Barack Obama a cedat si a inceput sa planga in timpul unui discurs despre controlul armelor de foc in SUA. Ce a anuntat

Ultimul update: Vineri 08 Ianuarie 2016 07:08
Data publicarii: Marti 05 Ianuarie 2016 19:42
Categorie: Internaţional

Barack Obama a vorbit intr-un discurs emotionant despre "nevoia urgenta" de a lupta pentru "reducerea violentei cu arme de foc" in SUA, relateaza CNN.

Presedintele Statelor Unite a inceput sa planga in momentul in care a inceput sa vorbeasca despre cazurile de copii morti in atacuri armate.

“De cate ori ma gandesc la acei copii ma apuca furia. Si asta se intampla zilnic pe strazile din Chicago”, a declarat presedintele american, care nu si-a putut stapani lacrimile.

“Cred ca putem gasi cai de a reduce violenta cu arme de foc intr-un mod care sa fie conform cu Al Doilea Amendament”, a spus el, facand referire la dreptul de a purta arme prevazut de Constitutia SUA.

Barack Obama a lua cuvantul la Casa Alba la ora 11.40 pentru prezenta un ansamblu de masuri care sa reglementenze mai bine circulatia si folosirea armelor de foc care fac anual aproximativ 30.000 de morti in Statele Unite.

Presedintele american a fost prezentat inainte de discurs de catre Mark Barden, al carui fiu Daniel a fost ucis in masacrul de la scoala Sandy Hook din Connecticut, in 2010.

Dupa o suita nesfarsita de incidente armate si presiuni zadarnice asupra unui Congres dominat de republicani, Obama a decis sa recurga la decrete excutive.

"Aceste recomandari nu doar ca se incadreaza in prerogativele mele, dar sunt sustinute de majoritatea covarsitoare a americanilor, chiar si de catre cei care detin deja arme", a spus Obama.

Generalizarea obligatiei de a verifica antecedentele judiciare si psihiatrice ale unui cumparator potential este principala masura anuntata de presedinte.

Seful executivului american arunca astfel subiectul in inima campaniei electorale pentru Casa Alba. Candidatii republicani avertizeaza la unison ca, odata alesi, vor anula imediat masurile luate de presedintele Obama.

Decizia presedintelui a agitat spritele la cel mai mare show cu vanzare de arme, organizat in aceste zile in statul Virginia.
 

Obama anunta astazi noile masuri impotriva armelor de foc. Persoanele vizate de deciziile

Obama anunta astazi noile masuri impotriva armelor de foc. Persoanele vizate de deciziile "de bun simt" ale presedintelui

italian

Un italian a murit în atacul de pe Rambla în fața soției și copiilor săi

Stare de urgenţă în Portugalia din cauza incendiilor masive

Momentul în care un suspect este ucis după al doilea atac terorist din Spania

julia monaco

Tânăra care a supraviețuit în 3 atacuri teroriste în 3 luni. Mărturia turistei

Cum a fost pus la cale atentatul din Barcelona. Mesajul adolescentului suspect

Atac în Finlanda. Doi morți și 6 răniți de un atacator care i-a înjunghiat pe stradă