Dosarul medical al deputatei Liana Dumitrescu, un volum de 150 de pagini

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Procurorii ancheteaza moartea Lianei Dumitrescu, deputat in Parlamentul Romaniei care s-a stins joi, la numai 38 de ani. De o saptamana era in coma, dupa un atac cerebral grav. Pana si medicii au fost uimiti de cazul ei.

Tanara si in plina putere. Asa o vedeau pe Liana colegii din Parlament, prietenii, dar mai ales mama ei. Pana acum o saptamana. O durere severa de cap a fortat-o sa mearga la unitatea de Urgente a spitalului Elias. S-a dus pe picioarele ei, iar dupa cateva ore, doar aparatele ii mai dadeau suflu.

"A fost internata la noi ca urmare a unei boli acute, vascular-cerebrale, o suferinta atat de grava care a aparut ca un trasnet, in plina sanatate. Dosarul medicale are in momentul de fata peste 150 de pagini", a declarat Doina Dimulescu, managerul Spitalului Elias.

Chiar daca detaliile precise despre boala raman confidentiale, medicii subliniaza ca atacul vascular cerebral a fost unul atipic, si prin amploare, si prin viteza. Ea a incetat din viata joi dimineata la ora 9:30. Toti cei care au cunoscut-o sunt bulversati.

Dumitrescu a avut o boala cerebrala rara, iar din cauza evolutiei nu a putut fi transferata in strainatate.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Ministrul sanatatii, Cseke Attila, spune ca in urma verificarilor facute s-a constatat ca medicii au actionat corect.

Mama deputatei Liana Dumitrescu acuza medicii pentru starea fiicei ei

O astfel de drama vezi doar de cateva ori in 30 de ani de cariera, au spus medicii care au incercat sa o salveze. Pacienta a fost vegheata pana in ultima clipa de mama sa.

Dealtfel, femeia ii acuza pe medici ca ar fi refuzat externarea fiicei sale pentru a putea fi dusa la tratament in strainatate.

Aceasta a depus chiar o plangerea, inregistrata la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire Penala si Criminalistica -, desi competenta teritoriala ar fi revenit Parchetului Judecatoriei Sectorului 1. PICCJ a decis sa faca cercetarile in acest caz.

Pe de alta parte, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 va dispune expertiza medico-legala, rezultatul urmand sa fie trimis procurorilor Parchetului instantei supreme.

Liana Dumitrescu era licentiata in Drept si avea studii postuniversitare in diplomatie. Si-a construit rapid o cariera politica promitatoare: din 2004 a reprezentat comunitatea macedoneana in Parlament.

Liana Dumitrescu - de profesie jurist - a implinit, joia trecuta, 38 de ani, ea fiind nascuta in 20 ianuarie 1973, la Craiova.

Trupul tinerei va fi depus vineri in Parlament. Potrivit Autoritatii Electorale Permanente, mandatul sau va ramane vacant, pana la alegerile din 2012.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Mama deputatei Liana Dumitrescu acuza medicii pentru starea fiicei ei
Mama deputatei Liana Dumitrescu acuza medicii pentru starea fiicei ei

Scandal intre conducerea Spitalului Elias si familia deputatei Liana Dumitrescu, internata aici in urma unui atac cerebral grav. Mama femeii acuza echipa care o ingrijeste ca nu a trimis pacienta in strainatate, desi rudele au cerut acest lucru.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.