Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Vremea extremelor in Romania. Afla cum va fi de Paste si de 1 Mai

60481130
Embed:

Primavara s-a lasat asteptata si se va "juca" cu noi si in urmatoarele trei luni. Meteorologii anunta ca in unele zile temperaturile maxime vor atinge 9 sau 10°C, dar vor fi si zile cu maxime de 25°C.

Cum va fi vremea de Paste

Meteorologii ne dau cateva indicii pretioase in prognoza pe termen mediu. In linii mari este bine de stiut ca daca va duceti la munte o sa va ploua si va fi destul de racoare.

De 1 Mai in schimb, vestile sunt ceva mai bune. Meteorologii anunta incalzire, insa tin sa precizeze ca avem de-a face cu cea mai instabila luna a primaverii.

Pe litoral de pilda temperaturile pot atinge si 25 de grade Celsius insa de la o zi la alta pot scadea brusc si pana la 10 grade.

Prognoza detaliata, pe urmatoarele trei luni

In luna aprilie, regimul termic al aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a tarii, exceptand nord-vestul, sud-vestul si local sudul teritoriului, unde valorile termice pot fi sub normele climatologice, anunta ANM.

In luna aprilie, valorile medii anuale ale aerului se situeaza in general intre 10/12°C in zonele sudice si vestice ale tarii, 8/10°C incentrul si nordul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei, 6/8°C in Maramures. In aceasta luna, se remarca o intensitate a precipitatiilor, ca urmare a aparitiei averselor de ploaie. 

aprilie

Cantitatile de precipitaţii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in sudul, sud-estul si vestul tarii, iar in restul teritoriului, precipitatiile se pot situa peste mediile multianuale.

In luna mai, temperaturile medii lunare vor inregistra valori apropiate de normeleclimatologice lunare in majoritatea zonelor tarii, iar in sudul si nord-vestul teritoriului, valorile termice se pot situa sub mediile multianuale. Cantitatile de precipitatii lunare vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a tarii, iar local in centrul si sud-vestul teritoriului, cantitatile de precipitatii pot fi peste mediile lunare din anii precedenti.

In luna mai, valorice termice medii lunare sunt cuprinse intre 16/18°C in cea mai mare parte a Olteniei si Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul Banatului si Crisanei, intre 14/16°C in cea mai mare parte a Moldovei  si Dobrogei, Dealurile Vestice, Maramures, centrul Transilvaniei, intre 12/14°C in depresiunile din estul Transilvaniei.  Este cea mai calduroasa luna a primaverii, dar si cea mai instabila.

mai

In luna iunie, temperaturile medii vor fi cuprinse in limite apropiate de normele climatologice in estul si sud-estul tarii, sub mediile multianuale in sud-vestul, centrul si nord-vestul teritoriului si peste valorile normale, local in vestul tarii. Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand sud-estul si local in sudul tarii, unde acestea se pot situa sub mediile multianuale.

In luna iunie, temperaturile medii lunare sunt cuprinse intre 20/22°C in Campia Romana si Dobrogea, intre 18/20°C, in cea mai mare parte a Moldovei, Banat, Crisana, intre 16/18°C in Maramures si centrul Transilvaniei si respectiv, intre 12/14°C in zonele depresionare din estul Transilvaniei.  In aceasta luna alterneaza zilele clade si insorite cu perioade mai reci si instabile. 

iunie

 

Sursa: Pro TV / ANM, Data publicarii: 23 Martie 2011
  • 34 Comenteaza
Citeste mai multe despre: meteo, vremea, prognoza,
Ultimele stiri
61807786
 
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed