Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ministerul Economiei a lansat Programul "Prima Masina Noua". Conditiile in care tinerii isi pot cumpara un autoturism

Embed:

De la 1 noiembrie, romanii ar putea sa-si cumpere masini cu credite garantate de stat. Ministerul Economiei a dat, luni, startul programului "Prima Masina Noua".

Pot cere bani cei care n-au avut niciodata, pe numele lor, un autoturism nou. Dosarele vor fi insa aprobate cu prioritate pentru tinerii intre 18 si 35 de ani.

Prin programul Prima Masina Noua vor putea fi cumparate masini noi, nu second hand, cu preturi de pana la 14.000 de euro. Cele care depasesc acest nivel nu se califica.

In plafonul maxim stabilit de stat se incadreaza mai multe marci si modele, in functie de configuratie. Bineinteles, Dacia Logan si Ford Bmax, ambele produse in Romania. Dar si marci mai scumpe :Volksvagen Polo, Skoda Fabia sau Opel Corsa. Puteti cumpara de asemenea si masini japoneze sau coreene. Preturile difera de la o luna la alta, in functie de oferte si este posibil ca unii dealeri sa ieftineasca anumite modele tocmai pentru a le incadra in plafonul maxim stabilit de stat.

Banca va imprumuta cel mult 62.000 de lei, echivalentul a 14.000 de euro, plus contravaloarea CASCO pentru primul an. Avansul va fi intre 5 si 10%, iar perioada maxima de creditare de 7 ani. Dobanda ar ajunge la 6%, potrivit calculelor facute de conso.ro. La un credit pe 7 ani rata este de 900 de lei, in timp ce pentru unul pe 5 ani ajunge la 1.200 .

"Este destinat in principal tinerilor intre 18 si 35 de ani, dar si celorlalte categorii de varsta - intre un tanar si un cetatean de peste 35 de ani, prioritate va avea tanarul", a explicat ministrul Economiei, Constantin Nita.

Autoritatile estimeaza ca anul acesta vor fi bani pentru 2.500 de masini, iar anul viitor pentru 20.000. Cei care aplica pentru Programul Prima Masina Noua nu vor putea folosi si vouchere Rabla. Pana acum, doar 4 banci au anuntat ca vor participa la acest program. Tot luni, Guvernul a anuntat ca extinde Prima Casa si pentru romanii care locuiesc in strainatate.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 6 Octombrie 2014
Citeste mai multe despre: prima masina, conditii,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed