Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Parintele Cleopa, catre enoriasii Manastirii Gai: "Cardul de sanatate e unealta diavolului"

manastirea gai

Distribuirea cardurilor de sanatate si donarea de organe au devenit subiecte dezbatute si in biserici. La Manastirea Gai, enoriasii sunt sfatuiti de catre parintele Cleopa Jurj, duhovnicul manastirii, sa nu accepte cardul pentru ca e “unealta diavolului".

Enoriasii primesc acest sfat chiar la slujbele tinute de catre cunoscutul preot aradean. Contactat de stirileprotv.ro/vest, parintele Cleopa a confirmat ca le recomanda oamenilor sa nu accepte cardul si donarea de organe.

“Doar plecand de la faptul ca, citit invers, card inseamna drac, spune totul despre aceasta unealta a diavolului. Va contine informatii prin care oamenii pot fi controlati foarte usor. Daca oamenii accepta sa fie donatori de organe, pot deveni vanati pentru organele lor”, spune parintele Cleopa.

Acesta afirma ca a auzit despre cazuri de oameni rapiti si gasiti apoi fara organele vitale, petrecute in strainatate. “Au fost batrani gasiti in padure fara organe. Trebuie luate in considerare toate aceste lucruri. Cei care vin la manastire sunt precum copiii mei, trebuie sa ii sfatuiesc, sa le spun ceea ce stiu”, declara preotul aradean.

Arhiepiscopia Aradului are un punct de vedere neutru legat de predicile parintelui Cleopa.

“Biserica Ortodoxa nu si-a exprimat inca o pozitie oficiala in legatura cu anumite subiecte aflate in dezbaterea publica, precum cardul de sanatate, cifra 666 sau identificarea biometrica. Parintele Cleopa are niste opinii. Fiecare isi asuma responsabilitatea afirmatiilor, care trebuie sa fie raportate la credinta autentica”, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, parintele Vasile Pop.

Pe site-ul Patriarhiei Romane scrie ca “Biserica binecuvinteaza orice practica medicala in vederea reducerii suferintei din lume, prin urmare si transplantul efectuat cu respect fata de primitor si de donator, viu sau mort”.

Cardul de sanatate a fost lansat la Arad, unde sistemul electronic este testat in premiera nationala inainte ca programul sa fie extins. Cardurile vor fi distribuite tututor beneficiarilor de asigurari de sanatate incepand cu 2014.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 19 Februarie 2013
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed