Jobul de la stat recompensat cu 5.000 de lei pe luna si masina de teren. Prin ce teste trebuie sa treaca Gardienii Padurilor

Ultimul update: Vineri 11 Martie 2016 07:04
Data publicarii: Marti 08 Martie 2016 18:58
Categorie: Financiar

Au fost ocupate deja 500 dintre cele peste 600 de posturi ale garzii forestiere. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca viitorii protectori ai padurilor vor castiga in jur de 5 mii de lei.

In paralel, deputatii de la comisiile pentru agricultura si munca au avizat favorabil infiintarea acestei institutii. Cu aceasta ocazie, parlamentarii au majorat lefurile autoritatilor aflate in subordinea Ministerului Mediului.

Avizul favorabil dat de deputati cu privire la infiintarea Garzii Forestiere vine la pachet cu o surpriza pentru angajatii Ministerului Mediului. Ei vor primi mai multi bani, in cazul in care acum castiga mai putin decat politistii padurilor.

Reporter: “Adica 21 de milioane incepatorii si pana la 5000 de lei cei experimentati.
Marin Anton, membru in comisia pentru agricultura a Camerei Deputatilor: :Da, tot nivelul de salarizare care a fost propus si aprobat la functionarea garzii forestiere, s-a preluat si pentru celelalte unitati din Ministerul Mediului. Era incorect ca un comisar de garda forestiera sa aiba un anumit nivel de salarizare, iar un comisar de garda de mediu sa aiba alta salarizare."

Deocamdata, Garda Padurilor are prevazute 617 de posturi, dar este posibil ca numarul politistilor padurilor sa creasca in timp. 500 de posturi sunt deja ocupate. Candidatii au trecut de un test psihologic si urmeaza sa-l dea si pe cel de competenta profesionala.

Strategiile de turism transforma Bucegii intr-o mare parcare. "Daca am strange toate pet-urile din padure, am fi milionari"

Odata ce toate posturile vor fi ocupate, va urma proba practica de integritate. In ce consta, e deocamdata o surpriza. Se stie doar ca se va desfasura in teren. Mai exact, in padure.

Adrian Solomon, presedintele comisiei pentru munca a Camerei Deputatilor: "Sunt 490 aproape de posturi preluate de la fostele directii silvice si de la corpurile lor de control, inspectii si asa mai departe, urmand ca, in anii urmatori, sa ajunga undeva la 1030 de posturi."

Agentii Garzii Forestiere vor primi uniforme si masini de teren dotate cu girofar si GPS. Nu vor avea arme, insa vor fi insotiti in misiuni de politisti si jandarmi.

Infiintarea Garzii va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor saptamana viitoare.

Jobul din ce in ce mai popular printre tineri. Angajatorii platesc mii de euro pentru a-si forma specialisti in afara tarii

Jobul din ce in ce mai popular printre tineri. Angajatorii platesc mii de euro pentru a-si forma specialisti in afara tarii

cumparaturi

Românii îşi îngrijesc mai bine casele decât pe ei înşişi. Cât de puţin săpun cumpără anual

Guvernul va împrumuta 8 miliarde € în următorii 2 ani. Limita datoriei externe crește

Efectele “revoluției fiscale”. Toți angajații din România vor fi afectați de această măsură

Guvernul vrea să introducă o nouă taxă auto. Când va intra în vigoare

Prețul energiei pentru populație va crește de la 1 ianuarie

Europa rămâne fără gaze, după explozia din Austria. Italia declară starea de urgență. Decizia Gazprom

romania saracie

Eurostat: Jumătate din populația României suferă din cauza sărăciei

INS: Rata anuală a inflaţiei, 3,2%. Ouăle, combustibilul și fructele s-au scumpit cel mai mult în noiembrie

Statul se împrumută de la populație. Finanțele vor câte 1 leu de la românii peste 18 ani

Ministrul Turismului le promite vouchere de vacanţă tuturor românilor

Anunțul făcut de Turcia care a uimit întreaga lume. Avertismentul analiștilor

Consiliul Concurenţei investighează 25 de bănci și IFN-uri. De ce le suspectează