Reactia lui Brad Pitt dupa dubla mastectomie prin care a trecut Angelina: "E o zi fericita"

×
Codul embed a fost copiat

''Este o zi fericita pentru familia noastra'', a declarat Brad Pitt, dupa anuntul surprinzator facut de logodnica lui Angelina Jolie, care a marturisit ca a suferit o dubla mastectomie.

Actorul recunoaste ca simte o imensa usurare pentru ca nu mai traieste cu amenintarea de a o pierde pe mama copiilor lui.

De altfel, o nunta este mai aproape ca oricand. Decizia eroica a Angelinei ne-a dezvaluit si gestul a 100 de romance, care au luat asemenea decizii in ultimii 3 ani, unele dintre ele chiar in numele fiicelor lor.

"Este o adevarata eroina" a declarat Brad Pitt despre iubita lui, la o zi dupa ce aceasta a anuntat ca si-a extirpat ambii sani, ca sa nu se imbolnaveasca de cancer.

''Am fost acolo cand a luat decizia si sunt de parere ca alegerea ei, ca si a altora ca ea, este pur si simplu eroica'', mai spune el.

Citește și
angelina jolie
Angelina Jolie a suferit o operatie de dubla mastectomie de teama cancerului
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

'Ar fi putut sa nu spuna nimic nimanui. Dar a fost foarte important pentru ea sa-si impartaseasca povestea, pentru ca altii sa inteleaga ca nu au de ce sa se teama", a continuat Brad Pitt.

Curajul ei a stanit admiratie la Hollywood. Cantareata Sheryl Crow, care a supravietuit unui cancer mamar, si Sharon Osbourne, care a luat decizia de a face mastectomie anul trecut, au avut numai cuvinte de lauda la adresa ei.

"Faptul ca a facut public totul arata cat de curajoasa este. Va ajuta atat de multe femei si cred ca o face mai sexy ca oricand", a declarat Sharon Osbourne.

De altfel, Brad a dezvaluit ca Angelina si-a continuat activitatea umanitara, chiar si in timpul acestei perioade grele din viata ei.

A fost in vizita in Congo si a participat la Summitul G7 de la Londra inainte ca cicatricile de la sani sa i se fi vindecat complet.

''Tot ce-mi doresc este sa aiba o viata lunga si sanatoasa, alaturi de mine si de copiii nostri. Este o zi fericita pentru familia noastra'', a incheiat Brad, alimentand zvonurile cu privire la o casatorie in viitorul apropiat.

Dupa anuntul Angelinei, tot mai oameni gasesc curajul de a face publice povesti asemanatoare.

Este si cazul unor parinti din Romania care au decis sa le ceara chirurgilor sa le opereze fetele, dupa ce a fost identificata gena mutanta care poate cauza cancer.

Intr-o familie in care si mama si bunica au boala, fata n-a mai avut de ales.

Mastectomia subcutanata bilaterala, operatie suferita si de Angelina Jolie, implica o incizie la nivelul sanului. Aici are loc extirparea glandei mamare, unde pot aparea modificarile maligne la o persoana la care exista mutatie de gena.

Dupa cateva saptamani are loc operatia de reconstructie cu ajutorul unui implant mamar.

Deciziile luate de vedetele de Hollywood vin in urma unor teste genetice. Mai mult, mutatia genelor poate cauza si aparitia cancerului ovarian si a celui de intestin gros.

De cand si in Romania se poate cere o astfel de analiza, anual exista cateva zeci de solicitari pentru astfel de analize si tot cam atatea mastectomii de preventie.

Oncologii spun ca sunt destule femei care nu-si permit investigatia, iar pentru ele singura solutie ramane o mamografia.

Un screening promis in urma cu 4 ani pentru prevenirea cancerului la san a ramas in stadiu de proiect la Ministerul Sanatatii. Asta in timp ce numai in ultimul an s-au inregistrat peste 8500 de cancere la san.

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
"Optiunea mea medicala". Editorialul integral al Angelinei Jolie despre operatia de mastectomie

Intr-un articol intitulat "Optiunea mea medicala", publicat in New York Times Angelina Jolie a dezvaluit, marti, ca a suferit o dubla mastectomie pentru a preveni dezvoltarea unui cancer mamar. Intreaga ei confesiune poate fi citita mai jos.

Angelina Jolie a suferit o operatie de dubla mastectomie de teama cancerului
Angelina Jolie a suferit o operatie de dubla mastectomie de teama cancerului

Angelina Jolie a dezvaluit intr-un material scris personal pentru The New York Times ca a fost nevoita sa recurga la o operatie preventiva de dubla mastectomie, inceputa in februarie si terminata in luna aprilie.

Recomandări
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului

Pentru creștinii ortodocși și greco-catolici, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Potrivit Noului Testament în Sâmbăta Mare trupul Fiului lui Dumnezeu răstignit pe cruce a fost coborât în mormânt.

Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video
Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video

O explozie a rănit cinci persoane în orașul rus Belgorod, spune guvernatorul acestuia.

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.