Ministerul Economiei a lansat Programul "Prima Masina Noua". Conditiile in care tinerii isi pot cumpara un autoturism

Ultimul update: Joi 09 Octombrie 2014 06:59
Data publicarii: Luni 06 Octombrie 2014 12:29
Categorie: Financiar

De la 1 noiembrie, romanii ar putea sa-si cumpere masini cu credite garantate de stat. Ministerul Economiei a dat, luni, startul programului "Prima Masina Noua".

Pot cere bani cei care n-au avut niciodata, pe numele lor, un autoturism nou. Dosarele vor fi insa aprobate cu prioritate pentru tinerii intre 18 si 35 de ani.

Prin programul Prima Masina Noua vor putea fi cumparate masini noi, nu second hand, cu preturi de pana la 14.000 de euro. Cele care depasesc acest nivel nu se califica.

In plafonul maxim stabilit de stat se incadreaza mai multe marci si modele, in functie de configuratie. Bineinteles, Dacia Logan si Ford Bmax, ambele produse in Romania. Dar si marci mai scumpe :Volksvagen Polo, Skoda Fabia sau Opel Corsa. Puteti cumpara de asemenea si masini japoneze sau coreene. Preturile difera de la o luna la alta, in functie de oferte si este posibil ca unii dealeri sa ieftineasca anumite modele tocmai pentru a le incadra in plafonul maxim stabilit de stat.

Banca va imprumuta cel mult 62.000 de lei, echivalentul a 14.000 de euro, plus contravaloarea CASCO pentru primul an. Avansul va fi intre 5 si 10%, iar perioada maxima de creditare de 7 ani. Dobanda ar ajunge la 6%, potrivit calculelor facute de conso.ro. La un credit pe 7 ani rata este de 900 de lei, in timp ce pentru unul pe 5 ani ajunge la 1.200 .

Metoda "Creditul". Descindere in forta la sediul unei firme din Timisoara care a inselat zeci de romani

"Este destinat in principal tinerilor intre 18 si 35 de ani, dar si celorlalte categorii de varsta - intre un tanar si un cetatean de peste 35 de ani, prioritate va avea tanarul", a explicat ministrul Economiei, Constantin Nita.

Autoritatile estimeaza ca anul acesta vor fi bani pentru 2.500 de masini, iar anul viitor pentru 20.000. Cei care aplica pentru Programul Prima Masina Noua nu vor putea folosi si vouchere Rabla. Pana acum, doar 4 banci au anuntat ca vor participa la acest program. Tot luni, Guvernul a anuntat ca extinde Prima Casa si pentru romanii care locuiesc in strainatate.

Romania trece printr-un boom al executarilor silite. Ce se intampla din momentul in care un credit e preluat de recuperatori

Romania trece printr-un boom al executarilor silite. Ce se intampla din momentul in care un credit e preluat de recuperatori

comert

Eurostat: România şi Bulgaria, cea mai ridicată rată de deprivare materială şi socială în UE

INS: Rata anuală a inflaţiei, 3,2%. Ouăle, combustibilul și fructele s-au scumpit cel mai mult în noiembrie

Statul se împrumută de la populație. Finanțele vor câte 1 leu de la românii peste 18 ani

Ministrul Turismului le promite vouchere de vacanţă tuturor românilor

Anunțul făcut de Turcia care a uimit întreaga lume. Avertismentul analiștilor

Consiliul Concurenţei investighează 25 de bănci și IFN-uri. De ce le suspectează

bani, lei, ron

Care este cea mai bănoasă meserie din România. Salariile cresc încontinuu

Business Insider: O fuziune între Tesla şi SpaceX ar fi tranzacţia deceniului

Un tânăr a pierdut 100 de milioane de dolari, în Bitcoin, din cauza unei greșeli banale

Fina lui Victor Ponta va conduce una din direcțiile importante la ASF. Salariul lunar, 30.000 de lei

Noi criterii de evaluare a finanţatorilor în Programul ”Prima Casă”, din 1 ianuarie 2018

Bitcoin a sărit de 16.000 dolari. Moneda virtuală ar putea declanșa o nouă criză mondială