Guvernul INCHIDE INTREG SPATIUL AERIAN! Peste 30.000 de persoane afectate!

×
Codul embed a fost copiat

Pasagerii tuturor curselor sunt invitati in salile de asteptare si sunt rugati sa-si pastreze calmul. Ar fi putut fi facut acest anunt sambata in aeroporturile noastre, care au anulat cursa dupa cursa, iar de la ora 18 nu mai anunta nicio miscare.

 

 

Peste 30.000 de persoane sunt afectate. Cei din Ministerul Transporturilor fac precizarea ca nicio companie nu este obligata sa ii despagubeasca.

Dezamagire mare pe cele doua aeroporturi din Bucuresti: pe parcursul zilei au fost anulate 170 de curse, iar de o ora, nimeni nu mai decoleaza, nimeni nu mai aterizeaza.

Citește și
Vulcan
Eruptia vulcanica din Islanda perturba traficul aerian si in Romania
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Cei care au venit din alte orase si s-au oprit plini de sperante la check-in au izbucnit. Cum de nu i-a anuntat nimeni ca nu mai au avion? Pentru multi, sala de asteptare este acum si dormitor, si bucatarie.

Patru tinere din Belgia au ramas fara bani si sunt practic blocate pe aeroport. Disperate, au cerut cazare de la compania aeriana, insa nu au rezolvat nimic.

Anularea tuturor curselor il tine prizonier pe Otopeni si pe un tanar din Egipt, care ar fi trebuit sa fie de mult in Germania.

Pasageri ingrijorati sunt si pe Aeroportul International din Timisoara, care a anulat 28 de zboruri. Oamenii s-au vazut nevoiti sa isi prelungeasca sederea si s-au intors la hoteluri.

Nebunie si foarte multe intrebari care n-au primit raspuns si pe aeroportul din Cluj.

Abia duminica la 12 vom afla daca restrictiile de circulatie sunt ridicate si aeronavele pot zbura.

De altfel, companiile aeriene ii sfatuiesc pe pasageri sa sune inainte de a veni pe aeroport si sa se intereseze de soarta cursei. In plus, multi dintre pasageri trebuie sa-si plateasca din buzunarele proprii cazarea. Exceptie fac doar cei cu copii sau cu dizabilitati.

In total, vorbim de peste 270 de zboruri anulate pe toate cele 16 aeroporturi din tara.

Guvernul a decis ca intregul spatiu aerian pe teritoriul Romaniei sa fie inchis incepand de sambata, ora 18.00, pana cel putin duminica, la ora 12.00.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, sambata, in judetul Sibiu, ca norul de cenusa care traverseaza Romania nu afectează populatia, neexistand particule toxice pana la o inaltime de 2.000 de metri, transmite corespodentul Mediafax.

LISTA ZBORURILOR ANULATE!

"Avem o celula de criza la nivelul ministerului si monitorizam foarte atent conditiile meteo. Din cauza intetirii vantului am decis sa inchidem spatiul aerian pe doua sectoare din nord-vestul Romaniei, incepand de sambata, ora 03:00. Nu stim in acest moment pana cand va fi inchis spatiul, depinde de cum va evolua situatia", a declarat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Marin Anton.

BUCURESTI:

Incepand de sambata de la ora 18.00 si pana duminica la ora 12.00 toate zborurile programate pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti si pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu" sunt anulate, anunta oficialii aeroportului Otopeni.

Astfel, nicio cursa nu va mai avea loc in acest interval urmand ca oficialii aeroportuari sa comunice ce masuri vor mai fi luate pe viitor in raport de evolutia norului de cenusa, rezultat in urma unui vulcan islandez, ce va acoperi intreg teritoriul Romaniei in cursul zilei de sambata.

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca norul de cenusa vulcanica se va extinde asupra Europei pana sambata, la ora 21.00, incluzand teritoriul Romaniei, dar tara nu va fi afectata de cenusa la nivelul solului.

