Lica, Savaniu si Corpodean arestati pentru 29 de zile!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean si vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lica, au fost arestati preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Arges, sub acuzatia de luare de mita.

Decizia magistratilor a fost pronuntata in sedinta publica, in prezenta celor trei. Avocatii apararii au declarat recurs la decizia de arestare preventiva a lui Savaniu, Corpodean si Lica, acuzati de luare de mita in dosarul de coruptie din arbitraj.

10:00 In jurul orei 9.50, Lica, Savaniu si Corpodean au fost adusi din nou, cu duba Politiei, la Tribunalul Arges.

08:55 Cei trei au fost adusi din arestul Politiei Judetene la Tribunalul Arges in jurul orei 8.20, iar dupa aproximativ 20 de minute au parasit institutia, fiind dusi inapoi in arestul Politiei, dupa ce avocatii acestora au cerut ragaz pentru studierea dosarelor.

MIERCURI

Citește și
Cornel Penescu
Scandalul din fotbal continua! 4 arbitri acuzati oficial de luare de mita
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

20:20 Vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lica, si arbitrii Marcel Savaniu si Sorin Corpodean vor fi dusi, joi la Tribunalul Arges, unde se va judeca propunerea procurorilor DNA Pitesti de arestare preventiva.

19:00 Arbitrul Sorin Corpodean a fost retinut si el, miercuri, pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie, dupa ce a fost audiat timp de cateva ore, la DNA Pitesti, in dosarul privind coruptia din arbitraj. Sorin Corpodean este acuzat ca ar fi primit mita 15.000 de dolari si mai multe sticle de bautura.

16:14 Vicepresedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lica, a fost retinut, miercuri, pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie, dupa ce a fost audiat timp de cateva ore, la DNA Pitesti, in dosarul privind coruptia din arbitraj.

14:30 Arbitrul Marcel Savaniu a fost retinut, miercuri, de catre procurorii anticorupţie, pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat timp de cateva ore la Serviciul teritorial Pitesti al DNA, in dosarul privind coruptia din arbitraj. Marcel Savaniu a fost scos de la DNA cu catuse la maini si introdus intr-o duba a Politiei. La iesirea din sediul DNA, Savaniu a spus ca este nevinovat si ca nu exista probe care sa sustina acuzatiile ce i se aduc.

12:30 Arbitrul Tiberiu Lajos a parasit, miercuri, sediul DNA Pitesti, unde a fost audiat timp de peste trei ore, in dosarul de coruptie din arbitraj.

11:05 Arbitrul Aurelian Bogaciu a iesit de la DNA Pitesti miercuri, in jurul orei 11.00, dupa aproape doua ore de audieri. Avocatul sau a declarat ca spera ca ancheta sa se desfasoare "pe baza de probe, si nu in raport cu un fenomen care tinde sa devina un spectacol".

Arbitrul Aurelian Bogaciu a refuzat sa faca declaratii.

10:30 Magistratii Tribunalului Arges au decis ca fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, si fostul director al OPC Arges, Cristian Libertatu, sa ramana in arest.

In sala de judecata, Gheorghe Constantin i-a implorat cu lacrimi in ochi pe judecatori sa-l lase acasa din motive medicale. In ianuarie a fost operat de cancer la colon si in plus are probleme cardiace.

Constantin sustine ca in arest nu i s-au pus la dispozitie medicamentele necesare si ca trebuie sa mearga la Viena, pentru un control. Pe de alta parte, a povestit ca tot ce i-a cerut Cornel Penescu a fost sa repartizeze arbitri corecti la meciuri si ca a primit de la acesta doar niste sticle de vin pe care el le-a cerut.

Si avocatii milionarului Cornel Penescu au cerut eliberarea acestuia sub control judiciar, dar judecatorii vor hotari abia vineri daca acesta poate fi pus in libertate.

In schimb, cei patru arbitri implicati si ei in acest scandal sunt asteptati astazi la DNA, unde vor raspunde intrebarilor procurorilor.

Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu, Marcel Lica si Sorin Corpodean au fost chemati saptamana trecuta la DNA Pitesti si au fost anuntati ca sunt cercetati in acest dosar. Astazi, ei sunt asteptati iar la DNA pentru alte declaratii. Cel mai probabil, astazi este chemat si Tiberiu Lajos, care saptamana trecuta n-a venit, din cauza decesului tatalui sau.

Numele arbitrilor apar in inregistrarile telefonice dintre Cornel Penescu si Liviu Facaleata, mana dreapta a finantatorului FC Arges. Se pare ca arbitrii ar fi primit diverse sume de bani pentru a favoriza echipa din Trivale.

Citeste si alte articole pe aceasta tema:
Scandal in fotbalul romanesc! Traian Basescu spune ca nu are nicio legatura
Tatal arbitrului Lajos a murit cand fiul lui era intr-o emisiune TV
DNA Pitesti dezminte zvonul privind noi arestari in fotbal!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Penescu, Constantin, Facaleata si Libertatu raman in arest!
Penescu, Constantin, Facaleata si Libertatu raman in arest!

UPDATE: Cornel Penescu, patronul echipei FC Arges, ramane dupa gratii. N-a fost la fel de norocos ca amicul sau Gigi Becali. Judecatorii au decis sa respinga recursul, asa ca toti cei cercetati la Pitesti vor astepta Sfanta Lumina in celula.

Scandalul din fotbal continua! 4 arbitri acuzati oficial de luare de mita
Scandalul din fotbal continua! 4 arbitri acuzati oficial de luare de mita

UPDATE: Patru dintr-o lovitura! E vorba despre arbitrii Aurel Bogaciu, Marcel Savaniu, Sorin Corpodean si Tiberiu Lajos, care sunt acuzati oficial de luare de mita de catre procurori.

Patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, din nou la DNA! Vezi VIDEO
Patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, din nou la DNA! Vezi VIDEO

Scandalul arbitrilor platiti provoaca noi reactii in lumea fotbalului, dar capata si accente dramatice.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.