Crima de la Siret: politistii l-au prins pe autor, dar i-au dat drumul!

×
Codul embed a fost copiat

Suntem foarte buni. L-am avut in mana pe cel care a impuscat in cap o copila in timp ce se uita la desene animate si l-am lasat sa plece din Romania in Ucraina, pentru ca nu avea viza!


Este adevarul greu de inghitit, in cazul terifiant al crimei de la Siret. Politistii au recunoscut abia sambata, ca timp de 24 de ore, fostul luptator in Afganistan a stat la dispozitia lor, numai ca, in lipsa de probe, l-au trimis peste granita. Mai rau este ca acum e ca si imposibil sa il aduca inapoi pe Leonid Zaporojne, pentru proces.

Intr-o ancheta care a pornit cu stangul, dupa zeci de ore de audieri, investigatii si analize de laborator romanii au reusit in sfarsit sa puna cap la cap filmul unui asasinat care a socat opinia publica.

Ucraineanul Leonid Zaporojne, un fost luptator in Afganistan, in varsta de 50 de ani, este se pare cel care a impuscat in cap o fetita de scoala primara si pe mama ei.

Chestorul de politie Petru Toba a explicat: "A patruns pe teritoriul Romaniei pe data de 16 februarie, in mod fraudulos. In data de 18 a fost depistat, iar in data de 19 a fost expulzat, conform dispozitiilor autoritatilor competente. Noi l-am indentificat ca principal suspect in momentul in care am coroborat toate datele din aceste activitati politienesti, cu rezultatele de laborator"

Citește și
Pistol
Ipoteza care se contureaza in cazul dublului asasinat de la Siret: jaful!
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Adica prea tarziu, dupa ce singuri l-am trimis peste granita pe Zaporojne, desi chipul lui semana izbitor cu portretul robot facut in Siret dupa comiterea crimelor. S-au scurs apoi alte zece zile pana cand l-au incatusat ucrainenii, dar nu pentru crima, ci pentru trafic de droguri.

Impreuna cu Leonid Zaporojne a fost identificat si un posibil complice, in varsta de 29 de ani.

Potrivit lui Toba, scopul dublului asasinat a fost jaful, locuinta respectiva fiind cunoscuta ca o locuinta in care se efectuau schimburi ilegale de valuta.

Mergand pe varianta jafului, de ce un om atat de experimentat ca Zaporojne s-a purtat mai degraba ca un recuperator?
Practic, a sunat la usa familiei Hritcu, unde le-a gasit pe sotia si pe fiica valutistului. Le-a executat si a luat numal banii aflati la vedere - aproximativ 14.000 de euro si 2.000 de dolari. Nu a cautat in casa, unde ar fi gasit inca 10.000 de euro si vreo 100.000 de lei. Apoi s-a cazat linistit intr-un hotel, pana cand politistii l-au depistat si l-au dat afara din tara, dar nu pentru omor, ci pentru ca nu avea viza.

Politia Romana bifeaza astfel inca un caz rezolvat. Iar ministrul de interne i-a felicitat pe toti ofiterii si subofiterii care au lucrat in dosar. Cei mai buni cinci dintre ei vor fi avanasati in grad inainte de termen.

Sansele ca suspectul sa ajunga in fata judecatorilor romani se apropie de zero, pentru ca intre Romania si Ucraina nu exista un tratat de extradare a propriilor cetateni.

Vestea buna e ca suspectul, fost luptator in Afganistan, este totusi arestat de autoritatile din tara vecina, pentru posesie de droguri si infractiuni la regimul armelor, in casa lui fiind descoperita o arma de vanatoare detinuta ilegal.

In aceste conditii, exista mai multe posibilitati privind judecarea ucigasului. Este posibil ca intregul dosar, cu toate dovezile, sa fie trimise in Ucraina, iar el sa fie judecat pe baza anchetei din Romania. Apoi, este posibil ca in Romania sa fie judecat in lipsa, eventual condamnat, iar sentinta ar urma sa fie trimisa in Ucraina, iar autoritatile de acolo pot sa o puna sau nu in aplicare.

Ce se va intampla ramane de vazut. Cert este ca in urmatoarele zile, cativa politisti romani vor merge peste granita si vor incerca sa il interogheze pe suspect, pentru a lamuri care este apararea lui si daca mai sunt de lamurit sau nu detalii legate despre drama provocata chiar de el, acum o luna.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Autorul dublului asasinat de la Siret ar putea scapa nepedepsit
Autorul dublului asasinat de la Siret ar putea scapa nepedepsit

UPDATE: Un asasin periculos, cu o figura de-ti ingheata sangele in vine, banuit ca le-a impuscat in cap pe fetita de 6 ani din Siret si pe mama ei, ar putea scapa nepedepsit.

Ipoteza care se contureaza in cazul dublului asasinat de la Siret: jaful!
Ipoteza care se contureaza in cazul dublului asasinat de la Siret: jaful!

UPDATE: Se contureaza tot mai mult ipoteza unui jaf sangeros in cazul dublului asasinat de la Siret, unde o femeie si fiica ei de 6 ani au fost executate. Tatal copilei ucise si unchiul ei au fost testati cu detectorul de minciuni.

Ei sunt principalii suspecti in cazul asasinatului de la Siret!
Ei sunt principalii suspecti in cazul asasinatului de la Siret!

Barbatul din Siret, care si-a gasit saptamana trecuta sotia si fiica in varsta de 6 ani, impuscate in cap, a privit miercuri portretele robot schitate de specialisti. Una dintre figuri ii pare cunoscuta.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.