Pentru mai multe informatii legate de zborurile TAROM, pasagerii sunt rugati sa contacteze compania TAROM la urmatoarele numere de telefon: 9361 (apelabil doar din Bucuresti), 021.204.64.64, 021.303.44.00/44.

Pasagerii sunt rugati sa verifice periodic site-ul companiei Blue Air (www.blueairweb.com) pentru mai multe informatii sau sa sune la numarul de telefon 021 208 86 86.

CLUJ-NAPOCA

Aproape 30 de curse aeriene care trebuiau sa decoleze sau sa aterizeze la Cluj-Napoca au fost anulate in urma deciziei de suspendare a traficului pe Aeroportului International pe o perioada de 24 de ore, incepand de vineri noapte.

Potrivit site-ului aeroportului clujean, 29 de zboruri sunt afectate de suspendarea traficului, fiind vorba atat de curse aeriene care trebuiau sa aterizeze, cat si de curse care urmau sa decoleze in cursul zilei de sambata.

Astfel, sunt suspendate curse ale companiilor Tarom, Malev, Wizz Air, Carpatair, Blue Air, Lufthansa, care aveau ca destinatii sau veneau din orase din tara - Bucuresti si Timisoara, sau din strainatate, precum Budapesta, Treviso, Forli, Munchen, Madrid, Frankfurt, Valencia, Barcelona si Londra.

TIMISOARA

Un numar de 28 de curse aeriene sunt afectate de suspendarea traficului aerian pe Aeroportul International din Timisoara, aterizarile si decolarile fiind anulatei in urma inchiderii partiale a spatiului aerian din cauza norului de cenusa vulcanica.

Potrivit sursei citate, au fost anulate toate zborurile companiei Carpat Air, care urmau sa aterizeze sambata dimineata, venind de la Oradea, Cernauti, Lvov, Chisinau, Constanta, Sibiu, Odessa, Bacau, Craiova - Bucuresti, Iasi si Cluj, dar si plecarile spre Dusseldorf, Torino, Roma - Bergamo, Stuttgart, Florenta, Verona, Munchen, Venetia, Ancona.

De asemenea, si compania Wizz Air a anulat zborurile spre Londra, cu ora de decolare 6.30, si dinspre Londra, cu aterizare la ora 13.00, dar si cursa de Dortmund, care urma sa decoleze la 13.45.

Compania Tarom a anulat zborul Timisoara-Bucuresti, care ar fi trebuit sa decoleze la ora 6.30. Compania Austrian Airlines a anulat cursa spre Viena, avand ora de decolare 6.00, iar compania Lufthansa a anuntat anularea curselor Timisoara-Munchen cu decolari la 6.40 şi 13.55, dar si a cursei Munchen-Timisoara avand ora de aterizare 13.25.

In acelasi timp a fost anulat zborul companiei Blue Air Timisoara-Bucuresti, cu ora de decolare 7.00.

SIBIU

Zece curse aeriene sunt afectate, sambata, de suspendarea traficului pe Aeroportul din Sibiu, in urma inchiderii partiale a spatiului aerian, din cauza norului de cenusa care traverseaza tara.

Potrivit sursei citate, au fost anulate, in total, zece curse ale companiilor Tarom, Carpat Air, Blue Air si Lufthansa, care trebuiau sa plece sau sa soseasca de la Stuttgart, Munchen, Londra, Madrid, Otopeni, Suceava si Timisoara.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
17.000 de zboruri anulate! 30 de state din Europa au aeroporturile inchise!
17.000 de zboruri anulate! 30 de state din Europa au aeroporturile inchise!

UPDATE: Europa n-are nicio sansa sa revina la normal, prea curand. Daca vantul nu-si modifica semnificativ directia, si cea de-a doua coloana de cenusa, aruncata in aer de vulcanul din Islanda, va invada cerul continentului.

Eruptia vulcanica din Islanda perturba traficul aerian si in Romania
Eruptia vulcanica din Islanda perturba traficul aerian si in Romania

UPDATE - Puneti mana pe telefon si sunati la companiile aeriene sau verificati des e-mailul daca aveti bilete de avion cu data de vineri pentru destinatii din Europa.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.