Esti obez? Platesti dublu pe cursele Air France-KLM

persoane obeze

Mai precis, persoanele obeze ce nu incap intr-un singur scaun si care-si vor face o rezervare de la 1 februarie pentru curse programate dupa 1 aprilie, vor avea de platit contravaloarea pretului pentru doua bilete.

„Decizia a fost luata din ratiuni de securitate”, a comentat purtatorul de cuvant al Air France. Practic, persoanele cu kilograme in pus vor cumpara doua locuri unul langa altul si-si vor cupla centura de siguranta la una dintre extremitatile scaunelor.

Potrivit normelor de zbor in vigoare, latimea scaunului din avion este de 43 de centimetri in cazul curselor obisnuite si de 44 de centimetri in cazul avioanelor transatlantice.

Pasagerii obezi ar putea primi inapoi o suma de bani, asta numai in cazul in care in avion nu au fost ocupate toate locurile. 

Air France si KLM au fuzionat in 2004, dar au decis sa functioneze sub branduri separate.

Citește și
Ryanair
O companie aeriana low cost vrea sa introduca taxa pe obezitate
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Air France dezminte intr-un comunicat faptul ca ar obliga clientii obezi sa plateasca un al doilea bilet. Compania sustine ca, din 1 februarie 2010, persoanele corpolente care calatoresc la clasa economica si care au ales sa achizitioneze 2 locuri, pot solicita rambursarea banilor platiti pentru al doilea loc. Cu o conditie insa: sa nu fie ocupata 100% clasa economica.

Incepand cu 2005, Air France le ofera pasagerilor obezi posibilitatea de a cumpara un al doilea loc pentru a le asigura un  confort sporit si mai multa siguranta. Acest al doilea loc beneficiaza de o reducere de 25%, mai sustine compania.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Barbatii obezi au mai putine sanse sa devina tati
Barbatii obezi au mai putine sanse sa devina tati

Domnii care isi doresc sa devina tati ar trebui sa isi supravegheze atent silueta. Mai ales dupa ce oamenii de stiinta australieni au descoperit ca obezitatea afecteaza serios fertilitatea masculina.

O companie aeriana low cost vrea sa introduca taxa pe obezitate
O companie aeriana low cost vrea sa introduca taxa pe obezitate

Intr-o noua manevra menita sa contracareze recesiunea, sefii companiei aeriene low cost Ryanair vor sa impuna o taxa pentru surplusul de greutate.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.