Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Statul Islamic a executat 5 prizonieri, intr-un nou clip in care ameninta Franta. Cine e singurul jihadist care ia cuvantul

jihadist isis

Gruparea Statul Islamic (SI) a postat sambata inregistrarea video a unei executii cu gloante in care un calau cu cagula ii ameninta in franceza pe "necredinciosi" si mentioneaza atentatele de la Paris, noteaza AFP.

In inregistrarea video de aproape opt minute difuzata de ramura mass-media a gruparii in provincia Ninive (nordul Irakului), cinci barbati, inclusiv cel care vorbeste in franceza, executa cu un glont in cap cinci prizonieri in tinuta portocalie si prezentati ca "spioni", relateaza Agerpres.

In inregistrare, cei cinci barbati executati vorbesc in araba despre motivele capturarii lor.

Jihadistul vorbind in franceza, al carui par blond iese din cagula bruna ce nu lasa sa i se vada decat ochii, este singurul calau care ia cuvantul.

executie statul islamic

Acest calau ii evoca pe dusmanii SI "in colaps complet" si ii avertizeaza sa se astepte la ceva ce ii va face sa nu uite "11 septembrie si atentatele de la Paris". Aceste atacuri revendicate de SI in capitala franceza au facut 130 de morti in noiembrie.

Jihadistul francofon mentioneaza de asemenea Spania si Portugalia, asigurand ca SI urmareste reinstaurarea Al-Andalus, numele teritoriilor Peninsulei Iberice sub dominatie musulmana intre secolele VIII si al XV-lea. El citeaza mai ales orasele Toledo si Cordoba.

Inainte ca cei cinci calai sa procedeze la executii, filmate intr-un sit in ruine nelocalizat, jihadistul francofon mentioneaza raidurile aeriene impotriva gruparii jihadiste in Siria si Irak, care se lovesc de "scutul califatului".

SI a declarat in iunie 2014 un "califat" in intinsele teritorii pe care le controleaza in Siria si Irak, unde face legea si a inmultit abuzurile, aminteste France Presse.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 31 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: ISIS, Statul Islamic, trupe, luptatori, terorism, Franta, Paris, atentate, atacuri,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed