Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

S-au furat moastele Sf. Nectarie! Unul dintre hoti, student la Teologie

Embed:

UPDATE: Pacat de moarte in casa Domnului. Patru hoti fara minte, dintre care unul chiar urma sa imbrace haina preotesca, au furat marti noapte moastele Sfantului Nectarie din Manastirea "Radu Voda".

Aveau comanda sa duca osemintele in Germania, mai ales ca in jurul lor circula legenda ca ar tamadui cele mai temute boli. Cerul n-a permis insa aceasta blasfemie, iar barbatii au fost prinsi.

Planul era foarte bine pus la punct: in urma cu o saptamana, hotii au inspectat manastirea, ca sa vada pe unde ar putea sa intre si care este perimetrul celor de la paza. Au observat foarte bine toate detaliile si au pus la punct planul.

Astfel, marti noapte, in jurul orei 4:00, cei patru au fortat usa Manastirii Radu Voda din centrul Capitalei, de unde au luat moastele Sfantului Nectarie si o suma mica de bani gasita in lacasul de cult: aproximativ 1000 de lei.

Cea de-a patra persoana, care a reusit sa fuga, a fost identificata si este cautata de politisti. Se pare ca hotul fugit cu un BMW de culoare neagra.

Moastele Sfantului Nectarie si suma de bani au fost recuperate si predate Bisericii Radu Voda.

Fragmentele din moastele Sfantului Nectarie, daruite staretiei in 2001, sunt asezate intr-o racla in partea dreapta a bisericii, sub un baldachin. Sfantul Nectarie, considerat vindecator de cancer, este praznuit in 9 noiembrie.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 Mai 2010
Citeste mai multe despre: furturi, moaste,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed