Gafa facuta de Crin Antonescu pe Facebook: "Sfantul Cristian sa va ocroteasca pretutindeni"

Crin Antonescu Facebook

Pe 25 decembrie, presedintele Senatului si liderul PNL, Crin Antonescu, a vrut sa le transmita o urare celor aproape 35.000 de oameni care il apreciaza pe Facebook, insa a facut o greseala de proportii.

In loc de "Craciun fericit!" sau un mesaj asemanator, Crin Antonescu a scris despre "Sfantul Cristian":

"Astazi, in zi de sarbatoare, le doresc din suflet un sincer LA MULTI ANI tuturor celor care isi sarbatoresc onomastica. Sfantul Cristian sa va ocroteasca pretutindeni. Multa sanatate, fericire, impliniri si realizari pe toate planurile! Pace si liniste alaturi de cei dragi!", a aparut scris pe contul de Facebook al lui Crin Antonescu.

Realizand ca a comis o greseala - nici ortodocsii si nici catolicii nu sarbatoresc Sfantul Cristian pe 25 decembrie - persoana care a postat mesajul l-a sters dupa aproximativ o jumatate de ora, desi adunase sute de like-uri si zeci de comentarii.

5 idei de business care te pot face milionar

Citește și
Crin Antonescu, Traian Basescu - COVER
Crin Antonescu: "Daca Basescu a chemat toate partidele la aceeasi ora, ca la colhoz, eu nu merg"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Cum sa ajungi hacker. Cea mai restransa comunitate din Internet nu primeste pe oricine

Pe faza, mai multi bloggeri au apucat sa faca o captura cu urarea neinspirata. Printre ei si Dragos Serban, care a explicat pe blog-ul lui cum stau lucrurile in privinta Sfantului Cristian:

"La catolici: 12 noiembrie

Catolicii il sarbatoresc pe Sfântul Cristian pe 12 noiembrie. Potrivit paginii Arhidiecezei romano-catolice de Bucuresti, Sfântul Cristian a facut parte dintr-o misiune de calugari camaldulezi, chemati de regele Boleslau sa participe la activitatea de increstinare a Poloniei. Misiunea era formata din doi italieni, Benedict si Ioan, si doi polonezi, Isac si Matei; Cristian era un polonez primit intre ei si insarcinat sa pregateasca mâncarea. Toti locuiau intr-un schit, nu departe de Gniezno, pe malul Râului Warta. intr-o noapte, o banda de tâlhari a atacat schitul si i-a masacrat pe cei doi calugari italieni si pe cei doi polonezi; bucatarul Cristian s-a aparat cu un baston, dar a fost rapus si el. Aflând despre cele intâmplate, episcopul de Poznan a venit acolo si a dispus ca trupurile celor patru calugari camaldulezi sa fie inmormântate in biserica, iar al lui Cristian, in interiorul schitului. S-a considerat ca sfintenia sa a fost mai putin eroica decât a tovarasilor sai, deoarece a incercat sa se apere. Asasinii au fost prinsi si condamnati la moarte, dar regele Boleslau a comutat sentinta, hotarând sa fie pusi in lanturi, legati de mormintele victimelor si lasati acolo pâna ce vor muri. Dar, printr-o minune, victimele au dovedit ca i-au iertat: lanturile s-au rupt de la sine si au cazut. Tâlharii, recunoscându-si vina si cerând in public iertare, au fost primiti in manastire ca servitori.

Unde vor romanii sa emigreze. Cele mai cautate joburi din strainatate

Schitul de pe Warta a devenit un loc de pelerinaj renumit si cei cinci frati camaldulezi sunt sarbatoriti ca sfinti in ziua de 12 noiembrie, in toata Polonia.

La ortodocsi: 24 iulie

Biserica Ortodoxa Româna (BOR) o praznuieste pe 24 iulie pe Sfânta Mucenita Hristina (Cristina). Potrivit BOR, Sfânta Hristina a trait in cetatea Tyr, in timpul imparatului Septimiu Sever, fiind fiica unui general roman cu numele Urbanus. Acela isi dorea ca fiica lui sa fie slujitoare a idolilor pagâni venerati de romani si pentru a o tine departe de tentatiile unei vieti agitate in mijlocul cetatii, i-a daruit Hristinei drept locuinta un turn al palatului sau. I-a lasat numeroase slujnice drept ajutor si ca insotitori ai vietii sale i-a lasat idolii din aur si argint la care se inchinau romanii. Tânara, insa, aflând despre Hristos si pricepând ca idolii sunt fapturi de mâini omenesti, i-a sfarâmat si le-a trimis pe slujnice pe la saraci cu câte un dar, fragmente din pretioasele odoare ale tatalui sau. Aflând de faptele Hristinei, Urbanus s-a infuriat peste masura si a supus-o pe fecioara unor grele chinuri, aruncându-o apoi in temnita. Hristina a fost dusa la judecata de dregatorul cetatii, Dion, in fata caruia a marturisit credinta in Hristos. Pentru aceasta marturisire, Hristina a fost supusa din nou la multe chinuri. Un nou interogatoriu inaintea unui nou dregator, Iulian, va aduce Hristinei osânda finala: a fost ucisa cu sulitele de catre soldatii romani, dupa ce a fost chinuita din nou".

Sursa fotoDragos Serban

 

Citeste si:

10 anonimi au inventat o afacere de 75 de miliarde de dolari intr-o camera de camin! Azi domina planeta

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
VIDEO: Gafele noilor ministri ai Romaniei la juramant. Basescu:
VIDEO: Gafele noilor ministri ai Romaniei la juramant. Basescu: "Sunteti condamnati sa aveti succes"

Dupa proceduri care s-au prelungit pana tarziu in noapte si o disputa cu partenerii liberali, Victor Ponta rasufla usurat.

Crin Antonescu:
Crin Antonescu: "Daca Basescu a chemat toate partidele la aceeasi ora, ca la colhoz, eu nu merg"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca el nu va merge la consultarile de la Palatul Cotroceni daca seful statului, Traian Basescu, a chemat toate partidele, ca la colhoz, la aceeasi ora.

Crin Antonescu a recunoscut ca a avut o intalnire informala cu Traian Basescu, la Palatul Cotroceni
Crin Antonescu a recunoscut ca a avut o intalnire informala cu Traian Basescu, la Palatul Cotroceni

Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca a participat miercuri seara la o intalnire informala cu Traian Basescu, el precizand ca subiectul de discutie a privit modul in care se va proceda in continuare si desemnarea lui Ponta ca premier.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.