Ion Dolanescu va fi inmormantat duminica, la cimitirul Bellu

×
Codul embed a fost copiat

Ionut Dolanescu, fiul regretatului cantaret, a spus ca trupul neinsufletit al tatalui sau va fi depus sambata la Ateneul Roman.

Astfel, cei care l-au admirat pe cantaret de-a lungul vietii ii vor putea aduce acestuia un ultim omagiu.

Ateneul Roman va ramane deschis sambata pana la ora 22.30. Duminica, de la ora 11.00, orchestra "Lautarii" din Basarabia, condusa de Nicolae Botgros, va sustine un recital de jumatate de ora, informeaza familia lui Ion Dolănescu.

La ora 12.30, cortegiul funerar va porni catre biserica Sfantul Gheorghe, situata la Kilometrul 0 din Capitala, unde, incepand cu ora 13.00, va avea loc slujba de inmormantare, oficiata de un sobor de preoti.

La ora 14.30, cortegiul va porni catre cimitirul Bellu, unde, de la ora 15.00, va incepe inmormantarea.

Citește și
Vezi un duet Ion Dolanescu - Ionut Dolanescu!
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Este un suflet extraordinar, un mare artist. Relatia noastra este deosebita si ma leaga de el multi ani de prietenie. De-a lungul timpului mi-a dat sfaturi si m-a ajutat foarte mult. A fost mereu alaturi de mine cand am avut nevoie. El va canta mereu pentru inima mea.
Nadia Comaneci
Ion Dolanescu suferea de mai multa vreme din cauza unei boli care i-a macinat trupul, dar a inchis ochii in urma unui stop cardiac. Pentru noi toti, el a fost un simbol.

Dolanescu a lasat in urma o impresionanta cariera artistica, mii de cantece si spectacole, zeci de discuri si milioane de fani. Pe vremea cand era inca in putere, isi spunea oful prin muzica: "Duce-m-as si m-as tot duce / Sa vad dorul m-o ajunge / Si-a cui inima s-o frange?".

Cantaretul Ion Dolanescu s-a stins, joi dupa-amiaza, in urma unui stop cardiac. A murit acasa. Chemati de familie, medicii SMURD au incercat indelung sa-l salveze.

Marele artist s-a nascut la 25 ianuarie 1944, in Persinari. A urmat scoala de arta populara din Targoviste, iar dupa aceea s-a stabilit in Capitala. Insa continua sa isi viziteze locurile natale ori de cate ori timpul ii permitea. Ultima data a fost la Persinari duminica.

Si la casa din Bucuresti, unde artistul a trait o viata intreaga, a dat nenumarate petreceri si unde si-a dat ultima suflare, s-au adunat joi seara cunoscutii, sa ii aduca un ultim omagiu. Prietena de mai bine de 30 de ani a cantaretului, Ileana Constantinescu povesteste ca Ion Dolanescu s-a simtit rau cu o noapte inainte.

Doar doua saptamani au trecut de la ultima sa aparitie. La Happy Hour, au fost alaturi Ion Dolanescu, Ionut, fiul sau si mama de 96 de ani. Intre ai sai, maestrul spune ca cea mai draga iubire a lui este nepotul de cateva luni.

Nu i-a fost niciodata rusine de originile sale modeste. Din satul Persinari, judetul Dambovita, a sosit acum aproape 50 de ani, manat de talent, la Bucuresti. Au fost mii de concerte si zeci de albume. Aici si-a cladit cariera - a trait intens, si pe scena, si dincolo de ea, iubirea vestita cu Maria Ciobanu.

Tot Maria Ciobanu este si mama unuia dintre cei doi fii ai sai, Ionut. A recunoscut deschis - sa impace viata de scena cu cea de familie n-a fost niciodata usor.

La Happy Hour fost ultima sa prezenta in public, in mijlocul celor pentru care n-a vrut sa ramana in umbra.

In jurul orei 15:15, serviciul SMURD a fost chemat, printr-un apel de urgenta, sa intervina pentru un pacient in stare de inconstienta. Echipajul a ajuns in cateva minute la Ion Dolanescu acasa, a facut manevre de resucitare vreme de o ora insa in zadar, iar la 16 si 15 minute, medicii au declarat decesul.

Artistul a mai avut un episod de inconstienta, in urma cu trei saptamani, cand a fost chemata salvarea, dar si-a revenit si a refuzat sa fie transportat la spital cu ambulanta.

A murit un colos, un luceafar, un star, cel mai mare star al muzicii populare romanesti.
Ionela Prodan
Un artist pentru mai multe generatii, vestea ca Ion Dolanescu nu va mai canta niciodata i-a lasat fara grai pe toti cei care l-au admirat.

Toti prietenii vorbesc ca despre un gigant al tezaurului folcloric atunci cand pomenesc numele lui Ion Dolanescu.

Ion Dolanescu va fi numit, post mortem, cetatean de onoare al comunei sale natale, Persinari, din judetul Dambovita, iar Caminul Cultural din localitate ii va purta numele.

Ultima data cand artistul si-a vizitat rudele si prietenii din localitatea damboviteana a fost duminica, pe 15 martie.

Cei care nu pot sa asiste la ceremoniile de duminica, vor putea sa le urmareasca, IN DIRECT, pe www.stirileprotv.ro.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Vezi VIDEO cu ultima aparitie publica a lui Ion Dolanescu, la Happy Hour!
Vezi VIDEO cu ultima aparitie publica a lui Ion Dolanescu, la Happy Hour!

UPDATE - Interpretul de muzica populara a incetat din viata, la varsta de 65 de ani, in urma unui stop cardio-respirator.

Vezi un duet Ion Dolanescu - Ionut Dolanescu!
Vezi un duet Ion Dolanescu - Ionut Dolanescu!

Tatal si fiul interpreteaza impreuna melodia "Vino, feciorasul tatei!".

Asculta o melodie de pe ultimul album al lui Ion Dolanescu!
Asculta o melodie de pe ultimul album al lui Ion Dolanescu!

Dupa o perioada de 5 ani, in care nu a lansat niciun material discografic, Ion Dolanescu a scos pe piata in septembrie 2008, albumul "Casa batraneasca nu se vinde!", impreuna cu MediaPro Music.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.