Scandal in fotbalul romanesc! Traian Basescu spune ca nu are nicio legatura

Ultima actualizare: 17-07-2012 18:59

In acest dosar care a bagat frica in cluburile de fotbal, anchetatorii au pornit atacul dis de dimineata. Au mers luni la sediul FRF cu mandat de perchezitie si au sigilat biroul lui Gheorghe Constantin, presedintele comisiei centrale a arbitrilor.

Au cautat apoi documente care sa sustina acuzatiile de fapte de coruptie pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si alti trei arbitri.

Printre actele ridicate de procurori se numara regulamentul de functionare a Comisiei Centrale de Arbitri, document pentru care nu era nevoie si de mandat.

La un moment dat, Gheorghe Constantin a discutat intens cu avocatul sau Doru Viorel Ursu. Dupa cinci ore in care procurorii au strans actele de care aveau nevoie, au plecat de la sediu incarcati cu mai multe cutii.

Alaturi de Gheorghe Constantin sunt anchetati de DNA si arbitrii Marcel Savaniu, Aurel Bogaciu si Tiberiu Lajos, potrivit Mediafax. Se pare ca acestia ar fi luat de la Penescu aproximativ 125.000 de euro, in transe de cate 3, 10 si 15.000. In mod oficial, un arbitru castiga pentru un meci aproximativ 1.300 de euro.

Va reamintim ca ancheta procurorilor vizeaza trei meciuri ale F.C. Arges, niciunul castigat de echipa din Pitesti. Aurel Bogaciu a arbitrat pe 3 octombrie meciul cu Universitatea Craiova, terminat la egalitate, 1-1. Tot in octombrie Tiberiu Lajos a fost arbitru de centru in meciul pe care argesenii l-au pierdut cu 2-0 la Bistrita. In fine, ultimul meci incriminat este cel cu F.C. Brasov. Pitestenii au pierdut pe 15 martie cu 1-0, iar la centru a fost arbitrul Sorin Corpodean.

In alta ordine de idei, luni seara, presedintele Traian Basescu a precizat ca nu are nici o legatura cu ultimele retineri din fotbalul romanesc: "Nu arata decat ceea ce a inceput sa se intample in ultima perioada si ceea ce este respins: faptul ca institutiile statului incep sa-si faca treaba. Sigur, eu nu pun verdicte, nici in cazul Penescu, nici cu privire la Popoviciu, nici Becali".

Patronul FC Arges, Cornel Penescu, retinut pentru dare de mita

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO