Sorin Ovidiu Vintu, arestat preventiv pentru 29 de zile

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Judecatorii au decis emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Sorin Ovidiu Vintu. Alaturi de Vintu au mai fost arestati si Octavian Turcan si Alexandru Stoian. Avocatii celor trei acuzati au anuntat ca vor depune recurs.

10 septembrie 2010

02:00 Vintu, inainte de a fi scos din boxa acuzatilor, a declarat: "Asistati la cea mai cumplita perioada din istoria Romaniei de dupa 1989". Inculpatii au dat declaratii in fata judecatoarei, care anterior a ascultat pledoaria acuzarii, apoi pe cea a apararii, sedinta tinandu-se cu usile inchise.

01:45 Dupa pronuntarea deciziei Tribunalului Bucuresti, Vintu a strigat spre judecatoare: "Rusine doamna, rusine!".

01:00 Audierile judecatorilor s-au incheiat, acestia retragandu-se pentru a delibera si a anunta ulterior verdictul.

Citește și
Mascati
Perchezitii in Bucuresti, Dolj si Olt! Falsificatori de carduri, audiati
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

00.17 In presa sunt publicate cateva stenograme care contin inregistrarile convorbirilor telefonice dintre SOV si Nicolae Popa sau SOV si Octavian Turcan. In aceste stenograme se arata ca Popa i-ar fi cerut lui Vintu sa-i dea anual cate 200.000 de euro ca sa stea in Indonezia.

09 septembrie 2010

Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, a fost audiat, joi seara, de catre procurori, in calitate de martor in cazul lui Nicolae Popa

Luca a fost adus sub escorta la sediul Parchetului instantei supreme, in jurul orei 19.15, de unde a plecat dupa aproximativ o ora si jumatate.

Liviu Luca le-a spus jurnalistilor la intrare in Parchet ca habar nu are cine e Nicolae Popa, omul din cauza caruia el este audiat.

Toti cei retinuti sunt acuzati de favorizarea infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa.

Dupa ce a iesit din sediul Parchetului, Vintu a apucat sa spuna jurnalistilor, inainte de a se urca in duba politiei: "Sper din toata inima, ca atunci cand in sfarsit Traian Basescu va pierde o batalie ...sa-l vad in locul meu."

In timpul audierilor, anchetatorii au incercat sa afle care este exact legatura dintre Sorin Ovidiu Vintu si omul de afaceri Nicolae Popa. N-au obtinut insa mare lucru.

Ulterior au fost interogati bodyguardul miliardarului Alexandru Stoian si soferul Octavian Turcan, prin care se presupune ca Sorin Ovidiu Vintu i-a trimis bani lui Popa. Ambii au fost retinuti.

Cea de-a patra persoana cheie in viziunea procurorilor este Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Petrom si colaboratorul lui Vintu. Luca a fost luat dimineata din Piata Neamt si condus la vila lui din localitatea Paulesti -judetul Prahova. Aici, politistii au gasit arme pentru care nu exista autorizatie.

Surse judiciare, citate de Gandul, au explicat si care este motivul exact pentru care s-a procedat abia acum la arestarea omului de afaceri. Detalii in Gandul.

In total au avut loc descinderi la 10 adrese inclusiv in strada Paris la resedinta miliardarului Sorin Ovidiu Vintu dar si in cateva firme. Procurorii au ridicat documente scrise dar si in format electronic, probe care ar putea demonstra legaturile celor 4 suspecti cu Nicolae Popa.

Ce vor procurorii?

Procurorii vor sa afle cine l-a ajutat pe Nicolae Popa sa fuga din Romania si sa se stabileasca in Indonezia, sustragandu-se astfel de la executarea unei pedepse cu inchisoarea de 15 ani.

In aceste cercetari, procurorii si politistii sunt sprijiniti de catre ofiteri ai SRI.

Fosta sotie a lui Nicolae Popa a fost audiata de procurorii Parchetului instantei supreme in dosarul in care se fac cercetari privind modul in care fostul director al grupului Gelsor a fugit din Romania, pentru a se sustrage executarii pedepsei.

De asemenea, anchetatorii cerceteaza si modul in care Popa a fost finantat in strainatate de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Fosta sotie a lui Nicolae Popa, Anca Caciula, le-ar fi declarat procurorilor, luna trecuta, ca ea nu i-a remis fostului sot vreo suma care sa il ajute sa se intretina in strainatate.

Aceasta le-ar mai fi aratat procurorilor ca o singura data a primit de la fostul sot "o suma infima", respectiv aproximativ 300 de euro.

In acest dosar a fost audiat, anul trecut, si fratele lui Nicolae Popa, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu fuga fostului director al Gelsor.

Ministrul indonezian al Justitiei, Patrialis Akbar, a autorizat, in februarie, extradarea in Romania a fostului director Gelsor, Nicolae Popa, procedura avand nevoie si de aprobarea presedintelui indonezian, anunta politia locala, citata de editia online a Jakarta Globe.

Cine e si ce a facut Nicolae Popa?

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost arestat, in 2 decembrie, de autoritatile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, decizia ramanand definitiva in 2009.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitiva si irevocabila in dosarul prabusirii FNI a fost data in 4 iunie 2006, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Trei directori SNTF
Trei directori SNTF "CFR Calatori", trimisi in judecata de catre DNA

Directorul general al SNTF "CFR Calatori", Alexandru Noaptes, a fost deferit justitiei pentru o frauda de 700.000 de euro, informeaza DNA. Alaturi de el si directorul adjunct, Nacu Vanghele, dar si directorul tractiune, Nicolae Iosub.

Perchezitii in Bucuresti, Dolj si Olt! Falsificatori de carduri, audiati
Perchezitii in Bucuresti, Dolj si Olt! Falsificatori de carduri, audiati

Un numar de 37 de perchezitii au avut loc joi dimineata la mai multe adrese din Bucuresti, Dolj si Olt, pentru destructurarea unei retele specializate in falsificarea de carduri, formata de 17 persoane.

Fostul director Gelsor, Nicolae Popa, prins in Indonezia
Fostul director Gelsor, Nicolae Popa, prins in Indonezia

Nicolae Popa, unul dintre cei mai cautati romani din ultimii ani, a fost arestat la Jakarta, in Indonezia. El a fost judecat in dosarul prabusirii Fondului National de Investii, alaturi de Ioana Maria Vlas.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.