LOVITURA DE STAT DIN TURCIA. Desfasurarea evenimentelor din noaptea de vineri spre sambata

×
Codul embed a fost copiat

LOVITURA DE STAT IN TURCIA LIVE UPDATE| Europa a stat azi-noapte, din nou, cu inima stransa, iar lumea intreaga a privit cu ingrijorare înspre Turcia, zdruncinata de scene apocaliptice.

Au fost bombardamente, s-au tras focuri de arma din elicoptere militare, care au zburat foarte jos in orase, si mii de oameni au iesit in strada. S-a tras asupra civililor, pe strada, si multi s-au tarat pe jos, ca sa scape de moarte. Militarii au anuntat ca au preluat puterea pentru a restabili ordinea in tara - in ceea ce s-a conturat, pentru cateva ore cel putin, drept o lovitura de stat.

SUMARUL EVENIMENTELOR:


Luptele s-au reluat in Ankara
Seful Statului Major a fost eliberat din mainile pucistilor
Aeroportul international Ataturk, din Istanbul, a fost redeschis
754 de retineri in randul ofiterilor
Cel putin 60 de morti si 150 de raniti
Guvernatorul Istanbulului si purtatorul de cuvant al serviciilor de informatii spun ca lovitura de stat a fost respinsa
Parlamentul din Ankara a fost bombardat
Premierul turc: Unii dintre liderii loviturii de stat au fost arestati
Ministrul justitiei sustine ca membri ai miscarii loiale clericului Gulen sunt implicati in lovitura de stat
Cel putin 17 ofiteri de politie ar fi fost ucisi in tentativa de lovitura de stat
Avioane de lupta F-16 au doborat un elicopter militar, in care s-ar fi aflat liderii loviturii de stat
Armata turca a deschis focul asupra multimii stranse in Istanbul, pentru a protesta fata de lovitura de stat
Cladirea parlamentului turc a fost inconjurata de tancuri care au deschis focul
Focuri de arma pe aeroportul Ataturk din Istanbul
Numerosi turci au inceput sa se stranga in piata Taksim, din Istanbul
Explozie puternica in sediul televiziunii turce de stat
Erdogan a cerut prin Face Time populatiei sa iasa in strada
Germania i-a refuzat dreptul de a ateriza presedintelui turc. Erdogan ar fi fugit din tara, la bordul unui avion privat
Armata turca a anuntat ca impune legea martiala in tara, a preluat controlul asupra televiziunii de stat
Armata turca anunta ca a preluat controlul asupra tarii
Toate zborurile de pe Aeroportul International Ataturk au fost anulate
Seful Statului Major Interarme si mai multi lideri politici, luati ostatici de armata
Accesul la Facebook, Twitter si Youtube a fost restrictionat in Turcia

Citește și
Cover explozie Ataturk
Atentat sinucigas pe aeroportul Ataturk, soldat cu cel putin 31 de morti si 120 de raniti. Reactia presedintelui Erdogan
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR:
UPDAT
E 09:50 Autoritatile au retinut peste 1.500 de persoane, majoritatea ofiteri ai armatei.

UPDATE 09:45 Luptele s-au reluat in Ankara, unde palatul prezidential a fost atacat de un bombardier F-16. Imagini postate cu cateva ore mai devreme aratau un zid uman facut in jurul cladirii de sustinatorii presedintelui Erdogan. De asemenea, sediul central al serviciului de informatii turc a fost atacat de elicoptere militare , insa seful serviciului, Hakan Fidan, este in siguranta, au afirmat surse oficiale pentru Reuters. Intre timp, Parlamentul a convocat o sesiune extraordinara.

 

UPDATE 09:10 Seful Statului major turc, generalul Hulusi Akar, a fost salvat din Baza Akincilar de langa Ankara in urma unei operatiuni speciale a fortelor guvernamentale, anunta CNN Turk. Akar ar fi fost sechestrat de pucisti in timpul loviturii de stat, astfel incat temporar a fost inlocuit cu generalul Umit Dundar. 

UPDATE 08:44 Din informatiile Serviciului de ambulanta "Semiluna Rosie", sunt peste 1000 de raniti in spitale - 800 la Ankara si 200 la Istanbul. Majoritatea - civili.

UPDATE 08:40 Aeroportul international Ataturk, din Istanbul, a fost redeschis, iar prima cursa a aterizat deja dupa tentativa esuata de lovitura de stat din noaptea de vineri spre sambata.
Autoritatile au anuntat ca aeroportul se afla sub controlul militarilor loiali Guvernului.

In plus, ele au anuntat ca circulatia tancurilor pe podurile peste stramtoarea Bosfor este interzisa, din motive de siguranta.

La Ankara, un inalt oficial turc a anuntat ca bombardamentele asupra Parlamentului continua. De asemenea, 13 militari care au incercat sa intre in Palatul Prezidential au fost arestati.

UPDATE 08:00 Ministrul Justitiei Bekir Bozdag a anuntat ca 754 de persoane, in principal ofiteri ai armatei, au fost retinute, sub acuzatia de lovitura de stat. Anterior, ministerul de Interne anuntase 336 de retineri, fiind mentionata o "organziatie terorista gulenista". Potrivit CNN Turk, printre cei retinuti s-ar numara mai multi generali si 29 de coloneli.


UPDATE 07:50 Cel putin 60 de oameni si-au pierdut viata la Ankara si sase la Istanbul in tentativa de lovitura de stat. Alte 150 de persoane au fost internate la Istanbul, dupa ce au fost ranite. Majoritatea victimelor sunt civili.

Erdogan, care se afla in vacanta la Marea Egee cand a fost lansat puciul, a zburat la Istanbul in cursul noptii si a aparut pe posturile de televiziune inconjurat de sustinatori, pe aeroportul pe care rebelii nu au reusit sa il securizeze.

Tentativa de lovitura de stat a fost “un act de tradare”, iar cei responsabili vor plati un pret greu, le-a spus el ulterior reporterilor, intr-o conferinta de presa convocata in graba. El a precizat ca au inceput deja arestari in randul ofiterilor si ca acestea vor permite o curatare a armatei.

Mai mult, el sustine ca a fost vizat de o tentativa de asasinare si a anuntat ca hotelul in care fusese cazat a fost bombardat.

UPDATE 06:50 Erdogan s-a folosit de internet si a cerut sprijinul simpatizantilor sai. Apoi, ar fi decolat spre Germania, sa ceara azil, dupa o presupusa tentativa de aterizare esuata la Istanbul. Intre timp, informatiile au iscat iadul la Ankara. 17 politisti ar fi murit in conflictele armate, potrivit agentiiilor de presa locale.

Tancurile au flancat cladirea Parlamentului din capitala Turciei, asaltata de bombe. S-a tras asupra civililor din strada, care s-au tarat in genunchi pentru a scapa cu viata. Presa internationala vorbeste despre un elicopter militar doborat de un F16 si despre starea generala de haos. Cu magazine devastate in goana dupa alimente si spaima teribila. Inclusiv in randul cetatenilor romani blocati pe teritoriul Turciei, care si-a inchis granitele, peste noapte.

Focurile de arma si bombardamentele au semanat panica ore in sir pe strazile din Istanbul si Ankara. Totul a plecat de la anuntul facut de un grup din armata turca, spre miezul noptii. Militarii sustineau ca au preluat puterea. Seful Statului Major si mai multi oficiali ar fi fost luati ostatici. Iar ambele poduri de pe Bosfor au fost inchise. Lumea a iesit sa protesteze.

Accesul la Facebook, Twitter si Youtube a fost restrictionat imediat, asa cum s-a mai intamplat in Turcia in momente de cumpana. In acelasi timp au aparut informatii cum ca elicopterele militare survoleaza atat Istanbulul, cat si Ankara si trag in oameni.

In capitala, gruparea militara rebela a preluat controlul asupra televiziunii de stat si a anuntat ca impune legea martiala drept raspuns la regimul Erdogan. Mai multe tancuri au plecat spre sediul Parlamentului, care a fost bombardat si de la sol si din aer, se pare, in timp ce demnitarii erau inauntru.

Presedintele a apelat - surprinzator pentru cenzura la care sunt supuse institutiile media din Turcia - la FaceTime pentru a trimite un mesaj poporului. Erdogan a vorbit apoi dintr-un loc nedivulgat publicului.

