Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

REZULTATE Bacalaureat 2012. Promovabilitatea in Vaslui 48,16%

barem matematica Bacalaureat 2012

Promovabilitatea la bacalaureat in judetul Vaslui, inainte de depunerea contestatiilor, este de 48,16 la suta, procent in crestere cu aproape cinci la suta fata de anul trecut si considerat multumitor de catre sefii invatamantului vasluian.

Doua licee au inregistrat procente de peste 93 la suta.

Aproape jumatate dintre cei 3.556 elevi inscrisi la prima sesiune a bacalaureatului din acest an au fost declarati admisi inainte de depunerea contestatiilor, in conditiile in care un numar de 1.713 au obtinut cel putin media 6.00, ceea ce reprezinta un procent de 48,16 la suta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comparativ cu anul trecut, procentul de promovabilitate este in crestere cu aproape cinci la suta, tot inainte de depunerea contestatiilor.

"Putem spune ca este un procent multumitor, tinand cont de contextul social actual al candidatilor si raportat la situatia particulara a fiecaruia. Ce-i drept, ne-am fi dorit un procent de promovabilitate de 70 la suta, dar, pana la urma, acesta este gradul de pregatire al absolventilor de liceu", a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Doru Balan.

In ceea ce priveste promovabilitatea pe unitati de invatamant, cele mai mari procente sunt inregistrate la Colegiul "Gheorghe Rosca Codreanu", cu 94,36 la suta, Liceul "Mihail Kogalniceanu", cu 93,17 la suta, si Seminarul Teologica Husi, cu 87,5 la suta.

Oficialii Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui nu au putut oferi informatii legate de cele mai scazute procente de promovabilitate la liceele sau grupurile scolare din judet. Potrivit Ministerului Educatiei, in 8 iulie se afiseaza rezultatele sesiunii de vara a examenului de bacalaureat, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor putea fi depuse contestatiile.

In perioada 10 -12 iulie, va avea loc solutionarea contestatiilor, iar in 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

 

Sursa: Mediafax, Data publicarii: 8 Iulie 2012
Citeste mai multe despre: bacalaureat 2012, Vaslui, promovabilitate,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed