Ministerul Economiei a lansat Programul "Prima Masina Noua". Conditiile in care tinerii isi pot cumpara un autoturism

Ultimul update: Joi 09 Octombrie 2014 06:59
Data publicarii: Luni 06 Octombrie 2014 12:29
Categorie: Financiar

De la 1 noiembrie, romanii ar putea sa-si cumpere masini cu credite garantate de stat. Ministerul Economiei a dat, luni, startul programului "Prima Masina Noua".

Pot cere bani cei care n-au avut niciodata, pe numele lor, un autoturism nou. Dosarele vor fi insa aprobate cu prioritate pentru tinerii intre 18 si 35 de ani.

Prin programul Prima Masina Noua vor putea fi cumparate masini noi, nu second hand, cu preturi de pana la 14.000 de euro. Cele care depasesc acest nivel nu se califica.

In plafonul maxim stabilit de stat se incadreaza mai multe marci si modele, in functie de configuratie. Bineinteles, Dacia Logan si Ford Bmax, ambele produse in Romania. Dar si marci mai scumpe :Volksvagen Polo, Skoda Fabia sau Opel Corsa. Puteti cumpara de asemenea si masini japoneze sau coreene. Preturile difera de la o luna la alta, in functie de oferte si este posibil ca unii dealeri sa ieftineasca anumite modele tocmai pentru a le incadra in plafonul maxim stabilit de stat.

Banca va imprumuta cel mult 62.000 de lei, echivalentul a 14.000 de euro, plus contravaloarea CASCO pentru primul an. Avansul va fi intre 5 si 10%, iar perioada maxima de creditare de 7 ani. Dobanda ar ajunge la 6%, potrivit calculelor facute de conso.ro. La un credit pe 7 ani rata este de 900 de lei, in timp ce pentru unul pe 5 ani ajunge la 1.200 .

Metoda "Creditul". Descindere in forta la sediul unei firme din Timisoara care a inselat zeci de romani

"Este destinat in principal tinerilor intre 18 si 35 de ani, dar si celorlalte categorii de varsta - intre un tanar si un cetatean de peste 35 de ani, prioritate va avea tanarul", a explicat ministrul Economiei, Constantin Nita.

Autoritatile estimeaza ca anul acesta vor fi bani pentru 2.500 de masini, iar anul viitor pentru 20.000. Cei care aplica pentru Programul Prima Masina Noua nu vor putea folosi si vouchere Rabla. Pana acum, doar 4 banci au anuntat ca vor participa la acest program. Tot luni, Guvernul a anuntat ca extinde Prima Casa si pentru romanii care locuiesc in strainatate.

Romania trece printr-un boom al executarilor silite. Ce se intampla din momentul in care un credit e preluat de recuperatori

Romania trece printr-un boom al executarilor silite. Ce se intampla din momentul in care un credit e preluat de recuperatori

Franci elvețieni

ANPC solicită băncii Raiffeisen să modifice contractele de credit în franci elvețieni

Câți români au optat pentru o pensie facultativă și ce beneficii au

Cursul anunțat de BNR pentru 20 octombrie 2017

Fraudă uriașă cu asigurările auto. Metodele prin care inspectorii obțineau sume importante

NYT: România, țara cu cea mai rapidă creștere economică, s-ar putea îndrepta spre dezastru

Taxa introdusă peste noapte de Guvern. Măririle de salarii cu 30% promise în campanie vor fi de fapt creșteri cu câțiva lei

medlife

MedLife cumpără divizia de servicii medicale Polisano

Ionuț Mișa: Probabil că toate solicitările medicilor nu vor fi acoperite niciodată

Taxă de solidaritate de 2%, anunţată de ministrul Finanţelor. De vină ar fi UE

Românii şi alţi imigranţi din Italia produc mai mult decât toată economia Ungariei

Protecţia Consumatorului controlează băncile care au dat credite în CHF

Premierul Tudose: Parteneriat economic între o firmă românească și una dintre cele mai mari companii din lume