Hotelul din Bombay in care se afla 200 de ostatici a luat foc!

×
Codul embed a fost copiat

Incendiul s-a declansat joi, in timpul operatiunii de eliberare a celor 200 de ostatici, conduse de fortele de ordine indiene.


In timpul oreratiunilor de salvare mai multe focuri de arma au putut fi auzite dinspre aripa de nord-vest a hotelului de lux. Mai mult decat atat, pe ferestrele unei camere aflate la etajul patru al hotelului iesea fum, flacarile fiind vizibile din interiorul cladirii.

Un reprezentant al politiei din Bombay a declarat ca fortele de ordine reusisera sa elibereze 14 persoane, inainte de izbucnirea incendiului.

Aproape 200 de persoane se aflau in continuare, joi, in incinta unui hotel de lux din Bombay, a anuntat un reprezentant al hotelului, dupa atacurile de miercuri seara comise de persoane inarmate care au luat ostatici cetateni straini.

Potrivit lui unui oficial indian, circa 380 de persoane se aflau in momentul atacului in cladirea hotelului Trident. Hotelul Taj Mahal, aflat in apropiere, a fost de asemenea tinta atacurilor.

Citește și
Atac terorist in India
Soarta unor europarlamentari, necunoscuta dupa atacurile din India
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Inca trei explozii s-au produs in orasul Bombay, care se afla sub asediu de aproape 24 de ore. Cele mai multe victime sunt turisti, iar martorii spun ca atacatorii "vaneaza persoanele care au pasaport strain". Vezi video-ul cu harta atacurilor.

Au vrut pe oricine cu pasapoarte englezesti sau americane. Cred ca erau vanatori straini.
Om de afaceri cazat la Taj Mahal
Un cetatean italian, unul britanic, un altul japonez si un australian figureaza printre strainii ucisi in atentatele coordonate de miercuri seara din Bombay, anunta AFP.

UPDATE: Ministerul italian de Externe a anuntat ca un cetatean italian figureaza printre victime.
La Tokyo, Mitsui Marubeni Liquefied Gas a confirmat ca unul dintre angajatii sai japonezi, Hisashi Tsuda, in varsta de de 38 ani, a fost ucis.

UPDATE 2: Atacurile au fost revendicate de gruparea Deccan Mujahedin, care a transmis mesaje mai multor redactii din Bombay. Unul dintre teroristi a declarat ca acestia vor "eliberarea tuturor mujahedinilor inchisi in India".

Unitatea de criza a putut confirma decesul unui compatriot in atentatele care s-au produs la Bombay.
Comunicat al autoritatilor italiene
Ranitii sunt originari din Australia, Statele Unite, Spania, Norvegia, Canada si Singapore. De asemenea, sapte britanici figureaza printre raniti, conform aceleiasi surse.

Printre persoanele retinute in doua hoteluri de lux din Bombay se mai afla zece japonezi, a anuntat joi Guvernul nipon. Acestia sunt inca blocati in hotelurile Oberoi Trident si Taj Mahal si nu pot iesi, deoarece persoane inarmate inca se afla acolo, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Takeo Kawamura. El a subliniat ca acestia nu sunt tinuti ostatici si se simt bine.

UPDATE 3: Peste o suta de oameni au fost ucisi si aproape 300 raniti in seria de zece atacuri teroriste executate simultan. Au fost vizate locuri foarte aglomerate si, mai ales, frecventate de turisti occidentali: gari, hoteluri, cafenele si chiar spitale. De altfel, printre victime se numara si straini. Politia si armata indiene au intervenit in forta pentru anihiliarea teroristilor. Atentatele au fost condamnate cu fermitate de toate cancelariile lumii.

Din cauza situatiei incerte, companiile aeriene internationale au anulat majoritatea curselor cu destinatia Mumbay, in timp ce orasul este izolat de restul Indiei prin barajele politiei si ale armatei.

Haosul s-a instaurat la putin timp dupa ora locala 22:30, 19:30 ora Romaniei. Agresorii au navalit in sala de asteptare a garii centrale din Bombay, si-au descarcat armele si au aruncat grenade.

In acelasi timp, scene similare se petreceau in trei hoteluri de lux si la o cafenea, unde teroristi inarmati pana-n dinti au deschis focul la intamplare asupra oamenilor. Altii strabateau in masini orasul si aruncau grenade pe strazi.

Aceste atacuri oribile din Bombay vor primi un raspuns pe masura.
Premierul englez Gordon Brown
In doua dintre hotelurile atacate, agresorii au luat si ostatici, in special turisti cu pasapoarte britanice si americane. "Sunt tineri, aproape niste pustani, poarta blugi si tricouri", i-a descris pe atacatori un eurodeputat britanic, supravietuitor al atacului.

Intreaga noapte, orasul a rasunat in schimburile intense de focuri intre teroristi si politie. Printre cei rapusi in ploaia de gloante s-a numarat si seful brigazii anti-tero din Bombay.

Mult dupa miezul noptii, cladirea somptuosului hotel Taj Mahal - care atrage celebritati din lumea intreaga - a fost incercuita de unitati de elita. Imediat dupa ce agentii au luat cu asalt hotelul, a avut loc o explozie, iar la etajele superioare a izbucnit un incendiu puternic.


Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
80 de morti si 250 de raniti intr-un atac terorist produs in Bombay
80 de morti si 250 de raniti intr-un atac terorist produs in Bombay

Cel putin 80 de persoane au murit si alte 250 au fost ranite in mai multe explozii coordonate si focuri de arma produse in capitala economica a Indiei.

Soarta unor europarlamentari, necunoscuta dupa atacurile din India
Soarta unor europarlamentari, necunoscuta dupa atacurile din India

Doi europarlamentari s-au refugiat din calea teroristilor care au deschis focul in hotelul Taj Mahal, miercuri seara, insa soarta lor este necunoscuta.

Istoricul atentatelor din India din ultimii cinci ani
Istoricul atentatelor din India din ultimii cinci ani

Ultimele atacuri teroriste care au avut loc in India au socat opini publica si au aratat inca odata starea de insecuritate care caracterizeaza aceasta tara.

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.