Dacian Ciolos: "Nu o sa candidez". Cum au fost afectati liberali de aceasta declaratie a premierului

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Dacian Ciolos a declarat, vineri, ca nu o sa candideze la alegerile parlamentare, spre nemultumirea celor care vor sa il foloseasca ca vector politic. 

El a precizat ca din ceea ce a spus presedintele Klaus Iohannis, in urma cu o zi, el nu a inteles ca seful statului i-ar fi cerut sa candideze.

"Nu. Am spus ca nu o sa candidez. Si eu nu am inteles din ceea ce a spus domnul presedinte Iohannis ca mi-a cerut sa candidez", a afirmat Ciolos.

Prim-ministrul ramane, asadar, ferm pe pozitie si nu vrea sa devina parlamentar. Nu a spus insa daca se va apropia, sau chiar inscrie in vreun partid politic. Despre Dacian Ciolos ca viitor lider PNL s-a discutat inca de anul trecut, de la numirea sa ca premier.

Acum, ca Vasile Blaga, acuzat de fapte grave de coruptie, a iesit din scena, "solutia Ciolos" este din nou de actualitate. Refuzul sau de a face politica, cel putin pentru moment, ii obliga pe liberali sa caute variante.

Citește și
Vasile Blaga
Blaga, intrebat daca Ciolos ar putea fi o varianta de presedinte al PNL: "Eu sunt doar membru simplu"
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Potrivit unor surse, vechii liberali incearca sa blocheze initiativa fostilor PDL-isti de a nominaliza un co-presedinte in locul lui Vasile Blaga. Asta ar insemna ca Alian Gorghiu sa ramana unic presedinte PNL, pana la Congresul de anul viitor.

Liderii din fostul PDL nici nu vor sa auda de acest scenariu si vin sambata la Bucuresti pentru a decide numele celui care va sta pe scaunul lui Vasile Blaga. Aceleasi surse sustin ca favorita lui Blaga este Adriana Saftoiu, fosta purtatoare de cuvant a presedintelui Traian Basescu.

Un alt nume vehiculat este cel al europarlamentarului Daniel Buda, un apropiat al fostului premier Emil Boc. Dar si Gheorghe Falca - primarul Aradului - si Catalin Predoiu isi doresc functia de co-presedinte al PNL.
 

Iohannis: Ciolos trebuie sa raspunda daca ramane independent sau isi declara simpatia pentru un partid

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca premierul Dacian Ciolos va trebui sa raspunda, in perioada urmatoare, daca ramane independent sau daca isi declara simpatia ori adeziunea pentru un partid politic.

"Este o intrebare la care dl Ciolos cred ca va trebui sa raspunda in perioada urmatoare, fiindca mulţi isi pun intrebarea daca Dacian Ciolos ramane un premier independent si dupa aceea se retrage sau daca doreste sa isi continue anumite proiecte, si recunosc ca personal cred ca ar face bine sa continue, are proiecte bune incepute, dar atunci sa isi declare macar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, dupa alegerile parlamentare. (...) Dacian Ciolos ar putea sa continue foarte bine proiecte importante daca acum, cand ecuaţia este inca incerta, isi declara intenţiile de viitor si mai devreme sau mai tarziu ar trebui sa declare si cu cine vrea sa puna in continuare in practica aceste lucruri", a explicat Iohannis, intrebat daca este de luat in calcul o apropiere a lui Dacian Ciolos de PNL.

Presedintele a spus ca dupa ce premierul Dacian Ciolos va lua o decizie probabil il va anunţa.

"Eu cred ca atunci cand dl Ciolos va considera ca trebuie sa-mi spuna ca a luat o decizie sau ca vrea sa intre intr-un fel in aceasta campanie electorala va sti sa ma anunţe si sa vina la o discuţie", a mai afirmat seful statului.

Klaus Iohannis a participat joi la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Tariceanu il ataca pe Iohannis:
Tariceanu il ataca pe Iohannis: "Intr-un total dispret fata de Constitutie, s-a angajat deschis intr-o campanie electorala"

Copresedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, este de parere ca declaratia sefului statului de joi, referitoare la Dacian Ciolos, reprezinta "un atac direct, brutal si imediat la democratie".

Blaga, intrebat daca Ciolos ar putea fi o varianta de presedinte al PNL:
Blaga, intrebat daca Ciolos ar putea fi o varianta de presedinte al PNL: "Eu sunt doar membru simplu"

Fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga a declarat joi ca liberalii vor trebui sa ia cele mai bune decizii in ceea ce priveste conducerea partidului, aratand ca se va implica in aceasta formatiune ca simplu membru.

Klaus Iohannis nu-l mai vrea pe Ciolos ca premier, daca nu se inscrie intr-un partid. Reactia lui Liviu Dragnea
Klaus Iohannis nu-l mai vrea pe Ciolos ca premier, daca nu se inscrie intr-un partid. Reactia lui Liviu Dragnea

Klaus Iohannis si-ar dori ca Dacian Ciolos sa ramana premier al Romaniei si dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie. Pentru asta insa, seful statului i-a sugerat sa faca pasul spre un partid politic.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.