Peste ruinele din Piata Universitatii va fi montat un trotuar transparent!
Dupa ce au descoperit 40 de schetele ale unor mestesugari si comercianti ingropati in secolul 16, dar si o biserica, autoritatile au decis sa continue sapaturile.
Piata Universitatii se va transforma intr-un muzeu in aer liber.
Arheologii vor sa scoata la lumina toate zidurile lacasului construit la inceputul anilor 1700 de catre Constantin Brancoveanu. Le vor acoperi apoi cu un geam gros, peste care pietonii vor putea circula. Desigur... candva.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Soferii insa, sa nu dispere: lucrarile la parcarea subterna nu vor fi afectate.
Constructia bisericii descoperite de arheologi a inceput in 1707 si a fost terminata doi ani mai traziu. Lacasul de cult are o lungime de 27 de metri. O buna parte dintre ziduri sunt insa acoperite acum de trotuarul aflat vizavi de Universitate.
Astfel, peste ruine, va fi amplasat un material transparent peste care bucurestenii vor putea trece si admira in voie zidurile stravechi.
Pe de alta parte, specialistii sustin ca cele 40 de schelete descoperite pana acum ar putea apartine unor mestesugari si comercianti care traiau in case construite din lemn, in acea zona. Erau practic enoriasii bisericii al carei cimitir iese acum la lumina.
In doua jumatate a secolului al XVI-lea in zona actualei piete a Universitatii exista centrul economic al orasului. Era limita de nord a Bucurestiului, mahalaua.
Osemintele vor fi supuse mai multor analize pentru a se stabili varsta, sexul, dar si dieta bucurestenilor din acele vremuri.