"Teapa" luata de o familie la un hotel de 3 stele de pe litoralul romanesc. Ce au mai gasit in camera, pe langa gandaci

×
Codul embed a fost copiat

Suntem in plin sezon de concedii, iar cei care au platit un sejur vor ca agentii de turism sa le respecte drepturile si sa le ofere conditii adecvate pentru banii dati.

Peste doua sute de mii de oameni au fost in acest weekend pe litoralul romanesc.

Turistii ghinionisti, care au avut experiente neplacute in vacanta, ne pot scrie si ne pot trimite imagini. Cativa dintre ei, care au vrut sa se relaxeze pe litoralul nostru, ne-au spus ca au gasit gandaci, lenjerii patate si mizerie in camere. Iar Inspectorul Vacanta a fost acolo si a stat de vorba cu ei si cu hotelierii. Urmariti un material realizat cu camera ascunsa.

"Gandaci pe masa, hotel de trei stele. Hii, vai. Ce avem in camera. Carcalaci. Calca-l!

Acesti musafiri nepoftiti pot taia oricui cheful de vacanta. Aceasta familie se plange ca a trait un cosmar la hotelul Balada din Saturn, cotat cu 3 stele. Si nu doar gandacii le-au stricat oamenilor buna dispozitie. Turistii ne-au povestit un lung sir de nereguli, care le-au lasat un gust amar.

Citește și
gunoi litoral
Litoralul, o scrumiera uriasa si depozit de deseuri. Turistii isi recunosc vina: Daca au aruncat altii, aruncam si noi
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

"Lenjeria am pus-o peste a lor. Aoleu, acum am vazut-o pe asta, ia uite. Oribil si bataie de joc, la banii pe care ii ceri. E oribil, iti iei mare teapa. La 250 de lei camera, la 3 stele nu mi se pare normal sa gasesti asa. Ia uite si aici."

Si astfel, sejurul pe care l-au asteptat un an intreg a fost un fiasco. Nimic din ce au gasit in camera nu corespundea cu ce li s-a promis, atunci cind au cumparat vacanta.

“Ia uite aici ce e! Mama, ia uite puf ce e aici, jeg ! Sa nu pui mana pe acolo ca e mizerie.

“ A scos o placa de la cada si miroase aici de la canalizare direct.

“ Curge dar nu ai perdeluta, se uda toata baia cand faci dus. Si asta uitati-va cum este, pietrificat”

In concluzie, totul scartaie … si la propriu si la figurat.

- Asta e zgomotul pe care trebuie sa il faci pt ca daca inchizi normal nu merge. Asa trebuie sa se inchida, sa stie lumea ca am venit in camera la 12 noaptea.

Cazati la etajul 8, oamenii s-au trezit ca si lifturile au probleme. Opresc la fiecare nivel, de multe ori urca in loc sa coboare ori se blocheaza.

 - Am stat o data 5 minute in lift. Asa opreste asta din etaj in etaj. De la 13, in etaj in etaj, aici poate o fi cineva. Nu e nimeni, surpriza. De la 13 si pana la urma m-am lipsit, am luat-o pe scari.

Iar aventura cu liftul poate deveni extrem de neplacuta atunci cind in joc este chiar masa de dimineata. Odata ajunsi la restaurant, mai toate farfuriile de la bufetul suedez erau deja goale.

- Nici branza, nici unt, nici ... Atata, varza.
- Oua ochiuri mai aduceti?
- Nu mai sunt.

- Mereu se intampla asa cand ajungem la 8:30 nu mai gasim.
- Oua mai aveti?
- Maine!
- Eu as vrea azi


Imaginea dezolanta de pe holuri a contribuit si ea la ratarea vacantei.

- Uite mocheta, mai bine lasau gresie si o stergeai de doua ori pe zi si aia era.  Asa e peste tot, tot holul.

- Uitati ... hotel de trei stele. Banuiesc ca a cazut cineva, nu era asa ieri.

Fata in fata cu supararile oamenilor dar si cu echipa Stirilor PRO TV, conducerea hotelului a sustinut contrariul: turistii sunt mai degraba multumiti de conditiile de cazare.

George Dragota, manager hotelul Balada: Eu va spun ca am primit perne noi, nu are cum sa fie perna galbena. Care este interesul meu? Sa piarda o jumatate de ora pe hol in loc sa faca 2-3 camere? Eu asta le-am spus sa faca urgentele. Eu incerc sa fac vacantele oamenilor frumoase. Sunt si pro si contra, acum nu transformam hotelul Balada intr-o ghena."

La doar cativa pasi de Balada, turistii cazati la Sirena au si ei reclamatii. Desi hotelul a fost renovat recent si arata mai bine decat altele, mai sunt multe de facut. Aparatele de aer conditionat, de pilda, par sa nu functioneze la parametri ceruti, la hotelul Siret din Saturn.

"- Nu la cote normale. Ia uitati-va, vi se pare ca sunt 15 grade?
- L-ati pus la 15 grade ca sa faca racoare cat de cat.
- Zice ca avem climatizare in camera, dar nu functioneaza.

Si daca numai climatizarea ar fi problema…

- Mancarea e jalnica. Ca si cum te-ai duce la supermarket si ti-ai cumpara doua felii de mezeluri cu branza, asta nu e mancare. Ma refer la micul dejun.

Hotelurile Balada si Sirena fac parte din grupul THR Marea Neagra SA care detine 24 de unitati hoteliere in 4 statiuni de pe litoral: Eforie Nord, Eforie Sud, Venus si Saturn.

 

Narcisa Mosoiu, director general adjunct THR Marea Neagra SA: "Pentru pregatirea sezonului turistic 2016 s-au efectuat lucrari de investitii si de reparatii si s-au achizitionat dotari noi, pentru a remedia deficientele constatate in anii anteriori.  Nu toate persoanele cu care venim in contact respecta, la randul lor, nivelul impus si conditiile oferite, astfel incat facem toate eforturile ca, la ritmul de cerinte, sa raspundem prin cel mai bun serviciu turistic posibil. Suntem deschisi oricaror sesizari, mai ales celor depuse cu buna-credinta, deoarece ne ajuta in scopul nostru. Turistii ne sunt parteneri in demersul de a imbunatati constant calitatea serviciilor."

Hotelierii au asadar cea mai mare responsabilitate dar si statul trebuie sa fie cu ochii pe ei. Autoritatea Nationala de Turism e obligata sa verifice, periodic, toate unitatile din turism.

Anca Nedea, presedinte ANT: Cu 12 oameni pe control si 12 pe autorizare la nivelul romaniei, si cu o crestere extraordinara de structuri de primire. Aaaa, e foarte greu ! hai sa fim seriosi, nu e realist.

Ceva trebuie insa facut pentru ca turistii sa aiba vacantele la care au visat un an intreg ! Este foarte adevarat ca nu pot fi conditii de lux la 2 sau 3 stele dar curatenia, mancarea de calitate si serviciile impuse prin clasificare, sunt absolut obligatorii.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Hotelurile din Mamaia si Vama Veche in care copiii nu au voie. Ce pot face turistii intr-un hotel
Hotelurile din Mamaia si Vama Veche in care copiii nu au voie. Ce pot face turistii intr-un hotel "adults only"

CITESTE AICI

Litoralul, o scrumiera uriasa si depozit de deseuri. Turistii isi recunosc vina: Daca au aruncat altii, aruncam si noi
Litoralul, o scrumiera uriasa si depozit de deseuri. Turistii isi recunosc vina: Daca au aruncat altii, aruncam si noi

Cu totii ne dorim un litoral curat, dar uitam ca tine de fiecare dintre noi ca plajele, falezele sau spatiile publice sa arate civilizat.

CAMERA ASCUNSA. Asa arata un hotel de pe litoral in pozele de prezentare. Surpriza pe care o gasesc insa turistii
CAMERA ASCUNSA. Asa arata un hotel de pe litoral in pozele de prezentare. Surpriza pe care o gasesc insa turistii

Vara e aproape, iar valurile ne imbie la o baie de vis. Dar ca toate acestea sa devina amintiri placute, mare grija la ofertele, mult prea atragatoare, de pe litoralul romanesc.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.