Tragedie in Alpi. Boala misterioasa de care suferea Andreas Lubitz. Copilotul era tratat, dar NU pentru depresie

×
Codul embed a fost copiat

Cu numai cateva ore inainte sa urce in avionul pe care l-a facut farame de versantii Alpilor, copilotul german Andres Lubitz era extrem de tulburat.

Potrivit unor surse din politie, analiza computerului sau a scos la iveala ca, in ajunul tragediei, Lubitz a intrat pe site-uri pentru adulti, dedicate homosexualilor, dar si pe unele dedicate tehnicilor de sinucidere.

Pe de alta parte, spitalul german care il trata pe Andreas Lubitz pentru o afectiune nedezvaluita a predat fisa medicala a copilotului procurorilor din orasul Dusseldorf. Aceasta inseamna ca se va lamuri, in sfarsit, de ce anume suferea copilotul.

Unitatea medicala confirmase că l-a tratat in ultimele saptamani, dar NU pentru depresie.

In niste imagini aparute luni, filmate in urma cu 10 ani la un zbor de antrenament la clubul de planorism, apare un Andreas destins si in mod clar pasionat de ceea ce facea. Jurnalistii germani au facut rost si de fotografii cu viitorul copilot pe cand era un baietel vesel, apoi, un adolescent zambitor.

Citește și
Andreas Lubitz
Copilotul Andreas Lubitz a fost tratat pentru tendinte suicidare. Site-urile vizitate cu o zi inaintea accidentului
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

O stewardesa, fosta iubita a lui Andreas Lubitz, a marturisit ca a incheiat relatia cu el pentru ca si-a dat seama ca are probleme psihice serioase. Presa speculeaza ca si partenera - sa-i spunem - "oficiala", o profesoara, hotarase sa se desparta de el, chiar daca abia aflase ca ii poarta copilul.

Ziarele spun ca Lubitz risca sa-si piarda brevetul de pilot si din cauza problemelor oftalmologice - o presupusa dezlipire de retina si capacitatea vizuala redusa la doar 30 la suta. Procurorii nu au gasit insa dovezi ale niciunei boli fizice.

Christoph Kumpa, purtatorul de cuvant al Procuraturii Dusseldorf: "Am gasit documente medicale care nu arata nicio boala fizica."

Apar insa detalii despre episodul depresiv pe care l-a suferit in urma cu sase ani si din cauza caruia si-a intrerupt pregatirea de pilot la Germanwings. Acesta fusese mult mai grav decat s-a crezut pana acum.

Christoph Kumpa, purtatorul de cuvant al Procuraturii Dusseldorf: "A urmat tratament la psihoterapie, pentru ca a avut "tendinte sinucigase" la acel moment. De atunci si pana la momentul cand s-a urcat in avion, a mai mers la consult la cativa medici si am gasit dovezi ca medicii l-au declarat inapt de munca si de zbor."

In schimb, in urma analizarii computerului sau, investigatorii au stabilit ca, in ajunul catastrofei aviatice, Andreas Lubitz era interesat de partea intunecata a internetului. Printre altele, a accesat site-uri pentru adulti, dedicate homosexualilor, dar a cautat si informatii despre tehnici de sinucidere.

Anchetatorii au aflat ca in perioada in care a lucrat ca insotitor de zbor au circulat barfe legate de sexualitatea lui Andreas Lubitz, poreclit pe atunci "Tomato Andy".

In alta ordine de idei, criminalistii francezi pregatesc rudele indoliate pentru o lunga si dureroasa asteptare inainte ca ceremoniile funerare sa poate fi savarsite.

Colonel Francois Daoust, Institutul de Criminalistica Franta: "Esantioanele si fragmentele de corp nu sunt intr-o stare care sa permita o interpretare imediata si facila. Vorbim despre 150 de oameni, despre dosare de strins din intreaga lume, va reamintesc ca e vorba de 19 nationalitati, de informatii ce trebuie recuperate de la medicii ori stomatologii victimelor, care nu sunt intotdeauna disponibili pe loc. Procesul de identificare va dura intre 2 si 4 luni, minimum".

In demersurile lor laborioase, legistii vor apela - de la caz la caz - la mostre ADN, fise dentare, istoricul medical cu privire la eventuale operatii ori proteze, dar si la amprente digitale.

La momentul zborului fatidic, Lubitz nu prezenta insa tendinte sinucigase si nici de agresivitate fata de alti oameni, potrivit documentelor medicale gasite la el acasa. Anchetatorii nu stiu nici acum ce anume l-a determinat pe acesta sa se sinucida si sa ia cu el inca 149 de oameni.

Christoph Kumpa, purtatorul de cuvant al Procuraturii Dusseldorf: "Nu am gasit nimic in mediul sau personal, familial sau profesional care sa ne permita sa spunem care a fost motivatia sa."

Tragedia de martea trecuta a scos la iveala lacunele din testele psihologice pe care le trec in prezent pilotii. Un jurnalist a parcurs si el un test similar:

Corespondent Sky News: "Am trecut prin sute de intrebari care cercetau felul in care fac fata stresului si cum lucrez in echipa. N-a fost insa nicio intrebare punctuala despre relatiile personale, situatia financiara ori alte aspecte care m-ar putea afecta profund la nivel personal."

In satul din Alpi unde s-a prabusit avionul, continua pelerinajul rudelor celor morti in catastrofa. Autoritatile au inceput sa faca un drum prin padurea deasa, ca echipele de interventie sa ajunga mai usor la resturile avionului. Abia dupa incheierea operatiunii de recuperare, rudelor li se va ingadui sa paseasca pe pantele unde cei dragi si-au gasit sfarsitul.

Sora unei victime din Iran: "Nu ne alina deloc imaginile acestui colt de Rai si gandul ca acum el e regele Alpilor".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Tragedie in Alpi. Familia comandantului avionului a reactionat si a spus ca Lubitz este
Tragedie in Alpi. Familia comandantului avionului a reactionat si a spus ca Lubitz este "un idiot"

Familia comandantului avionului Germanwings, Patrick Sondenheimer, este foarte revoltata de tragedia din Alpii francezi, rudele fiind socate de gestul sinucigas si criminal facut de copilotul Andreas Lubitz, pe care il considera "un idiot".

Copilotul Andreas Lubitz a fost tratat pentru tendinte suicidare. Site-urile vizitate cu o zi inaintea accidentului
Copilotul Andreas Lubitz a fost tratat pentru tendinte suicidare. Site-urile vizitate cu o zi inaintea accidentului

Copilotul avionului Germanwings, Andreas Lubitz, a fost tratat pentru tendinte suicidare in urma cu mai multi ani, au anuntat procurorii germani. Cu o zi inainte de catastrofa, Lubitz ar fi vizitat site-uri pornografice pentru gay.

Imaginile cu pilotul Andreas Lubitz in timpul unui zbor cu un instructor:
Imaginile cu pilotul Andreas Lubitz in timpul unui zbor cu un instructor: "De ce e asa liniste azi?" VIDEO

Imagini noi cu pilotul Andreas Lubitz, suspectat ca a prabusit avionul Germanwings in Alpii francezi, au fost facute publice in presa. In clipul respectiv tanarul rade si glumeste in timp ce zboara alaturi de un instructor de zbor.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.