Trei rachete, lansate din Fasia Gaza spre centrala nucleara israeliana Dimona. Israelul promite intensificarea atacurilor

×
Codul embed a fost copiat

Trei rachete au fost lansate din Fasia Gaza spre centrala nucleara israeliana de la Dimona, insa niciuna nu a cazut in incinta complexului atomic, afirma surse citate de site-ul Ynetnews.

UPDATE MIERCURI, 9 IULIE

ORA 23:19 Secretarul de Stat american, John Kerry, a discutat la telefon cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, si intentioneaza sa vorbeasca si cu presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, "in urmatoarele 24 de ore", pe tema confruntarii dintre Israel si Hamas.

Kerry "a sunat mai multi oficiali din lumea intreaga in ultimele 24 de ore", a anuntat Jennifer Psaki, purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane.

ORA 23:02 Doi militanti palestinieni din Gaza au fost impuscati de armata israeliana in timp ce încercau sa ajunga pe cale maritima in Israel exact in acelasi loc unde patru combatanti au fost ucisi cu o zi inainte.

Citește și
Israel
SUA, profund ingrijorate dupa ce un tanar american a fost batut intr-o inchisoare din Israel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Doi teroristi inarmati au iesit din apa aproape in acelasi loc ca in accidentul care a avut loc acum 24 de ore", a precizat radioul public.

"Membri ai armatei i-au reperat si a urmat un schimb de tiruri soldat cu moartea a doi teroristi", a precizat aceeasi sursa.

ORA 20:30  Una dintre rachete a fost interceptata de sistemul israelian Iron Dome, iar celelalte doua au cazut in apropierea complexului nuclear.

Autoritatile israeliene au dat asigurari ca reactorul atomoelectric de la Dimona nu a fost avariat. Miscarea islamista Hamas a revendicat lansarea rachetelor spre centrala nucleara israeliana.

ORA 18:11  Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, acuza Israelul de comiterea unor "acte de genocid" in Fasia Gaza, unde cel putin 43 de palestinieni au fost ucisi de la intensificarea raidurilor aeriene israeliene.

"Este vorba de acte de genocid - uciderea unor familii intregi este un genocid comis de Israel contra poporului palestinian", a declarat Abbas in cursul unei reuniuni desfasurate la Ramallah, in Cisiordania.

ORA 17:15 Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis o intensificare a atacurilor asupra miscarii palestiniene Hamas, in Fasia Gaza, soldate deja cu moartea a 43 de palestinieni.

"Am decis sa intensificam atacurile impotriva Hamas si altor organizatii teroriste, in Gaza", a declarat el, citat intr-un comunicat al Biroului sau, in urma unor consultari cu sefi militari, in sudul Israelului.

"Armata este pregatită pentru orice eventualitate. Hamas va plati un pret greu pentru aceste tiruri asupra populaţiei civile. Securitatea israelienilor este primordiala, iar aceasta operatie va continua pana cand tirurile catre localitati israeliene se opresc si se reinstaleaza calmul", a adaugat acesta.

ORA 16:00 Raidurile au provocat peste 300 de raniti in doua zile, a declarat purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta, Ashraf al-Qodra.
Cel mai sangeros bombardament a avut loc in noaptea de marti spre miercuri in orasul Beit Hanun, din nordul teritoriilor palestiniene. Comandantul local al gruparii radicale Jihadul islamic, Hafez Hammad, a fost ucis, impreuna cu cei cinci membri ai familiei, printre care doua femei si doi copii, dupa ce locuinta sa a fost distrusa in urma unui raid.

Pe de alta parte, in estul orasului Gaza, in apropiere de frontiera cu Israelul, doi frati de 12 si 13 ani au fost ucisi la Sejaia, in timp ce un copil in varsta de 18 luni si mama sa au murit la Zeitun.
In acelasi timp, o femeie de 40 de ani si fiul sau de 14 ani au fost ucisi intr-un alt bombardament la Beit Hanun, in nordul Fasiei Gaza. Totodata, un barbat de 30 de ani a fost ucis intr-un raid la Rafah.

ORA 14:00 "Au fost 160 de raiduri in timpul noptii, ceea ce ridica la 430 numarul atacurilor aeriene de la inceputul operatiunii «bordura de protectie»", a anuntat purtatorul de cuvant, generalul Moti Almoz, pentru postul militar de radio, precizand ca au fost vizate 120 de zone de lansare a rachetelor, zece posturi de comandament ale Hamas si "numeroase tuneluri", potrivit Mediafax.

Printre celelalte tinte ale atacurilor figureaza doua case "ale unor sefi militari ai Hamas", precum si "birourile Ministerului de Interne sau ale serviciului de securitate nationala al Hamas", a adaugat generalul. "Operatiunea pe care am lansat-o se va extinde in urmatoarele zile", a continuat purtatorul de cuvant, refuzand sa ofere detalii despre planurile unei operatiuni terestre de mare anvergura in Fasia Gaza.

Contactata de AFP, o alta purtatoare de cuvant a armatei a precizat ca patru rachete au fost lansate miercuri dimineata catre sudul Israelului, fara a provoca victime sau pagube materiale. Cabinetul de securitate israelian a autorizat marti convocarea a 40.000 de rezervisti in anticiparea unei posibile operatiuni la sol. Intariri au fost mobilizate la frontiera cu Gaza, unde jurnalistii AFP au vazut trupe, tancuri si transportoare.

Marti, Hamas a revendicat tirurile de rachete impotriva Ierusalimului si Tel-Aviv, ca reacti la ofensiva israeliana impotriva miscarii islamiste palestiniene, soldata cu cel putin 28 de morti.

 

Ministerul Roman de Externe recomanda evitarea deplasarilor in Israel si in Teritoriile Palestiniene, in toata aceasta perioada.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Pericol de razboi in Orientul Mijlociu: Israelul ar putea invada Fasia Gaza. Sirene de alerta si explozii in Ierusalim
Pericol de razboi in Orientul Mijlociu: Israelul ar putea invada Fasia Gaza. Sirene de alerta si explozii in Ierusalim

Tensiunile din Orientul Mijlociu au atins din nou cote alarmante in ultimele ore, dupa ce 4 tineri – 3 evrei si un palestinian – au fost ucisi. Schimburile de rachete intre Israel si Gaza continua inca de duminica seara.

SUA, profund ingrijorate dupa ce un tanar american a fost batut intr-o inchisoare din Israel
SUA, profund ingrijorate dupa ce un tanar american a fost batut intr-o inchisoare din Israel

Statele Unite s-au declarat "profund ingrijorate", sambata, dupa ce un adolescent american, arestat de autoritatile israeliene, ar fi fost "batut crunt" in inchisoare de catre politie.

Adolescent palestinian, rapit si ucis la Ierusalim intr-o
Adolescent palestinian, rapit si ucis la Ierusalim intr-o "presupusa actiune de razbunare"

Un tanar palestinian in varsta de 17 ani a fost rapit in Ierusalimul de Est anexat si ocupat de catre Israel, dupa care a fost ucis intr-o "presupusa actiune de razbunare", in urma uciderii celor trei adolescenti israelieni in Cisiordania.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.