"Suntem alaturi de oamenii iesiti in strada, in toate orasele. Impreuna, le vom da o lectie celor care au planuit aceasta lovitura"

Seful statului a decolat spre Istanbul. Nu a putut ateriza, aeroportul fiind sub controlul rebelilor militari. S-a zvonit ca aeronava prezidentiala s-ar fi indreptat spre Germania.

In strada, turcii continau sa iasa cu miile in zonele fierbinti, chemati si de cei din randul bisericii. Care cereau revolta impotriva rebelilor. S-a protestat in piata Taksim din Istanbul ori pe strazile din Ankara, unde oamenii au fost atacati...inclusiv din elicoptere.

Initial s-a vorbit despre 17 politisti ucisi, insa spre dimineata agentiile de presa itnernationale au relatat ca sunt 42 de morti, in urma schimburilor de focuri. Un elicopter in care s-ar fi aflat capii loviturii de stat ar fi fost doborat de un avion F16.

Dupa ore intregi de haos, televiziunea turca si-a reluat emisia, iar un post privat a aratat imagini cu soldati arestati de politie. 120 de militari ar fi fost, in total.

UPDATE 03:07 Televiziunea privata turca NTV a difuzat imagini cu soldati pucisti dezarmati si arestati de politie, transmite agentia EFE, care scrie ca acestea par un semnal ce arata ca lovitura de stat din Turcia este pe cale sa esueze. In respectivele imagini, aparent filmate cu telefonul mobil, se vad politisti care insotesc militari arestati dupa ce probabil acestia din urma s-au predat.

UPDATE 03:05 Un ofiter recent inlaturat din pozitia de consilier juridic in cadrul fortelor armate, identificat ca Muharrem Kose, ar fi principalul planificator al loviturii de stat. Acesta ar fi fost ajutat de 46 de militari.

UPDATE 03:00 Imagini filmate in capitala Turciei, Ankara, arata multimea stransa in jurul unui tanc ce incearca sa treaca peste civili, relateaza Daily Mirror.Doi barbati au fost suprinsi in timp ce incercau sa urce pe tureta, pentru a-i opri pe soldatii dinauntru.Alti trei barbati incearca sa ii ajute pe cei doi.Intre timp, mai multi manifestanti se vad strangandu-se in jurul tancului.

UPDATE 02:55 Guvernatorul Istanbulului si purtatorul de cuvant al serviciilor de informatii turce au declarat ca tentativa de lovitura de stat a fost respinsa. Comandantul Armatei a 3-a, ce are cartierul general la Istanbul, a emis un ordin televizat ca toate trupele sa se intoarca in baraci. Potrivit postului de televiziune TRT, patru militari au fost arestati pentru tentativa de lovitura de stat, inclusiv unul de rang inalt. Anterior, agentia de presa Anadolu a anuntat ca in spatele tentativei se afla un fost general indepartat recent din functie de Guvernul de la Ankara.

UPDATE 02:50 Cladirea Parlamentului de la Ankara a fost bombardata sambata la primele ore, in contextul desfasurarii unei tentative de lovitura de stat in Turcia, informeaza Reuters, care citeaza agentia de presa oficiala Anadolu. Potrivit postului de televiziune Fox News, proiectilele au fost lansate de catre un elicopter.

UPDATE 02:40 Ministrul turc al justitiei Bekir Bozdag a declarat in cadrul unui interviu la televiziune ca membri ai miscarii loiale clericului Fethulah Gulen au fost implicati in tentativa de lovitura de stat militara care este in desfasurare in tara, relateaza Reuters. Situatia este foarte confuza in Turcia, dupa ce o factiune a armatei a anuntat ca a preluat puterea, in timp ce presedintele si premierul dau asigurari ca guvernul controleaza situatia.

UPDATE 02:35 Premierul turc, Binali Yildirim, a declarat sambata dimineata ca unii dintre liderii loviturii de stat au fost arestati, transmite agentia EFE. "Mai multi pucisti au fost arestati. Democratia va invinge" - este mesajul transmis de seful executivului de la Ankara. "Noaptea aceasta Turcia este treaza si in strada. Poporul ne-a dat puterea si numai el ne va inlatura", a mai spus el. In acelasi timp, postul CNN Turk a anuntat ca militarii s-au retras de la aeroportul Ataturk din Istanbul, unde se afla mii de manifestanti ce se opun loviturii de stat.

UPDATE 02:17 Scene de haos in Turcia, lumea se grabeste catre statii de benzinarie si magazine pentru a-si face provizii. Nu opresc nici macar la culoarea rosie, relateaza un martor pe Twitter.

UPDATE 02:15 Zaman Romania relateaza ca cei din randul moscheilor ii cheama pe turci in strada.

UPDATE 02:10 Avioane de lupta F-16 au doborat un elicopter militar, in care s-ar fi aflat sustinatori ai loviturii de stat din Turcia, anunta postul NTV citat de ITV. Operatiunea ar fi avut loc deasupra Ankarei.

UPDATE 02:09
17 politisti au fost ucisi in timpul derularii loviturii de stat din Turcia, relateaza AFP.

UPDATE 02:06 Scene surprinse de martori in Ankara: elicoptere militare trag in oameni pe strazi.

 

UPDATE 02:02 Armata turca a deschis focul asupra multimii stranse in Istanbul, pentru a protesta fata de lovitura de stat, a declarat un fotograf AFP aflat la fata locului, care evoca mai multe victime.

UPDATE 02:01 O factiune din armata turca a preluat controlul unor tancuri si le-a ordonat fortelor pe care le controleaza sa ocupe strazile dar acestea nu au reusit sa faca acest lucru in multe zone, a declarat vineri un oficial guvernamental de rang inalt, relateaza Reuters. Oficialul citat a spus ca insecuritatea va continua in urmatoarele 24 de ore, dar ca tentativa de lovitura de stat va fi dejucata si situatia va fi adusa sub control. El a recunoscut insa ca fortele de securitate se confrunta in continuare cu unele dificultati in unele sectoare din Ankara si Istanbul. Oficialul guvernamental da insa asigurari ca fortele loiale executivului incep sa redobandeasca controlul asupra elementelor care incearca sa rastoarne guvernul.

UPDATE 02:00 Elicoptere militare turce au deschis vineri noaptea focul asupra sediului din Ankara al Serviciului National de Informatii al Turciei, relateaza agentia de presa Anadolu, citata de Reuters.De asemenea, in centrul Ankarei au fost auzite doua explozii puternice.

UPDATE 01:57 Cel putin trei persoane au fost ranite la Istanbul, cand au incercat sa forteze un baraj al armatei si sa traverseze unul dintre podurile peste stramtoarea Bosfor, relateaza Sky News. Podurile sunt inchise, iar in oras au fost impuse restrictii de circulatie.

UPDATE 01:53 Tancuri pe strazile din Istanbul. Sursa foto: Getty/AFP

UPDATE 01:50 Presa turca anunta ca schimburi de focuri de arma se aud in jurul Parlamentului si in zona palatului prezidential din Ankara. Ambele institutii sunt inconjurate de tancuri. Intre timp, un parlamentar a publicat pe Twitter o fotografie cu manifestanti in fata sediului Legislativului.

UPDATE 01:40 Elicoptere militare au deschis asupra sediului serviciilor turce de informatii si au lansat doua rachete asupra sediului televiziunii de stat TRT.

UPDATE 01:35 Inaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa si de Securitate Federica Mogherini indeamna, intr-un mesaj postat pe Twitter in noaptea de vineri spre sambata, la "retinere si respect fata de institutiile din Turcia".

UPDATE 01:30 Potrivit unui oficial guvernamental turc, presedintele Recep Tayyip Erdogan este intr-o "locatie sigura", fara a oferi mai multe detalii, informeaza agentia DPA.

UPDATE 01:24 Cladirea parlamentului turc a fost inconjurata de tancuri care au deschis focul vineri noapte, sustine un martor citat de Reuters.

UPDATE 01:22 Focuri de arma au fost semnalate vineri noaptea la aeroportul international din Istanbul transmite Reuters.

UPDATE 01:20 Numerosi turci au inceput sa se stranga in piata Taksim, din Istanbul, in timp ce armata da o lovitura de stat la Ankara, relateaza The Guardian. “Restaurantele si magazinele se inchid, se intampla ceva in Piata Taksim, iar bulevardul Tarlabashi pare inchis”, a declarat jurnalistul The Guardian Ghaith Abdul-Ahad, aflat la Istanbul. “Masinile claxoneaza si conduc pe contrasens. Multi oameni merg spre si dinspre Taksim, exista un sentiment de agitatie, iar oamenii isi verifica telefoanele si asculta la radio”, a adaugat el.

UPDATE 01:15 Un inalt oficial turc a declarat ca nu pare sa existe un sprijin larg in cadrul armatei turce pentru tentativa de lovitura de stat in curs de desfasurare vineri noapte, informeaza Reuters. El nu a oferit mai multe detalii, dar comentariile sale se fac ecoul celor ale presedintelui Tayyip Erdogan, care a declarat mai devreme ca puciul este o incercare a unei mici factiuni din interiorul armatei si ca i se va pune capat in curand.

UPDATE 01:10 Reuters relateaza ca un elicopter militar a deschis focul deasupra capitalei

UPDATE 01:10 Cel putin un civil a fost ranit de focuri de arma in cladirea televiziunii TRT, controlata de pucisti, relateaza Hurriet Daily News. CNN Turcia difuzeaza imagini din zona.


UPDATE 01:00 O explozie puternica s-a auzit in sediul televiziunii de stat de la Ankara, relateaza CNN Turk. Anterior, armata a anuntat ca a preluat controlul asupra televiziunii. Strazile din Ankara si Istanbul sunt impanzite de militari si de tancuri. Potrivit presei, in capitala tarii se dau lupte intre politie si militarii pucisti.

UPDATE 00:55 Germania i-a refuzat dreptul de a ateriza presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relateaza MSNBC. El a incearcat sa obtina azil in tara occidentala dupa ce i s-a refuzat aterizarea la Istanbul.

UPDATE 00:45 Potrivit postului MSNBC, care citeaza oficiali americani, Erdogan se afla in aceste momente in avion si se indreapta in Germania, pentru a cere azil.

UPDATE 00:40 O televiziune turca a difuzat imagini cu Erdogan tinand o declaratie de presa prin face time. Spune ca este in control si ca ii va pedepsi pe liderii loviturii de stat. A denuntat lovitura de stat din partea minoritatilor din armata si a chemat poporul sa iasa in strada.  O sa trecem peste asta, a mai adaugat el.

UPDATE 00:36 Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan ar fi fugit din tara, la bordul unui avion privat, in urma tentativei de lovitura de stat, relateaza Daily Mirror, citand presa turca.

UPDATE 00:30 Armata a anuntat intr-un comunicat citit la televiziunea nationala ca Turcia este “condusa in prezent de Consiliul Pacii, care va asigura siguranta populatiei”, relateaza Sky News.

UPDATE 00:28 Oamenii au inceput sa isi faca provizii de apa si alimente de baza, pentru ca se asteapta la penurii in perioada urmatoare.

UPDATE 00:27 Tancuri filmate pe strazi in Ankara. Imaginile au fost publicate pe Twitter

UPDATE 00:25 Secretarul de stat american, John Kerry, a declarat ca spera la pace si continuitate in Turcia.

UPDATE 00:24 Moscova cere Turciei sa evite o varsare de sange.

UPDATE 00:23 Accesul la Facebook, Twitter si Youtube a fost restrictionat in Turcia, au anuntat vineri seara grupuri de monitorizare a internetului citate de Reuters.

UPDATE 00:20 Toate zborurile de pe Aeroportul International Ataturk au fost anulate, a declarat vineri un martor pentru Reuters, dupa ce armata a anuntat ca a preluat controlul asupra Guvernului.

UPDATE 00:10 Armata turca a anuntat ca impune legea martiala in tara, a preluat controlul asupra televiziunii de stat TRT si a anuntat restrictii de circulatie, relateaza Reuters.

UPDATE 00:08 Presa turca anunta ca mai multi militari au intrat in sediul partidului de guvernamant, AKP, din Istanbul si au cerut oamenilor sa plece, relateaza Sky News.

UPDATE 00:05 Cel putin un elicopter a deschis focul la Ankara, unde o lovitura de stat de este in curs, martori vorbesc de lupte intre armata si politie, iar presa scrie ca s-ar fi auzit o explozie.

UPDATE 00:04 Podurile de peste stramtoarea Borsfor au fost inchise, iar orasul este survolat de elicoptere militarae care zboara la joasa altitudine.

UPDATE 00:03 Pe strazi circula tancuri, iar mai multe ciocniri ar fi avut loc intre militarii pucisti si politie. Retelele de socializare si posturile de televiziune din tara au fost inchise. Armata a dat publicitatii un comunicat prin care a anuntat ca a preluat controlul in tara. Seful Statului Major si mai multi politicieni au fost luati ostatici.

UPDATE 00:02 Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-ar afla la Bodrum, in concediu, si este in siguranta, au declarat surse apropiate Presedintiei. El urmeaza sa faca o declaratie in legatura cu lovitura de stat din tara.

UPDATE 00:00 Seful Statului Major Interarme turc a fost luat ostatic de armata si dus la o baraca militara, in cursul tentativei de lovitura de stat din tara, relateaza Sky News. Potrivit militarilor, mai multi lideri politici ar fi in arest.

UPDATE 23:50 Armata turca a anuntat ca a preluat puterea in Turcia pentru a restabili ordinea si mentine drepturile omului, potrivit unui comunicat citat de canalele TV turce, informeaza Reuters si DPA. Intr-un comunicat trimis prin e-mail si citat de canalele TV din Turcia, armata a declarat ca toate relatiile externe existente ale Turciei vor fi mentinute si statul de drept va ramane prioritar.



UPDATE 23:30
Prim-ministrul turc a denuntat o "tentativa ilegala" a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după inchiderea partiala in directia Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul, potrivit unui canal de televiziune, informeaza AFP si Reuters.

Focuri de arma se auzeau vineri la Ankara, a declarat un martor pentru Reuters, iar avioane si elicoptere militare survolau capitala turca.

Premierul Binali Yildirim afirma ca un grup de militari din cadrul armatei turce participa la ceea ce pare sa fie o lovitura de stat, relateaza The Associated Press

"Este corect ca a existat o tentativa", a declarat Yildirim pentru postul NTV.

Premierul turc nu a oferit alte detalii, dar a subliniat ca Turcia nu va permite vreo "initiativa care sa intrerupa democratia".

Martori oculari au declarat pentru Reuters ca elicoptere survolau, de asemenea, Istanbulul, cel mai mare oras din Turcia.

Potrivit postului NTV, ambele poduri de peste Bosfor, care desparte partea europeana si cea asiatica a metropolei turce, au fost inchise.

Era neclar, imediat, daca evenimentele din cele doua orase aveau vreo legatura.

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Impacare intre Putin si Erdogan, dupa mai bine de jumatate de an. Rusia elimina sanctiunile turistice la adresa Turciei
Impacare intre Putin si Erdogan, dupa mai bine de jumatate de an. Rusia elimina sanctiunile turistice la adresa Turciei

Rusia si Turcia discuta din nou la cel mai inalt, pentru prima data dupa doborarea unui avion militar rusesc de catre fortele militare ale Ankarei in noiembrie anul trecut.

Atentat sinucigas pe aeroportul Ataturk, soldat cu cel putin 31 de morti si 120 de raniti. Reactia presedintelui Erdogan
Atentat sinucigas pe aeroportul Ataturk, soldat cu cel putin 31 de morti si 120 de raniti. Reactia presedintelui Erdogan

Trei teroristi kamikaze s-au detonat, marti seara, la aeroportul Ataturk din Istanbul. Potrivit primelor informatii, sunt aproape 31 de morti si 120 de raniti.

Turcia, dispusa sa-i plateasca despagubiri Rusiei. Ce i-a scris Recep Erdogan lui Vladimir Putin
Turcia, dispusa sa-i plateasca despagubiri Rusiei. Ce i-a scris Recep Erdogan lui Vladimir Putin

Ankara este pregatita sa achite despagubiri Moscovei, daca este nevoie, pentru daunele provocate in urma doborarii avionului Su-24 in noiembrie trecut la frontiera turco-siriana, relateaza marti agentia rusa de presa RIA Novosti.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.