Germania il avertizeaza pe Erdogan: "Reintroducerea pedepsei cu moartea inseamna sfarsitul negocierilor de aderare la UE"
Reintroducerea in Turcia a pedepsei cu moartea, posibilitate la care s-a referit duminica presedintele Recep Tayyip Erdogan dupa un puci esuat, ar insemna 'sfarsitul negocierilor de aderare' ale Ankarei la Uniunea Europeana.
Declaratia a fost facuta luni purtatorul de cuvant al guvernului german, Steffen Seibert, informeaza DPA si AFP.
'Germania si UE au o pozitie clara: respingem categoric pedeapsa cu moartea', a declarat Steffen Seibert intr-o declaratie de presa. 'Introducerea pedepsei cu moartea in Turcia ar avea drept consecinta (pentru Ankara) sfarsitul negocierilor de aderare la Uniunea Europeana', a avertizat el.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
si sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, a reamintit luni Turciei ca si-a luat niste angajamente, conform Conventiei Europene a Drepturilor Omului si in calitate de membru al Consiliului Europei, ca nu va reintroduce pedeapsa cu moartea. 'Nicio tara nu poate deveni stat membru al UE daca introduce pedeapsa cu moartea', a avertizat ea, potrivit de Reuters.
Mogherini a reamintit ca Turcia este stat membru al Consiliului Europei si semnatara a Conventiei Europene a Drepturilor Omului, care interzice pedeapsa capitala pe Batranul Continent. 'Turcia este o parte importanta a Consiliului Europei si se afla sub incidenta Conventiei Europene a Drepturilor Omului, care este foarte clara in ceea ce priveste pedeapsa cu moartea', a spus ea.
Negocierile dintre Turcia si UE au inceput in urma cu aproximativ 10 ani, insa multe tari membre ale blocului comunitar s-au opus aderarii acestei tari, aminteste DPA.