Jaf de proportii, pus la cale de 3 romani in Dubai. Au furat bijuterii in valoare de 2,6 milioane de euro

×
Codul embed a fost copiat

Politia din Dubai a arestat trei romani care au colaborat cu complici, in Franta, pentru obliga sub amenintarea cu violenta un bijutier libanez sa le dea diamante, aur si certificate aferente in valoare de 12 milioane dirhami EAU (2,6 milioane de euro).

Potrivit ziarului guvernamental The National din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite (EAU), seful Politiei din Dubai, generalul-maior Khamis Al Muzeina, a declarat marti intr-o conferinta de presa, in care a oferit numeroase detalii, dar nu si identitatea celor implicati, ca proprietarul libanez al magazinului, M.A., a fost tinut ostatic la Paris pana cand i-a autorizat pe barbati sa ridice "marfa".

"Un barbat care s-a prezentat ca fiind Christopher a venit la sediul magazinului, in zona Nayef, si i-a spus angajatului B.S. ca este un expert venit sa evalueze marfa din magazin, in urma unui acord cu M.A.", a continuat generalul.

"Christopher, care a fost identificat ulterior ca F.K., s-a dus la magazin cateva zile mai tarziu si a impachetat 6,5 kilograme de bijuterii, in valoare de aproximativ 12 milioane de dirhami EAU, pentru a fi luate mai tarziu de alt suspect", a adaugat seful politiei.

Insa patronul magazinului a anuntat ulterior ca a fost amenintat cu o arma si obligat sa autorizeze "tranzactia", potrivit lui Al Muzeina. "Dupa ce suspectii au primit marfa, barbatii din Paris l-au eliberat pe proprietar, care l-a sunat imediat pe angajatul sau sa-i ceara sa anunte autoritatile ca a fost jefuit", a declarat generalul.

Citește și
Dubai vazut de sus
"O nationalitate superba". Povestea romanilor din Dubai care au ajuns sa fie considerati cei mai buni dintre cei mai buni
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Oficialul a anuntat ca F.K., M.K. si F.A. au fost arestati la mai putin de trei zile de la comiterea infractiunii, pe 12 decembrie. "L-am detectat pe F.K. la locuinta sa, in Jumeirah Lakes Towers, unde am confiscat unele dintre bijuterii", a declarat el, adaugand ca acesta i-a condus pe anchetatori la ceilalti doi suspecti. "Am gasit restul marfii la resedinta lui M.K. in Dubai", a precizat seful politiei.

Cazul a fost incredintat procuraturii, scrie ziarul.

Autoritatile din Dubai coopereaza cu Interpolul si autoritatile din Franta pentru prinderea complicilor care au facilitat frauda din Paris, potrivit site-ului Sahilonline.org.

Bijutierul libanez se afla in vacanta in tara sa cand a primit un apel telefonic si a crezut ca este vorba despre un potential cumparator, iar persoana care l-a sunat l-a chemat la Paris sa discute detaliile afacerii, a precizat Al Mazeina in conferinta de presa de marti, citat de site.

Dupa ce a ajuns la Paris, el s-a intalnit cu persoana care l-a sunat, care i-a spus ca va trimite un expert la Dubai sa aleaga si evalueze bijuterii. Bijutierul si-a sunat angajatul de la magazinul din Dubai si l-a informat despre aranjament, potrivit aceleiasi surse. "Expertul" a sosit la magazin pe 9 decembrie si a petrecut doua zile evauand bijuterii. Pe 11 decembrie a ales bratari, inele si cercei cantarind in total 6,5 kilograme, le-a pus intr-o valiza si a lasat-o la magazin sa fie ridicata ulterior. in aceeasi zi, un barbat care s-a prezentat ca fiind Dennis, l-a sunat pe angajat si au stabilit o intalnire sa ia valiza.

Intre timp, la Paris, bijutierul a fost invitat sa-l intalneasca pe cumparator la un hotel. Dupa ce a ajuns la hotel impreuna cu fiul sau, a fost obligat, sub amenintarea cu violenta, sa-i spuna angajatului de la Dubai ca a primit o suma de bani in schimb si sa predea bijuteriile si documentele aferente de certificare lui Dennis, care a luat valiza si aplecat, potrivit aceleeiasi surse.

Banda a marturisit ca urma sa scoata din tara bunurile furate cu ajutorul unor femei. Una dintre femei nu se mai afla in tara, iar politia coopereaza cu Interoplul pentru ca aceasta sa revina in Emiratele Arabe Unite, potrivit site-ului.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Drumul Andreei de la
Drumul Andreei de la "Miss Podgoreanca" la o cariera de succes in Dubai. Cati bani castigi dupa ce invingi prejudecatile

Romancele au fost intotdeauna un etalon de frumusete, peste tot in lume. Imaginea femeii de succes, moderna si puternica, este imprumutata in Dubai de o romanca.

"O nationalitate superba". Povestea romanilor din Dubai care au ajuns sa fie considerati cei mai buni dintre cei mai buni

Romanii sunt peste tot in lume, dar putine sunt locurile in care auzi numai cuvinte de lauda, in care succesul si talentul se suprapun pe calitatea de roman. Dubai e unul dintre acestea

Mircea Geoana despre vacanta lui Ponta in Dubai:
Mircea Geoana despre vacanta lui Ponta in Dubai: "Nu i-a facut bine". Ce spune despre viitorul politic al premierului

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, marti, ca vacanta pe care Victor Ponta a petrecut-o in Dubai dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale nu i-a facut bine acestuia, el aratand ca Ponta trebuie sa faca o analiza despre acest episod.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.