda: Ii rog pe amicii MRU si Neamtu sa fie retinuti in declaratii si moderati in decizii

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda le transmite "amicilor" Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu rugamintea de a fi "retinuti in declaratii si moderati in decizii" cata vreme au loc negocierile pentru realizarea Aliantei Romania Dreapta. 

Alianta de centru-dreapta se va numi Alianta Romania Dreapta. Sigla va fi o inima
Alianta de centru-dreapta se va numi Alianta Romania Dreapta. Sigla va fi o inima

Reprezentantii PDL, PNTCD, PNR, ICCD si FCD au stabilit, miercuri, ca alianta de centru-dreapta formata din aceste formatiuni politice sa se numeasca Alianta Romania Dreapta, iar sigla sa fie inima. 

Recomandări
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit

Rusia și-a întărit apărarea bazei navale a Flotei Mării Negre și "și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk", a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”
Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: „#Ştim Toţi!”, ca răspuns la mesajul de pe tricoul lui Cristian Popescu Piedone.