Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

SPECTACULOS! Imagini uimitoare cu Aurora Boreala! VIDEO

Embed:

Un cameraman amator se poate considera unul dintre cei mai norocosi participanti la un spectacol. A reusit sa surprinda, in apropierea Polului Nord Aurora Boreala in toata splendoarea ei.

Martorii unor astfel de experiente povestesc fascinati cum suprind imaginile dupa ce stau la "panda" nopti la rand. Asta pentru ca uneori, luminile se arata doar cinci minute, iar alteori se pot desfasura chiar si cinci ore fara intrerupere.

Odata vrajit de impletirea de culori si imagini, de parca un magician ascuns printre nori le-ar manevra cu maiestrie, iti doresti sa nu se mai termine, desi, ca sa asisti la show trebuie sa induri temperaturi extrem de scazute.

Pasionatii, insa, trec peste orice obstacol si reusesc intr-un final sa surprinda momentele de o frumusete care iti taie respiratia.

Fenomenul optic, rezultat al impactului dintre particulele de vant solar si campul magnetic terestru, apare in mod normal in intervalele septembrie-octombrie si martie-aprilie.

In emisfera nordica, poarta numele de Aurora Boreala, termen folosit initial de Galileo Galilei, inspirat fiind de numele zeitei romane a zorilor, Aurora, si de cel al titanului care reprezenta vanturile, Boreas.

In emisfera sudica, poarta numele de Aurora Australa, asa cum a fost denumita de exploratorul James Cook.

Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat si pe alte planete ale sistemului solar, precum Jupiter, Saturn, Marte si Venus.

Vezi si tu spectacolul de lumini si culori in materialul video!

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Mai 2010
Citeste mai multe despre: Aurora Boreala, fenomene,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed