Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

De Dragobete clujenii vor putea tine in mana formula magica pentru elixirul dragostei

Embed:

Elixirul dragostei este o potiune transmisa din timpuri stravechi, iar ingredientele ei au fost pastrate secrete pentru ca oamenii sa nu abuzeze de puterea ei. Maine, cei care vor trece pragul Muzeului Farmaciei vor primi reteta magica.

Sunt putini cei care stiu reteta, iar unul dintre norocosi este Radu Crisan, ghidul Muzeului de Istorie a Farmaciei de la Cluj. „Aceasta reteta vine din vechime, am regasit-o si in farmacopeele din sec XIV - XV. Pe timpuri erau niste ciudatenii de ingrediente, multe erau cu subtante care se gasesc in parfumerie numai”, explica Radu Crisan, ghidul Muzeului de Istorie a Farmaciei din Cluj.

Pe vremuri, unul dintre ingredientele principale ale elixirului era scheletul unei anume soparle uscate numita stinkus marinus si se importa din Arabia. Un alt ingredient al licorii magice era cantrida, un afrodisiac puternic pentru femei, exclusa si ea din elixir inca de la finele secolului al XVII-ea.

Multe dintre ingredientele folosite in trecut pentru prepararea potiunii erau daunatoare pentru organismul uman, dar de-a lungul anilor reteta s-a schimbat si toate ingredientele ei sunt acceptate de organism. Acum sunt patru ingrediente principale, iar pentru ca elixirul iubirii sa functioneze, solutia obtinuta trebuie lasata la macerat intre una si sapte zile.

Formula elixirului iubirii a fost pastrata cu sfintenie de catre spiteri, dar de Dragobete indragostitii care vor vizita Muzeul Farmaciei vor primi cate un biletel care va contine secretul prepararii acestei potiuni atat de cautata.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 23 Februarie 2012
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed